Vyrážky u ročného dieťaťa: Možné príčiny a riešenia?
Ahojte. Syn má rok a toto sa mu spravilo na chrbte. Čo to môže byť? Lekárka vravela, že to nie je nič infekčné že pravdepodobne nejaká reakcia na niečo. Ale na čo? Žiadne nove jedlo nemal, aviváž používa tú istú od narodenia. Má to len na chrbte a pár aj na bruchu. A čo stým? Ďakujem
Nejaké nové oblečenie? Nejaké lieky v poslednej dobe? Mala som podobnú alergickú reakciu na jedny antibiotiká.
svrbi ho to? nemusel zjest nic nove len mozno nejaka kombinacia ina jedal mu neurobila dobre. podobne som mala reakciu na jedlo ktore zvycajne jedavam len som potom zjedla nieco co mi nespravilo dobre.
Nové oblečenie nemal ani žiadne lieky.
Nevyzerá že by ho to svrbelo, ani nie je nijak nervózny. Podľa mňa o tom ani nevie.
Mne tiež povedala dr keď mal malý žihľavku, že nemusel zjesť nič nové ale v tu chvílu to organizmus vyhodnotil ako alergen, lebo malý tiež vtedy nič nové nejedol, prášok rovnaký, atd
Vtedy mu to do 3 dni zmizlo! Druhý dr mi tiež hovoril, že alergen musí prejsť celým telom a zmizne, najprv to mal na nohách, potom na bruchu, tretí deň ruky a bolo po tom
No ale ťažko povedať, kamoške dr predpísala prednison keď sa vysypala a fenistil, plus natierala fenistil masťou, ale ju to zase svrbelo
@lenka2710 toto začalo minulý týždeň v piatok. Najprv to boli len také malé pupáčiky, ktoré som ani nevidela len prstom cítila. Cez víkend to mal stále rovnaké. V pondelok večer sa okúpal a v utorok ráno to už mal červené, ale nie až takto. Vtedy sme boli aj u lekárky, tak som jej to spomenula, videla to povedala nech mu dám fenistil a nech mu to natriem mastičkou.
Dala som mu večer fenistil natrela mastičkou. Ráno to bolo o niečo lepšie. Tak som mu večer zas dala fenistil a natrela mastičkou. A už včera večer to mal takéto červené.
Nevyzerá že by ho to svrbelo, nesnaží sa si to poškriabať, neobtiera sa o nič, nie je ani len nervózny.
Naša lekárka dnes nepracuje. Ak to cez víkend nezmizne, pôjdem sním v pondelok k lekárke. Ak by sa to zhoršilo tak pôjdem na pohotovosť.
Ale čo mu nato mám dať? Mám doma infadolan, ten síce zo začiatku trošku pomohol no teraz už vôbec.
To ti neporadím, ťažko povedať z čoho to môže mať, ak mu to nerobí problémy, pockala by som do pondelka teda, uvidíš aké to bude mať, ak by sa to zhorsovalo, asi by som sa šla ukázať na pohotovosť 🤷♀️