icon

Vývin - drobné rúčky u 1,5-ročného synčeka

marienka767
2. aug 2022

Ahojte . Všimla som si že moj 1,5 ročný synček ma malinké rúčky .. akože dĺžka prstikov aj všetko je normálna len ma taku drobnu chuducku rucku - dlan a prstiky spolu.. a ostatne deti a hlavne chlapci maju take velke ruky a oproti nemu niektore aj pomaly raz také velke.. Znamej maly o polroka mladsi ma uz vacsiu ruku ako nas . Znamena to niečo? ze bude mensi alebo to potom dobehne? My s muzom sme vysoky . muz skoro 190 ja 172 a maly ma v 1,5roku 11kg a 80cm .. Je taky svalnaty dost a stihly . Beha od rana do vecera a strasne vela toho zje . Tak neviem kam to potom ide . Dobehli potom casom vase deticky aj vysku v neskorsom veku ked moli mensi od ostatnych ?🙂 Aj v rodine sme vsetci vysoky tak neviem po kom by bol nizsieho vzrastu ale tie rucky ma trosku trapia . Aj nozicky ma mensie . nosi 22 s nadmerkom…

jaskolka
2. aug 2022

Znamena to, že je drobnejsi. Pozeraj aj na ostatných členov v rodine,deti sú často aj po starých rodičoch, napríklad môj muž má 3 bratov, len on je vysoký po dedkovi ostatní sú nízki po otcovi.
Môže to dobehnúť, aj nemusí, ak sa vyvíja inak správne, vôbec to nerieš

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
marienka767
autor
2. aug 2022

@majamat Narodil sa 10 dni po termine s vahou 3200 co je taky priemer .. rastol ukazkovo . bol kojeny a v nejakom polroku mal okolo 8kg urcite. potom sa to stoplo a rastol a priberal uz pomalsie akurat tie rucicky mal vzdy take drobnejsie od svojich rovesnikov .. ma ich vacsie ako ich mal ked bol babatko ale stale su malinke oproti inym detickam… v rodine mame nizsiu jedine manzelovu mamu tak neviem mohol aj podedit akurat uz ked bol v brusku tak zaostaval 1 tyzden pozadu akoby a vzdy mal mensie brusko ako by malo byt… Nema ziadne problemy je uplne zdravy, kaka 3x denne lebo toho poje neskutocne vela , chuti mu vsetko , ovocie zelenina , strukoviny , cestoviny , masko. absolutne nemamem problem. pil umele mliecko od odstavenia mozno 2 mesiace a presli sme na kravske. vypije pred spanim vecer 240ml .. Cize myslim si ze vyzivu ma dostatocnu, dokonca nepoznam ani take deti ktore tolko toho zjedia a vzrastom su ovela vacsie aj tazsie 🙂 ale jasne som rada, ze nemame skor opacny problem , zeby mal nadvahu a podobne je taky akurat ale je proste menší. Preto som sa pytala maminiek co majj starsie deticky uz a videli a zauzili s nimi nieco podobne - ze sa neskor viac vytiahli alebo tak🙂 dakujem za odpoved

marienka767
autor
2. aug 2022

@marienka767 a este vzdy teda na kontrole aj u doktorky nas pochvalila, nikdy nehovorila, zeby zaostaval, v podstate stale pekne pribral aj narastol ale jednoducho rastie trosku pomalsie asi ako ine deticky od toho polroka, preto som zvedava akl to dalej bude postupovat.

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
marienka767
autor
2. aug 2022

@majamat Ďakujem krasne za taku komplexnu odpoveď . Možem vedieť ste doktorka alebo sa len takto vzdelávate pomimo? 🙂 super info… Maly mal 50cm ako všetky dietatka pomaly … A viem samozrejme . ze ten rast sa spomaluje a potom nastavaju rozne obdobia kedy deticky vyrastu viac . Samozrejme vidime aj unho , to . ze rastie .. Mam taky pocit akoby od polroka do roka vyrastol malinko a teraz zase viac ale uz nedobehol rovesnikov tym padom. Mal trosku problem s prikrmami velmi nebol papkačik a bol skor na prse , bol fajny tučnucky ale do dlzky velmi nerastol taktiez aj tie rucicky a nozicky mal drobnejsie vzdy 🙂 odkedy je nekojeny tak srotuje viac ako dospelý tak neviem či aj to mohlo sposobiť, že nemal potrebne živiny aj ked podla vahy to bolo ok 🙂 tiez si skor myslim ako ste pisali, ze bude podla mna ten typ deticiek ktore to neskor dobehnu alebo az v puberte. ja sama som patrila vzdy medzi najvyssie deti a potom v puberte jedno leto sme prisli do skoly a moji malý spoluziaci uz neboli malý ale rovnaký a vyšší ako ja. Už som patrila zrazu medzi priemerne vysoké deti .

majamat
Autor odpoveď zmazal
judit47
2. aug 2022

My mame s muzom obaja 180cm.
Muz je navyssi z rodiny,u nas su vsetci vysoki.

Syn mal v 1.5r 88cm teraz ma skoro 3r a ma 101cm.
Podla mojho nazoru to moze dobehnut neskor v puberte ale skor bude nizsej postavy ci uz geneticky alebo treba ten graf sledovat(je aj appka kde vidis od narodenia krivku a tendenciu ako rastie dieta oproti rovesnikom(priemer celeho sveta uzivatelov appky v kombinacii s datami od lekarov).

Nemyslim si ze doteraz rastie pomaly a zrazu v 4r narastie 10cm skor to dobehne neskor v puberte.