Vyrážky u synčeka
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, čo na takéto vyrážky, ktoré sú zahnisané, s bielou hlavičkou (viďte foto)? Syn 2,5r ich má na druhej strane kolienok, najviac na pravej nohe. Boli sme pri mori, kúpal sa aj v bazéne, najskôr vyrážky vyzerali inak, svrbeli ho, škrábal si ich (až do krvi) a teraz ich má takéto škaredé 😒 Ďakujem za rady.
@bublinka1426 Nie, kiahne to podľa mňa nie sú, nie sú vodnaté, ale s hnisom, nemá ich inde, iba z druhej strany kolienok, je to už niekoľko dní, ďalšie nepribúdajú.
Navstivte lekara. Moze to byt hocico, kazdemu to takto z fotky bude pripiminat nieco ine…
Mne napriklad to pripomina vriedky (pemfigy), ktore sa zvyknu robit v miestach, kde sa dieta poti, mavaju ich aj novorodenci (som novorodenecka sestra, preto mne to pripomina to s cim sa stretavam ja) a vzdy kazeme mamickam gazovym tamponikom namocenym v dezinfekcii strhnut biele hlavicky dolu, tym sa odstrani hnis a zaroven dezinfikuje, susi ranka. Toto je ale dost rozsirene a vznikla by pomerne velka plocha, mozno by bolo vhodne urobit aj ster (robievame ked su velke alebo vela). Nasledne by som aplikovala framykoin, kupel v hypermangane…
Odporucam ale poradit sa s lekarom, kym sa to este viac rozsiri. Taketo kozne veci sa tazko diagnostikuju cez internet.
@anavixy Tie vyrážky vyzerajú veru ako vriedky, zajtra budem kontaktovať pediatričku. Ďakujem
podla mna to mozu byt aj molusky ale tazko povedat, tieto kozne ochorenia, to sa tazko podla jednej fotky, ja by som radsej sla k lekarke (my teraz napr. bojujeme s moluskami a skoda, ze som nesla uz s prvou podozrivou, akoze nic strasne ma ich asi 5-6, vdaka za dobru imunitu ale aj tak)
sli sme koznej, potvrdila, ze su to oni, kazala nam kupit Molusk a potierat a ze ked do 2-3 tyzdnov neuvidime zlepsenie resp. ziadnu zmenu, tak mame prist a odstrani ich chirurgickou lyzickou, zatial mam pocit, ze sa zmensuju, jedna uz zmizla, tak este chvilu pockame no a kazala nasadit Imunoglukan, zvysit C a D, tak este to

asi KIAHNE :(
ak budu pribudat...
ma ich aj inde?