icon

Čo spôsobuje vyrážky u 4-ročného dieťaťa?

pato88
1. mar 2024

Ahojte, co moze byt toto? Najprv to mal take malinke a teraz to zrazu narastlo po dvoch mesiacoch.

Čo spôsobuje vyrážky u 4-ročného dieťaťa?
oila
1. mar 2024

Nemôžu to byť tie tukové guličky ? Aj ho to bolí svrbí alebo niečo ? Skús napísať tu zdravotníkom ak nemá vážnejšie problémy, inak by som išla k pediatrovi.

jana_eyre_2
1. mar 2024

Nedá sa mi to priblížiť, ale príde mi to ako molusky..

pato88
autor
1. mar 2024

no praveze na svrbenie sa moc nestazuje, iba dnes rano, ale to mal uz na sebe leginy a zimne softshellky, ze ho to na tej nozke svrbi. Ideme k doktorovi, len sestra ma strasi, ze su to ovcie kiahne, tak som chcela aj iny nazor, nech sa do navstevy doktora nezblaznim.

jana_eyre_2
1. mar 2024

Ovčie kiahne by neboli na tele 2m kým by sa zväčšili.. tam do 24h vieš či ide o kiahne - vyrážka sa zmení na pľuzgierik, ten časom praskne a stane sa chrastou..

Okrem toho, prvé vyrážky z kiahní sa objavia najprv na trupe až neskôr na končatinách, ale vyhadzovanie nových vyrážok je cca 5dni choroby..

renka30
1. mar 2024

Ovcie kiahne to urcite nie su. Mne to pride tiež ako molusky. Ak je to ono tak pozor, aby si to nerozskriabal, su infekcne.

mima172
1. mar 2024

Nevieš pridať detailnejšiu foto niektorej vyrážky? Moja dcéra mala molusky, z tejto foto mi ich niektoré pripomínajú, no nie sú dobré vidieť.

pato88
autor
1. mar 2024

Odfotim este vecer, ked pridem domov, ked pozeram foto na nete, tak sa mi zda, ze by to mohli byt tie molusky. Dal mi dokonca detsky este termin na dnes vecer, tak snad to identifikjke 🙂 no co citam tie molusky nie su nic moc, ale lepsie ako ovcie
kiahne, ktore som ja nemala v a som teraz tehotna :(

drobcek26l
1. mar 2024

Tiež myslím že sú to molušky. Práve nad nimi tiež vyhrávame..... dúfam

ankare
1. mar 2024

@pato88 nápis do skupiny Zdravotníci na MK

ankare
1. mar 2024

@pato88 kiahne to nie su

pato88
autor
1. mar 2024

Dakujem vsetkym mali ste pravdu su to molušky, uz mame po vysetreni aj lieky. Tak nam drzte palce nech sa toho zbavime rychlo. Teraz sa citim ako matka roka, ze to ma uz tolko a mne az vcera doslo, ze je to nieco vazne 🤦‍♀️

drobcek26l
1. mar 2024

@pato88 aké lieky vám dali???? To by ma zaujímalo teda nakoľko na to nič moc nezaberá

mima172
1. mar 2024

@pato88 Emolux alebo Molusk, že?
Ja som to teda odmietla ale moja malá mala menej rokov, čiže som šla radšej dlhšou cestou.
Dal ti lekár aj info o tom, že treba posilniť imunitu? To je základ pri moluskach, ony sú len prejav.

pato88
autor
1. mar 2024

Hej Molusk, preco si odmietla? Je tam nejake riziko? Vraj ked sa vysusia potom masticku Fucicort. Na imunitu nehovorila nic , ale to ja som mu asi tri tyzdne dozadu zacala davat vitaminy, lebo sa stale stazoval, ze je unaveny :( tiez sme mali mrlu, tak asi aj jedno s druhym.

drobcek26l
1. mar 2024

@pato88 môjmu synovi ti začalo presne takto na stehnách. Mali sme molusk aj duofilm. Nič nezaberalo. Akurát bol každý večer boj a plač lebo to sú vpodstate kyseliny a teda riadne to štípe. Skús to par dni na sebe...

Ok mesiaci keď nič z toho nezaberalo sme prešli na niečo iné. Kúpila som v lekárni propolisovu tinktúru a začali sme potierať iba tou. A hlavne začal užívať imunoglukan. Veľa sa ich vyliečilo, samozrejme ešte má. Ale teraz som prišla na niečo čo fakt vidieť že zaberá. Imunoglukan berie stále a kúpila som propolisovu tinktúru od spoločnosti Pleva. Večer sme natreli a do rána bolo vidieť veľké zlepšenie. Po troch natretiavc veľa zmizlo. Už im má len pár. Verím že vyhráme

mima172
1. mar 2024

@pato88 Lebo moja dcéra mala vtedy 1 rok a nechcela som jej to robiť tak bolestivo. Šla som nato jemnejšie a krásne zmizli. Molusky sú odrazom oslabené imunity a je fakt smutné, že lekár ti "šľahne" pre dieťa chémiu ale príčinu nerieši. Týmto ti nepíšem, že nemáš postupovať podľa rád lekára, ja som sa vyslovene s kožou lekárkou dohodla a ona je úžasná a súhlasila s tým akú liečbu si vyberám.

pato88
autor
1. mar 2024

@drobcek26l ahoj dakujem za radu. Ja som sa pri veceri bavila s muzom, ze asi skusime nieco alternativnejsie, jeho to neskrabe a ma len tieto na nozke, tak ze to skusime pomalsie. Tu som citala, ze aj morska voda pomohla, tak vyskusam tu tinkturu.dakujem

pato88
autor
1. mar 2024

@mima172 aj si ich niecim natierala? Alebo len vitaminy alebo nieco na imunitu?

mima172
1. mar 2024

@pato88 My sme ich tzv sušili podľa pokynov kožnej lekárky a to: ďobla som každú molusku alpou, chvíľu počkala a ďobla som na každú Imazol krémpastu (používala som na to uchošťúra). Keby sa s tým stretneme do budúcna (co dúfam, že nie), tak by som dávala len Tea tree olej (teraz pracujem už 2 roky s esenciálnymi olejmi, vtedy som túto možnosť ešte nepoznala). A dôležitá vec - malú som kupala v soli z Mŕtveho mora, to jej molusky krásne sťahovalo až postupne mizli.
Určite dávaj Imunoglukan alebo Betaglucan z Dr. Max, D a ideálne aj omegy dlhodobo + na začiatku daj malému využívať aspoň 1fl B komlexu. Držím palce 🙂

drobcek26l
1. mar 2024

Ešte nám pomáhal kúpeľ v čaji z Tužobníka Brestoveho. Ten zasušuje a menej sa potom tvoria nové. Ale tak asi pôsobí aj morská voda.