icon

Vyrážky u bábätka: Možné príčiny a riešenia

lisymbia
24. jan 2025

Ahojte prosím viete mi niekto pomôcť,poradiť s vyrážkami u mojej dcéry? Nemáte skúsenosť z čoho by sa to mohlo stať? Nezaviedli sme nič nové a stále sa to stupňuje a zhoršuje. Samozrejme sme boli aj u lekárky, ta nás poslala na kožné no tá doktorka sa nato poriadne ani nepozrela, dala puder a krém že to mame používať ale zatiaľ sa to vôbec nelepší. Pridám fotky do komentáru

lisymbia
autor
24. jan 2025
kacena4
24. jan 2025

ak je kojena moze to byt aj potravina u teba, ci praci prax, avivaz...

lisymbia
autor
24. jan 2025

Je aj kojená a papá aj AR mlieko, no nič nezvyčajne som nezjedla, prací prostriedok používam od narodenia rovnaký a avivaz žiadnu nedávam. Trvá to už 2 týždne a stále sa to nelepší 😥

lilli110
24. jan 2025

@lisymbia u nas sa podobne prejavila alergia na mlieko. Plus mal zelenu divne zapachajucu stolicu. Bolo to tiez okolo 5.mesiaca. Testy vie dat spravit aj detska dr.z krvi dietatka. Ani nam maste nezaberali ziadne, pomohlo az vylucit uplne mlieko.

lisymbia
autor
24. jan 2025

@lilli110 ďakujem za skúsenosť 🙏 prosím ťa a bábo to malo všade? Lebo moja to má aj na rukách, nohách, tvári 😕 a boli to svrbivé vyrážky? Moja ma zatiaľ stolicu úplne normálnu ako vždy

lilli110
24. jan 2025

@lisymbia ano svrbelo ho to. Jednu noc sa doskriabal uplne do krvi na tvari, brusku. Zacalo to na hlavke...vo vlaskoch, za uskami, licka. Postupne cele brusko, neskor rucky, nozky.

carduelis
24. jan 2025

Aj u nas takto alergia na mliecnu bielkovinu + dalsie potraviny. Ekzem po tele. Dojcila som, takze ked som vysadila priblematicke veci tak ekzem zmizol.

lisymbia
autor
24. jan 2025

A testy vam robili u alergologa? Potom z toho detičky “vyrástli” alebo im to ostalo?

lilli110
24. jan 2025

@lisymbia testy na mliecnu bielkovinu a intoleranciu na laktozu vie dat spravit aj obvodna (nam vyslo pozitivne aj jedno aj druhe). Na zaklade tychto vysledkov nas poslala na gastro. Tam robili testy na dalsie intolerancie. Z gastra mame oredpisane specialne mlieko do 1 roka zatial. Ked som mu vyslkusala nedavo nieco mliecne, zatial nereagoval. Od 6 mesiaca, mame striktne vylucene mlieko... odvtedy ziadny ekzem 🙏

lisymbia
autor
24. jan 2025

Ďakujem veľmi pekne, ak sa to nezlepší do konca víkendu určite budem žiadať od doktorky testy 🙏