Vysoká horúčka u 4-mesačného bábätka: Kedy ísť k lekárovi?
Ahojte, potrebujem poradiť 😔
Mám 4 mesačné bábätko a dnes začalo mať horúčku až 39,5 °C. Dala som liek na zníženie teploty a teplota už klesla na cca 38,1 °C
Má aj hnačky (asi 3x) a v stolici je priesvitný hlien. Pije menej ako zvyčajne (cca 50–60 ml namiesto 120 ml), ale dávam jej aj ORS rehydratačný roztok po malých dávkach. Ciká normálne
Inak reaguje, aj sa usmeje, ale bojím sa, či to môže byť niečo vážne alebo len viróza. Ako to riešiť čo to môže byt chceli sme ísť na pohotovosť lenže je 1 hodina ráno a mala hneď zaspala a teplota klesla
Mali ste to niekto takto? Kedy ste išli k lekárovi? Ďakujem za akú kolvek radu ❤️
nasa doktorka ma rady na stranke a tam je uvedene ze deti do jedneho roka navsteva lekara pri kazdej horucke okamzite
Ja pri prvom dieťati som tiež vyplašená letela na pohotovosť, kde mu dali ATB a po víkende, keď som prišla k pediatričke, sprdla ma, že načo som išla na pohotovosť, že zbytočne užíva ATB. Nurofen, zábaly, pri viac ako 39,5 Diazepam mi odporučila.
kazda choroba dietata do 6 m patri do ruk lekara, davno si mala byt na pohotovosti
@sara8h ja by som to skusila zbit liekmi a zabalom...ak by to ani potom neklesalo isla by som na pohotovosť.pri takejto teplote som uz dávala aj studený zabal pokým zaberie liek aby dieťa nedostalo febrilne kŕče.
Diazepan je iba na predpis a pri tak malo dietati musi určiť davkovanie lekár.

Pre istotu by som zavolala na linku 116117 a odkonzultovala stav a ako postupovat. 4 mesacne dieta je este stale malinke. Drzim palce, nech je to len viroza a nech rychlo prejde.