icon

Začervenaný penis u 2,4 ročného dieťaťa

kukulienka83
16. nov 2016

Ahojte...prosim o radu, maly teraz zacal nariekat, ze ho boli cikula... pozreli sme a je cervena, nevyzera opuchnuto...pretiahnut sa mu neda vobec...cvicime to, ale nejde...je mi jasne, ze to moze byt zapal, ale co mu teraz mozem na to dat...?
dr. uz neordinuje a zajtra je sviatok...mozem mu volako pomoct, mozno sa doma daco najde, co by mu pomohlo
Prosim poradte

jlp
16. nov 2016

Framykoin mast nam pomohla. Slezovy krem pomoze na uvolnenie predkozky. Ak bude teplota, tak pohotovost na urologii. Mozno ma dnu hnis a bude to treba precistit, nic prijemne pre maleho a ani pre doprovod

kukulienka83
autor
16. nov 2016

@jlp a tu masticku (mame nahodou doma) mu mam natriet ako...na cely, alebo ?
Dakujem pekne za odpoved

maminkasisa
16. nov 2016

nam doktorka kazala uvarit aj harmancekovy caj a troska mu to vymocit a potom natriet framykoinovou mastou.... ak uz nema plienky super, ak este ma, tak casto prezliekat....

darina1952
16. nov 2016

@kukulienka83 natri mu cast kde to ma cervene - mast moze ist aj pod predkozku. Liecba by mala pomoct za par dni - uvidis ako to pojde. Natri mu to 2-3x denne.

jlp
16. nov 2016

@kukulienka83 stiahni predkozku ako pojde a daj dnu a po vonku tiez. Nezlakni sa, ak nahodou uvidis rano alebo aj pocas dna hnis v slipkoch, to znamena, ze sa to uvolnuje.

miriam11
16. nov 2016

@kukulienka83 mozes ho aj posadit do repiku.

marcelatt
Autor odpoveď zmazal
klodyka76
16. nov 2016

@kukulienka83 tiež sa prikláňam k tomu Framykoinu a repíku. Náš malý to mal tiež, pár krát sme ponatierali a bol pokoj 🙂

kukulienka83
autor
16. nov 2016

dakujem zienky...repik je uvareny...framikoin nachystany...plienky mame na noc...cez den bez... ono on ma zacervenanu doslova iba celu cikulku...stiahnut sa mu neda vobec... ja sa obavam, aby nemal tu vrodenu fimozu, ale dr. povedala ze do 3-rocnej prehliadky mame cakat ak nebudu problemy, ze sa to moze same este upravit... toto sa nam stalo prvykrat... uvidime, ale rozhodne mu to chcem dat pozriet urologovi, co nam poradi, len zajtra je ten sviatok, tak dufam,ze to zvladneme aj sami tentokrat...ale ak by sa to malo vracat, tak neviem... toho sa obavam...

hajanka
17. nov 2016

Framykoin 2-3 dni a bude po probleme 😉

hajanka
17. nov 2016

@kukulienka83 precitaj si clanok na mojom blogu 😊

meluela
17. nov 2016

@kukulienka83 moj mal zapal predkozky v 11m, preliecilo sa to vtedy tym framikoinom co nam dala detska (k urologovi nas neposlala) a odvtedy 5r je pokoj. ale fimoza este ostala aj ked uz je to lepsie, zatial nas k urologovi neposlala, ma to len vo vani vzdy trosku uvolnovat, snad sa to este spravi. do pomerne vysokeho veku je fimoza este fyziologicka zalezitost

althejka
17. nov 2016

@kukulienka83 kym sa zapal nezahoji, predkozku nepretahujte 🙂 repik je idealny, framykoin nezaskodi. Pekny den

kukulienka83
autor
17. nov 2016

dakujem za kazdu radu...dnes je to uz lepsie, uz nekrici ze ho bolil...zacervenanie trochu ustupilo...stale ale macame v repiku a natierame mastickou
@hajanka - vyborny clanok... precitala som... tiez mam taky nazor, len moj muz je taky, ze radsej aby uz nevznikali problemy, radsej sa im vyhnut tak furt len nastoji k dr. tak dufam,ze aspon dr. ho presvedci ze liecba je lepsia ako nejaky zakrok...

