icon

Vysoké teploty, hnačky a vracanie

katarinka48
10. apr 2013

mamičky nemá niektorej z vás dieťatko túto vyrozu? ak áno co pomáha lebo uz sme skúšali vsetko možné a nič. Dakujem

katkas1
10. apr 2013

na to nepomoze nic, len vyhladovat tlmit horucky a vela tekutin

zuzi0911
10. apr 2013

Vela tekutin ale moze ist aj o rotavirus.treba ist k dr

xlucia
10. apr 2013

@katarinka48 ako velmi vracia, ako velmi hnackuje, ake ma teploty a kolko to uz trva?

katarinka48
autor
10. apr 2013

@katkas1 áno to aj robím ☹

katarinka48
autor
10. apr 2013

@zuzi0911 uz sme boli ale odpovedali mam dokopy nič poriadne.

katarinka48
autor
10. apr 2013

@xlucia vracia po každom napiti sa čaju teploty má do 39. uz to trvá druhy deň

denka1973
10. apr 2013

@katarinka48 aj moja 6 -rocna dcerka vracala asi 3 dni po 3krát denne a nakoniec sme skoncili v nemocnici na infuziach, dcerka velmi schudla a to nemala ani teploty a ani nehnackovala.

denka1973
10. apr 2013

pediater mi odporucil nedavat pri zvracani teple napoje ale vychladene, vraj menej drazdia zaludok, dietatku treba davat casto pit, aby nebolo dehydrovane

xlucia
10. apr 2013

@katarinka48 nedavaj mu caj, to drazdi zaludok. kup origanl coca colu a kulisek. priprav kulisek podla navodu, uz si napametam kolko tam ide vody prevarenej, ale ty namiesto vody daj polovicu kofoly, polovicu vody.
davaj kazdych desat minut 1 kavovu lyzicku tohto miesanca a 1 kavovu lyzicku vody. uvidis, pomoze, aj ked to vyzera divne. treba tak ist aspon tri hodiny. budete mat kludnejsiu noc.

renatka100
10. apr 2013

@katarinka48 kulisek alebo akykolvek rehydratacny napoj inak skutocne mozete skoncit v nemocnici. My sme mali uz dva krat aj s teplotami a nasilu som do nej liala vodu v malych davkach aby sme tam nemuseli ist. A hlavne ten kulisek to zabera aj u dospelych a hned je cloveku lepsie 😉

katarinka48
autor
10. apr 2013

@denka1973 áno to viem aj to robím. teplý čaj mi ani nechce iba letný alebo chladný.

katarinka48
autor
10. apr 2013

@xlucia Fuha znie to divne ale ak to má pomôcť určite vyskúšam. ďakujem

xlucia
10. apr 2013

@katarinka48 ano divne. ale zabera. ten kulisek rehydratuje, hlavne vyrovna ionty a mineraly v krvi.
cola postavi na nohy da energiu. ale min tie tri hodiny dodrzuj tie desatminutove intervaly. potom mozete dat kazdych devat minut, kazdych osem minut.... az sa dostanete na kazdych 5 minut a tam ostante.
pomoze vam to vyhnut sa infuzkam
a nemusis sa bat, tento postup mam z nemocnice. synovi to zachranilo zivot... mna par krat zas od hospitalizacie. dokonca aj tehu...

gabikula
10. apr 2013

Je ešte maličká, ak do nej nedostaneš tekutiny tak, aby ich hneď nevyvrátila a začne byť malátna volaj pohotovosť, môže dôjsť k dehydratácii a úplnému rozvratu metabolizmu.

katarinka48
autor
10. apr 2013

@gabikula no veď práve ona v sebe udrží tekutiny tak 5 -10 minút a dával vonku. Chudatko moje :'(

gabikula
10. apr 2013

@katarinka48 Aspoň by som zavolala na pohotovosť, bude tam iný lekár, než čo vás pred tým vyšetril a inak to zhodnotí. Skús sa ho opýtať, či máš malú doviezť a ukázať. Možno vás pošle rovno na príjem do nemocky na infúzie.

denka1973
10. apr 2013

@katarinka48 ak do rana malickej neprejde zvracanie, skutocne necakaj, dobre ti aj baby radia, treba ist na infuzie inak hrozi, ze sa malicka uplne odvodni. Neboj, nam zaviedli infuziu do rucicky uplne bezbolestne, dali jej na tvaricku dychat nejaky ukludnovak, pytaj si to, aby nemala z lekarov traumu. Infuzia zaberie a pojdete domov. Zelam skore uzdravenie dievcata 🙂

katarinka48
autor
11. apr 2013

@denka1973 ďakujem pekne

katarinka48
autor
11. apr 2013

zienky ďakujem vám všetkým za rady a pomoc.

sabiatko
11. apr 2013

Treba zistit, o co ide, teda spravit odber stolice. Dietne jedlo - zemiaky, ryza, mrkva (zahustuje). Kazdych 5 minut 1 lyzicka vody. To je najdolezitejsie, aby sa dieta nedehydrovalo. Ja by som urcite zasla aj do nemocky, aby dali dietatu jednu infuzku v pripade, ze je dieta take male a stale hnackuje. Prajem skore uzdravenie.

svetlusska
11. apr 2013

@katarinka48 a boli ste pri svojej lekarke alebo na pohotovosti? neviem ako vasa lekarka ale moja ked pridem s malym ze ma horucky tak mu spravi crp...nas maly ma 10 mesiacov ale preskakali sme si toho uz dost ohladne chorob..takze by som urcite nastojila na vysetreniach aby sa vyvratil alebo potvrdil zapal...my sme tiez boli na pohotovosti raz co mal vysoke horucky a prve co sa ma pytali ci nema tie priznaky co tvoj, ci nahodou nema meningokoka: tu je link: http://www.stopmeningokok.sk/priznaky/, http://www.stopmeningokok.sk/rychla-diagnoza-ba... sme ale vtedy prekonali 6 chorobu...

katarinka48
autor
11. apr 2013

@svetlusska my sme boli na pohotovosti a zrovna tam bola naša doktorka. určite sa opýtaný na tie crp testy vsak zato nič nedám. dúfam ze uz to maličkej prejde. zajtra máme ísť na kontrolu tak uvidíme.

svetlusska
11. apr 2013

@katarinka48 jjj skus zobratie krvicky z prsteka otazka par minut nam to robi priamo na ambulancii pri horuckach...len sa cudujem ze mate ist az zajtra na kontrolu ked vam nerobila ziadne vysetrenia...a uz je jej aspon trocha lepsie?

katarinka48
autor
11. apr 2013

@svetlusska áno uz je to lepšie dúfam od nie len na chvíľku. Chudatko nič iné nerobí len spinkaj a pije stale dookola

svetlusska
11. apr 2013

@katarinka48 no to poznam..my sme si tym presli velakrat :(

xlucia
11. apr 2013

@katarinka48 ako je malej? dali ste tu kolu ci nie?

katarinka48
autor
11. apr 2013

@xlucia chvalabohu uz je lepšie prestala konečne vracat aj hnačky ustali dúfam ze uz nastalo.

xlucia
11. apr 2013

@katarinka48 a co si jej davala?

katarinka48
autor
11. apr 2013

@xlucia veľa tekutin a doktorka mi poradila banán.