Vysoké teploty po očkovaní: Čo robiť?
Ahojte, 17.7. sme mali MMR očko a od 24.7. má krpec 40tky, dnes prvy den co sa krutime okolo 38 az 38,5 ale stale je to na liek. CRP brali v stredu bolo OK.
Vraj Dr. nevie ci viroza, ked davam cipok, ze riedsia stolica moze byt aj po nom. A ze idu aj ocne zuby a reakcia na ockovanie nie je 5 dni.
Premyslam ci to nemoze byt ta 6ta ci 7ma choroba, co potom pride vysyp.
Nema soplik, uska, kasel nic.
Ved dnes je len 26., takze je to len 2. ci 3. den (2., nie?) a to kludne moze byt z ockovania. To crp robili hned v prvy den horucok? Ci zle som nieco pochopila? Nepride mi na tom nic extra divne, pockaj, davaj lieky, uvidis ci sa vyhadze alebo teploty ustupia a bude dobre.
my máme momentálne 7 chorobu, v nedelu chytila prvá dcéra horučky, , v stredu dalšie 2 dcéry, a teraz v piatok štvrtá dcéra a syn. Takže mam nakompletku 5 chorých deti. Prvá dcéra už ma aj po vysype, už sa to hojí, 2 dcéra sa dnes začala sťažovať že ju svrbia nohy, rovnaký priebeh ako u prvej, takže sa teším na dnešnu neprespatu noc, a to na vysyp čakám ešte u dalších troch. Teším sa.
@domka222 ma hnacky uz aj a vyzera aj ako vysyp ale potom to zbledne... pockam 🤷♀️
@anavixy hnacky ma presviedcali, ze ma z cipkov ale prakticky ide z neho von do 2h co zjedol 🙈
@mirka17 ako dlho teplotovali kym sa vysypali? vela mamiciek spominalo teraz tu siedmu 🙈
cca 2 dni teplota, na tretí den si začali šúchat nohy o postel, koberec všade kde sa pohli, vraj to strašne svrbí, dcéra nedokazala v noci vôbec zaspať, celu noc som bola hore, a teraz už obe dcéry čo to dostali v stredu, dnes je piatok tak už šuchajú nohami. Dala som i m nohy do vedra, bude neprespata noc,
@mirka17 my uz teplotujeme treti den 😮💨
Tak pravdepodobne (pridruzena) viroza, bud crevna alebo aj ako spiminate siesta, siedma, priznaky su nespecificke. Urcite nasad jedno z probiotika Probiofix Imun, Enterol alebo Nekadex - tie obsahuju spravne kmene posobiace konkretne proti hnacke (biogaia nie). A vela tekutin, ak sa hnacka nebude lepsit tak mozes davat aj tasectan/smectu. 🙂 Sirup od teploty ti nevypije? Mozes kupit ten silnejsi Nurofen, aby nemuselo dieta vypit velke mnozstvo sirupu (ten silnejsi 4% sa davkuje vaha:4).
mali sme aj 3 dnové vysoke horučky, bez iných príznakov po 3 dnoch prestalo utlo a bolo po všetkom. kludne to môže byť aj 5 alebo 6 choroba niektorá je aj s výsypom na tele. ale môže to byť kto vie čo. ale raz to prestane ver mi 🙂
@anavixy dnes uz sa vysypal, rano este 39,6 ale pocas dna zatial pod 37 🙈
takze som naozaj rada, ze to je asi 7ma ci ktora choroba 🙈
@mirka17 siestu sme mali, neviem ci sa moze opakovat 🙈🙆♀️

Horúčky pri mmr očkovaní sa objavujú medzi 7-10tym dňom po ňom. Čiže si myslím, že ak nemá iné ťažkosti, bude to z toho