Vývin - drobné rúčky u 1,5-ročného synčeka
Ahojte . Všimla som si že moj 1,5 ročný synček ma malinké rúčky .. akože dĺžka prstikov aj všetko je normálna len ma taku drobnu chuducku rucku - dlan a prstiky spolu.. a ostatne deti a hlavne chlapci maju take velke ruky a oproti nemu niektore aj pomaly raz také velke.. Znamej maly o polroka mladsi ma uz vacsiu ruku ako nas . Znamena to niečo? ze bude mensi alebo to potom dobehne? My s muzom sme vysoky . muz skoro 190 ja 172 a maly ma v 1,5roku 11kg a 80cm .. Je taky svalnaty dost a stihly . Beha od rana do vecera a strasne vela toho zje . Tak neviem kam to potom ide . Dobehli potom casom vase deticky aj vysku v neskorsom veku ked moli mensi od ostatnych ?🙂 Aj v rodine sme vsetci vysoky tak neviem po kom by bol nizsieho vzrastu ale tie rucky ma trosku trapia . Aj nozicky ma mensie . nosi 22 s nadmerkom…
@majamat Narodil sa 10 dni po termine s vahou 3200 co je taky priemer .. rastol ukazkovo . bol kojeny a v nejakom polroku mal okolo 8kg urcite. potom sa to stoplo a rastol a priberal uz pomalsie akurat tie rucicky mal vzdy take drobnejsie od svojich rovesnikov .. ma ich vacsie ako ich mal ked bol babatko ale stale su malinke oproti inym detickam… v rodine mame nizsiu jedine manzelovu mamu tak neviem mohol aj podedit akurat uz ked bol v brusku tak zaostaval 1 tyzden pozadu akoby a vzdy mal mensie brusko ako by malo byt… Nema ziadne problemy je uplne zdravy, kaka 3x denne lebo toho poje neskutocne vela , chuti mu vsetko , ovocie zelenina , strukoviny , cestoviny , masko. absolutne nemamem problem. pil umele mliecko od odstavenia mozno 2 mesiace a presli sme na kravske. vypije pred spanim vecer 240ml .. Cize myslim si ze vyzivu ma dostatocnu, dokonca nepoznam ani take deti ktore tolko toho zjedia a vzrastom su ovela vacsie aj tazsie 🙂 ale jasne som rada, ze nemame skor opacny problem , zeby mal nadvahu a podobne je taky akurat ale je proste menší. Preto som sa pytala maminiek co majj starsie deticky uz a videli a zauzili s nimi nieco podobne - ze sa neskor viac vytiahli alebo tak🙂 dakujem za odpoved
@marienka767 a este vzdy teda na kontrole aj u doktorky nas pochvalila, nikdy nehovorila, zeby zaostaval, v podstate stale pekne pribral aj narastol ale jednoducho rastie trosku pomalsie asi ako ine deticky od toho polroka, preto som zvedava akl to dalej bude postupovat.
@majamat Ďakujem krasne za taku komplexnu odpoveď . Možem vedieť ste doktorka alebo sa len takto vzdelávate pomimo? 🙂 super info… Maly mal 50cm ako všetky dietatka pomaly … A viem samozrejme . ze ten rast sa spomaluje a potom nastavaju rozne obdobia kedy deticky vyrastu viac . Samozrejme vidime aj unho , to . ze rastie .. Mam taky pocit akoby od polroka do roka vyrastol malinko a teraz zase viac ale uz nedobehol rovesnikov tym padom. Mal trosku problem s prikrmami velmi nebol papkačik a bol skor na prse , bol fajny tučnucky ale do dlzky velmi nerastol taktiez aj tie rucicky a nozicky mal drobnejsie vzdy 🙂 odkedy je nekojeny tak srotuje viac ako dospelý tak neviem či aj to mohlo sposobiť, že nemal potrebne živiny aj ked podla vahy to bolo ok 🙂 tiez si skor myslim ako ste pisali, ze bude podla mna ten typ deticiek ktore to neskor dobehnu alebo az v puberte. ja sama som patrila vzdy medzi najvyssie deti a potom v puberte jedno leto sme prisli do skoly a moji malý spoluziaci uz neboli malý ale rovnaký a vyšší ako ja. Už som patrila zrazu medzi priemerne vysoké deti .
My mame s muzom obaja 180cm.
Muz je navyssi z rodiny,u nas su vsetci vysoki.
Syn mal v 1.5r 88cm teraz ma skoro 3r a ma 101cm.
Podla mojho nazoru to moze dobehnut neskor v puberte ale skor bude nizsej postavy ci uz geneticky alebo treba ten graf sledovat(je aj appka kde vidis od narodenia krivku a tendenciu ako rastie dieta oproti rovesnikom(priemer celeho sveta uzivatelov appky v kombinacii s datami od lekarov).
Nemyslim si ze doteraz rastie pomaly a zrazu v 4r narastie 10cm skor to dobehne neskor v puberte.

Znamena to, že je drobnejsi. Pozeraj aj na ostatných členov v rodine,deti sú často aj po starých rodičoch, napríklad môj muž má 3 bratov, len on je vysoký po dedkovi ostatní sú nízki po otcovi.
Môže to dobehnúť, aj nemusí, ak sa vyvíja inak správne, vôbec to nerieš