Vyrážky u bábätka: Možné príčiny a riešenia
Ahojte prosím viete mi niekto pomôcť,poradiť s vyrážkami u mojej dcéry? Nemáte skúsenosť z čoho by sa to mohlo stať? Nezaviedli sme nič nové a stále sa to stupňuje a zhoršuje. Samozrejme sme boli aj u lekárky, ta nás poslala na kožné no tá doktorka sa nato poriadne ani nepozrela, dala puder a krém že to mame používať ale zatiaľ sa to vôbec nelepší. Pridám fotky do komentáru

ak je kojena moze to byt aj potravina u teba, ci praci prax, avivaz...
Je aj kojená a papá aj AR mlieko, no nič nezvyčajne som nezjedla, prací prostriedok používam od narodenia rovnaký a avivaz žiadnu nedávam. Trvá to už 2 týždne a stále sa to nelepší 😥
Aj u nas takto alergia na mliecnu bielkovinu + dalsie potraviny. Ekzem po tele. Dojcila som, takze ked som vysadila priblematicke veci tak ekzem zmizol.
A testy vam robili u alergologa? Potom z toho detičky “vyrástli” alebo im to ostalo?
@lisymbia testy na mliecnu bielkovinu a intoleranciu na laktozu vie dat spravit aj obvodna (nam vyslo pozitivne aj jedno aj druhe). Na zaklade tychto vysledkov nas poslala na gastro. Tam robili testy na dalsie intolerancie. Z gastra mame oredpisane specialne mlieko do 1 roka zatial. Ked som mu vyslkusala nedavo nieco mliecne, zatial nereagoval. Od 6 mesiaca, mame striktne vylucene mlieko... odvtedy ziadny ekzem 🙏
Ďakujem veľmi pekne, ak sa to nezlepší do konca víkendu určite budem žiadať od doktorky testy 🙏