natalushka
17. nov 2016

Akko radia baby vyssie..maly to maltiez asi dva krat,v lete hlavne,ked mal este plienky..repik super,ale raz som nemala..tak len umyvat,vetrat a mala som framykoin a septonex,tak som par krat prestriedala..ale hlavne ten framykoin..a po 2/3 dnoch ustupilo..ak maly nema problem s curanim,neni chorlavy,sympromy ore zapal moc.ciest..neriesila by som to..ak to teda napr.do pondelka neprejde..a k urologovi by som nesla..ak,tak len k nejakemu mlademu s dobrymi referenciami hlavne ohladom deti..max k pediatricke..ale davala by som jo bacha..bo kolko krat som sa dopocula,ze dojtor rozbalil,nez mamicka stihla pobedat co babu je,doktor nasilu pretiahol..ruky nohy by som dolamala v ten moment..ak maly nema ziadny problem,nenechala by som mu s predkozkou manipulovat..pre nieco to. Tak je vymyslene..neviem,ci zrovnatelny priklad..ale..dievcatkam tiez nikto neprerusuje panensku blanu,lebo napr.by im zle mohla odtekat krv pri menstruacii..alebo tak..dufam,ze chapes co chcem povedat..cim viac zakrokov,prave tym mu zarabas na ovela vacsie problemy v buducnosti..chce to len casza..samozrejme sa bavime o zdravom chlapcovi bez problemov..

monika2525
30. nov 2020

Dobrý deň, prosím Vás potrebovala by som poradiť.Mam syna 3,5 roka. Predkozka nam nejde pretiahnuť,pomaličky skúšame sťahovať no zatial bez úspechu.No pred 2 dňami som mu na slipkoch nasla biele fľaky,začal mu vytekať biely maz.Zrejme sa mu to tam hromadi.Vobec neviem či mu to mám vytláčať nasilu alebo len vzdy utriet ,umyt.?už dnes som si všimla že ma trošku červeného pipika,bojím sa aby nedostal zápal.Viete mi poradiť ako mu ošetrovať pipika?vyhnúť sa hlavne dr a násilnému sťahovaniu pipika?.vopred ďakujem za rady.

klodyka76
30. nov 2020

@monika2525 Ten biely maz je normálny a hlavne sa nebojte ani toho, že smrdí 🙂 My sme mali tiež problém s predkožkou, riešili sme to síce trošku neskôr (malý mal 6), ale išlo nám to krásne. Len to chce naozaj venovať tomu každý jeden deň aspoň pol hodiny. My sme vždy večer mali rituál...ak sa vám podarí aj 2xD možno to pôjde rýchlejšie. Takže postup. Zožeňte si čaj zo slezu nebadaného (pozor, existuje aj iný, ten vám nepomôže), treba si v lekárni pýtať tento, normálne povedzte, že na pipika a môže byť aj sypaný. A od pediatričky si vypýtajte recept na Triamcinolon masť, je len na predpis. Každý deň uvariť trochu čerstvého čaju zo slezu a močiť pipika aspoň 20 minut. A potom si dať trošičku mastičky a masírovať predkožku...masírovať...a masírovať :D ....a pomaličky skúšať naťahovať. Po pár dňoch bola predkožka viditeľne poddajnejšia a pomaličky sa nám to pouvoľňovalo. Vždy keď predkožka trochu povolí, môže to mať citlivejšie a trošku akokeby mu praskla žilka....to je v pohode. Na mastičke píšu používať maximálne tuším 7 - 10 dní....pediatrička nám povedala, kľudne aj 2 týždne 2xD. Veľa zdaru 🙂

monika2525
30. nov 2020

@klodyka76 ďakujem veľmi pekne za radu 🙂vyskúšame , uvidíme 🙂

mom311
30. nov 2020

Nam tu masticku kazala pediatricka mazat 2 mesiace. Nakoniec sme po 1 mesiaci skoncili kedze to uz uplne islo v pohode dole bez problemov.

kukulienka83
autor
30. nov 2020

@monika2525 akurát to riešim s mladším, máme ten kremíka od urológa, kázal natierať raz denne a zajtra po mesiaci ideme na kontrolu... Nemá to ešte úplne stiahnuté, ale viditeľné to povolilo...tak dúfam že mu to nestiahne nasilu a budeme ešte pokračovať...