Vznik vyrážok po užití Augmentinu
Prosim kto mate skusenost. Dcera 3 roky brala augumentin na mocove cesty. Od vcera vecera sa jej objavili male drobne vyrazky a postupne pribudali. Zacala reakcia az ked dobrala lieky. Mate niekto skusenost s takou reakciou. Videla som vselijake obrazky, ale tie mi pripadaju dost horsie. Dakujem

@anonym_autor ja som ako teenagerka mala silnú reakciu po augmentine. Bola som úplne celá vysypana, po celom tele, dokonca aj na dlaniach... Potom mi asi týždeň pichali dithiaden (myslím, že to bol on) a do zdravotnej karty mi červeným napísali Alergia na augmentin. Odvtedy to vždy uvádzam, keď sa ma pýtajú na alergie pri akejkoľvek operácii, zákroku, predpísaní liekov... Treba volať pediatrovi a nachystaj si krabičku od liekov, je tam napísaná šarža, moja lekárka to vtedy hlásila niekde...
Na augmentin som tiež mala silnu reakciu, celá vysypaná. Zmenili za iné lieky plus dithiaden na alergickú reakciu, kľudne to môže mať z toho.
moze to byt alergia aj po dobrati, ale tiez to moze byt reakcia koze na nieco, na co yb inak nereagovala, len teraz pocas ifekcneho ochorenia je citlivejsia.
pri alergiach byva castejsie iny typ vysypu - bud zihlavka, alebo drobny husty vysyp.
asi by bolo dobre zajst k dr, nech to zhodnoti.
a teda pocas infekcie sa zatazuje imunotny system, telo je nachylnejsie na rozne infekcie, citlive na iny typ ATB, pripadne pri zvysenej zatazi je vyssia potreba vitaminov a tekutin, moze dojst k nedostatku amkoza je opat nachylnejsia a reaguje viac na cokolvek.
Preto sa radim aj takto, lebo nasa pediatricka pozrela len fotky v maili a zhodnotila,ze kvoli augumentinu. Ani nas nezavolala. A manzel je doma s dcerou a ze jej to pribuda, tak zvazujem aj pohotovst ked pridem domov z prace. Sama neviem. Jedine co nam pediatricka odporucila je dithiaden.
@anonym_autor ja som ako teenagerka mala silnú reakciu po augmentine. Bola som úplne celá vysypana, po celom tele, dokonca aj na dlaniach... Potom mi asi týždeň pichali dithiaden (myslím, že to bol on) a do zdravotnej karty mi červeným napísali Alergia na augmentin. Odvtedy to vždy uvádzam, keď sa ma pýtajú na alergie pri akejkoľvek operácii, zákroku, predpísaní liekov... Treba volať pediatrovi a nachystaj si krabičku od liekov, je tam napísaná šarža, moja lekárka to vtedy hlásila niekde...
@jaja1979 ano vcera mala len po rukach a nohach nieco a teraz uz ma aj na dlaniach a chodidlach aj na tvari
To, je alergia na penicilín. Netoleruje zrejme penicilinove ATB. Mojej dcére sa takéto vyrážky po užití penicilinoveho ATB spravia aj v hrdle a nemôže prehĺtať, hrozí udusenie. Treba to napísať do kartoteky aby jej dávali iné ATB lebo ma reakciu na penicilín.
@anonym_autor no radšej by som s ňou skočila na pohotovosť. Náhodou nechodila po slnku? Aj vtedy môže byť reakcia na atb, nesmie sa ísť na slniečko. A lekárku čo lieči na základe fotiek by som vymenila. Keď bola pandémia budiš ale teraz keď sú poloprázdne ambulancie? Ja by som nebola spokojná že ju lekár nevidel. A ak pribúdajú vyrážky ďalej, choďte na pohotovosť.
@anonym_autor no radšej by som s ňou skočila na pohotovosť. Náhodou nechodila po slnku? Aj vtedy môže byť reakcia na atb, nesmie sa ísť na slniečko. A lekárku čo lieči na základe fotiek by som vymenila. Keď bola pandémia budiš ale teraz keď sú poloprázdne ambulancie? Ja by som nebola spokojná že ju lekár nevidel. A ak pribúdajú vyrážky ďalej, choďte na pohotovosť.
@kvietok1233 bola na slnku ale len chvilku, ale vraveli mi, ze mozeme byt na slnku, tieto antibiotika nie su fotosenzitivne
@kvietok1233 bola na slnku ale len chvilku, ale vraveli mi, ze mozeme byt na slnku, tieto antibiotika nie su fotosenzitivne
@anonym_autor aha tak to neviem mne teraz tiež dcérka brala ATB ale iné ,prísne bola doma celý čas 🙂
Okamžite choďte na pohotovosť, mne po augmentine pred očami naskakovali pupaky na celom tele