icon

Vysoký tep a fialové ruky: Môžu byť príznakom ochorenia srdca?

1. feb 2024

Syn máva v pokoji tep okolo 110-120 . Minule mi hovoril, že počas behu na TV cítil bolesť v hrudníku. Dnes mu v škole sfialoveli ruky- slabosť vraj nepociťoval. Môže to byť podľa vás príznak ochorenia srdca a ísť s niečím takýmto k DR?

kacena4
1. feb 2024

moze to byt hoco, chodte k dr. moja parkrat odpadla vysetrenia nic neukazali a nakoniec to hola astma

januska12323
1. feb 2024

Hocičo, bez Dr sa nikde nepohnete.

petronelag
1. feb 2024

Taký vysoký tep by 13 ročné dieťa nemalo mať a keď mal aj v škole problém, tak s tým by bolo treba ísť čím najskôr na vyšetrenie.

majamat
1. feb 2024

urcite by to mal lekar presetrit, ale neboj sa.

vseobecne plati pravidlo, cim mensi tvor, tym vyssi pulz. cize nroma je u deti inde ako u dospelych, aj ked v 13r to uz nebude tak vleky rozdiel.

pulz ovplyvnuje nielen fyzicka namaha, ale aj kadeco ine.
moze sa rozbiehat infekcia a organizmus je pretazeny, teda prakticky akekolvek pretazenie to moze sposobovat a halvne aj psychicke napatie.
aj ke dpocas merania je v klude, niektore faktory telo ovplyvnuju dlhodobejsie.

a teda u dospievajucich deti mozu robit vela aj hormony. neprospieva ani caste pozeranie do monitorov a displejov, energeticke napoje a pod.

petronelag
1. feb 2024

Naša lekárka hovorila, že u pulzu v kľude je hranica do 100 aj u väčších deti alebo dospelých.

lulu2014
3. feb 2024

Toto ma nasa kardiologicka v ambulancii. Ale tiez treba zohladnit ci dieta nie je vyspelejsie vi mensie na svoj vek.