Záapal oťiek/očných spojiviek
Dobry den,
Maly to prekonal cca 1,5 tyzdba dozadu a znovu sa mu to objavuje
Mal uniflox do ociek, plus sme potirrali repikom
Mate skusenost, ze sa to takto po sebe zopakovalo?
Co Vam zabralo?
Vdaka
Davali sme iba ocuflesh kvaply vzdy zabrali.a ked sa nelepsi isla by som k lekarke.moze mat upchate ocne kanaliky
@misickaa4 obe deti to mali. Kvapkali sme nejake antibioticke kvapky. A ked uz to vyzeralo ze jw to vyliecene tak sa to po par dnoch objavilo znova. Obaja to mali 2x posebe. Teraz to obcas vyzera ze to na dceru leze 3krat ale uz to nema take ako pred tym. Doktor vravel ze je to adenovirus.
@misickaa4 no prakticky do 2 mesiacov sme vybrali 3 ks atb kvapiek.... ale po chvilke sa to vzdy vratilo. Tak som pozhanala ocnu znamu ta vravela poste kvapkat fyzak/umele slzy kazde dve hodky aspon jeden den ci sa to nezacne lepsit. Ja som potom kvapkala a masirovala kanaliky kazdy den az kym nemala mala 2,5 mesiaca potom to uz bolo ok. Vies slzicky su prirodzene slane a vyhubia same kadeco, ken ked je ten kanalik este nespriechodneny (kazde dieta ho ma neprechodny cca do 2 mesiacov zivota) tak sa to tam chyta, tym ze sa to preplachlo nam to dost pomohlo. Samozrejme ked sa da ostat pod dozorom lekara...

ahoj, repik by som do oci nedavala. skus najst kvapky s ocankou (rastlika v lekarni) a tym mu kvapkat kazde 2-3 hodky, ak nezosenies ten staci lybenar alebo fyziologicky roztok. male deticky nemaju prechodne tieto kanaliky este preto sa im zvyknu zapalovat. ak to budes preplachovat nedrazdivou kvapalinou, dost tomu pomozes. mozno pomoze masirovanie ocnych kanalikov na vnutornej strane oka. my sme mali zapal pomaly mesiac v kuse a bolo jedno ake atb som kvapkala, caste kvapkanie s fyzakom/alebo umelymi slzami pomohlo asi najviac.