icon

Výsev u 4,5-mesačneho bábätka

darinka15
Dnes o 18:09

Začalo to asi pred 10 dňami, najprv malé vyrážky pod bradou spolu s červenými fľakmi ale aj pod pazuchami, prvé som myslela ze je to zapareniny, tak výsev začal ba brušku malé vyrážky až sa pomaly zoskupili do veľkej červenej mapy, bábätko to ne svrbí, na dotyk je do drsne. Od detskej lekárky mame fenistil kvapky, fungicidin pod bradu a pazuchy a excipial na premastenie, odporučila nám aj kúpeľ v hypermangane. Rozmýšľala som ci to nemôže byť reakcia na salicylovy olej, ktorý nám namiešali v lekárni na mliečnu chrastu, použila som ho raz ale hlavička mu zcervenela tak sme to umyli ale od vtedy hádam takého príznaky ale stále sa to zhoršuje. Ďakujem za všetky rady

reela
Dnes o 18:30

Hmm, ci to nie je siesta choroba

darinka15
autor
Dnes o 18:36
@reela

Hmm, ci to nie je siesta choroba

@reela keď pri šiestej chorobe vyrážky za dva dni miznú a nám sa to len z dňa na deň zhoršuje

baaraa93
Dnes o 19:59

My mame podobny problem - nevyzera, ze ide o rovnaky vysev?

lenka2710
Dnes o 20:09

@darinka15 no môj mal tiež červené miesta popod bruško, tak som myslela ze tiež zapareniny, dr nám odporučila excipial a po ňom sa to ešte zhoršilo, už to mal takmer všade
Nakoniec sme skončili na prednisone a dávala som ešte Aerius
Začalo sa to malým vysypom ako krupica a skončilo to červenými flakmi, ktoré sa zlievali dokopy! Nemal žiadne iné príznaky, nakoniec to dr zhodnotila, že asi nejaká silná alergická reakcia