Vyvinová porucha reči u vášho dieťaťa
Mamičky.bola diagnostikovana u niektorého dieťatka táto porucha? Ako riešite...my logopedia.....majú problém detičky aj s učením. porozumením? Nejaké rady ak máte....môžte aj do ss napisat. ďakujem
@monikaduskova skus napisat viac. Aku poruchu? My sme zacali logopediou 1:1 a postupne sa nabalovali kurzy 🙂 Doma budes pravidelne trenovat, ale ta rec bude aj tak trochu mimo rovesnikov 😀 bud trpezliva, ono sa to vo finale upravi. Rec je dana mozgom, a ty sa snazis o primarne o jeho rozvoj. Ak budes frustrovana (ako ja som bola), tak si to pripomen 😅
centrum reči sa vyvýja do 6 rokov najrýchlejšie, vela detí sa rozkecá medzi 4 a 5 rokom alebo tesne pred 6 rokom a ukončenie vývoja nazvyme to je až okolo 10 roka , čiže máš dost času na prácu a podporiť ho
a je vedecky dokázané, že ak je aj napr rečové centrum alebo čast jeho poškodená makaním na jemnej, hrubej, logo cvičeniami vie prebrat iná čast zdráva poškodené časti ,niekedy sa opravia nazvyme to niekedy prevezme zdrava čast ulohy
ale fakt denne jemna , hruba, hry, čitat, ukazovat a rozpravat do zblbnutia
Jeho porucha spočiva v tom.ze ho nie vždy dobre rozumieť.mal problem skoro so vsetkými spoluhláskami...na logopediu chodime uz skoro rok.je to trochu lepšie...ale včera ho pretestovala na logopedii kvoli papieru do CŠPP tak mal problem pri zopakovani dlhšich viet a sporozumenim dlhších príkazov...ako napr. dotkni sa veľkého modrého štvorca bielym malým kruhom....
@monikaduskova no to sa dá pekne nacvičit dobehnúť
Moj syn ma specificky naruseny vyvin reci (NKS), rec uz pekne naskocila - vety zacal tvorit po 4. roku, dovtedy komunikoval len 1-slovne. Teraz ma 5,5 a rec sa aj pekne vycistila, uz mu rozumeju aj cudzi ludia 😄 Nevie povedat “r”, doladujeme “l” a sykavky, inak uz ma vyvodene vsetky hlasky. S hlbsim porozumenim ma tiez problem. Chodime na logo, CSPP, robime posluchovy program Benaudira, chodime na Play Wisely a denne doma trenujeme vsetky oblasti (logopedia, jemna motorika, grafomotorika, zrakove a sluchove vnimanie, pamat, pozornost, logicke myslenie...). Venujeme tomu 30-45 minut denne, podla jeho nalady a unavy. Makame od 3,5 roka a teda pokroky su krasne, aj ked v porovnani s rovesnikmi je este fakt mimo. Na porozumenie je dobre trenovat hadanky, casove naslednosti, rozpravat rozparavku podla obrazkov...Tieto decka maju vyssiu pravdepodobnost poruch ucenia v skolskom veku.

vývinová porucha alebo dysfázia ? skus pohladat aj tu su skupiny, logo, adhd, montessori všetko si tam prečítaj prejdi nájdeš tam kopu rád ako čo robit
pokial bude dennno denne s dietatom robit využiješ každu priležitost na rozvoj tak to dieta vôbec nemusí mat problém s učením alebo nejaké dys
v čechách napr deti v 18 ani nevieš že to dieta malo niečo alebo kludne končia vš.
vitamín B dopručim, rôzne rybie a que a neviem čo za mna strata penazí
rozvoj jemnej a hrubej motoriky , jednoduché vety, pokyny , vela čitat, rozpravat ukazovat na urovni oči , na začiatku ano / nie aspon zvladnut hlavou a ono to pôjde