Vysoké plusové dioptrie
Ahojte žienky,
viete mi niektoré dať referencie na očného lekára Budiského Vojtecha, ktorý ordinuje v Martine? Bola som u neho s mojim 6 a pol ročným synom na odporúčanie neurológa, pretože ja som si nič nevšimla a syn sa nesťažoval na zhoršené videnie!, a lekár mu hneď predpísal okuliare s dioptriami na jedno oko +1,25 a na druhé +2. Mne sa to zdá, že je to pre takéto dieťa príliš silná dioptria hneď na začiatok!Neviem, či sa nemám objednať ešte u nejakého iného lekára, na konzultáciu.
Ďakujem pekne
Denisa
podla mna mavaju deticky aj horsie dioptrie ..urcite mu ich nedal z brucha chlapec musel sam pritakat ci sa mu v nich dobre pozera nie? mozes sa opytat aj v optyke ci mu premeraju ocka
My sme akurat dnes boli u očného s 5 ročnou dcérkou , tiež sme si nevšimli nic, akurat chodila blízko k telke.. a na prvý krát rovno -4,5 na jedno a -4 na druhé ocko ..Prisli sme na to na preventivke ze niečo nie je ok.. Som z toho nešťastná..Dufam ze si zvykne na okuliarky a časom sa to zlepší
ja nosim okuliare od mala (3 roky, mozno uz 2 - skratka od prvej kontroly - a nosila som ako mala aj +4. potom mi to klesalo a svojho casu, ked som mala +2 som aj bez okuliarov krizovo zvladla citat - len som musela prilis namahat zrak. a asmozrejme to neslo dlho. teraz (ked uz 10 rokov robim za PC) to uz bez okuliarov nedam 🙂 a to mam stale len plus2. Ale uz citim, ze mi treba viac.
takze dvojky nie su silne. maly si nemusel uvedomovat, ze zle vidi, nemal to s cim porovnat. to oko ciastocne doostri. ja som svojho casu skusala aj sosovky, ale vratila som sa ku skulkam, decka sa mi nikdy nesmiali, nemala som traumu z nich, rano zalozim este v posteli a vecer ich ku posteli odkladam ...
mozes konzultovat u niekoho ineho, ale hodnoty ktore udavas nie su objektivne silne dioptrie.... my sme tiez nevideli ziadnu vadu a pri prvej kontrole mu namerali na pravom oku +2,5 a na lavom az cez 5.
Druha vec je ze kolko nameria a kolko da... nam napriek nameranym hodnotam dala cca polovicne dioptrie a potom ich po pol roku este zvysovala asi dvakrat. S okuliarikmi sme zacinali ked mal asi 3 roky. Teraz ma osem, viem ze okuliarky bude mat nadosmrti, ale ja som po operaciach oci, takze pre mna spravy neboli zle...

ked sa ti to nezdá, choď. za to nič nedáš a potvrdíš si to u ďalšieho lekára. Ja som tak isto bola s mojim synom - v polovici prvej triedy sedával blízko pri telke, dala som mu svoje okuliare a že PARÁDAAA !!! super !!! to dieťa si ani neuvedomovalo, že zle vidí. mal vtedy hneď -1,5 na obe oči.
postupne sa mu to ustálilo na -2 - -2,5 diopttrie, bola som u dvoch ďalších odborníkov, ktorí potvrdili nález prvého očného lekára.