icon

Začervenaný zadoček u 3,5 ročnej dcéry

valentyne
20. júl 2013

ahojte. Viete mi poradit? Dcere sa uz asi cca mesiac opakovane zacervena zadocek, aj by som povedala ze je zapareny, ale plienky nema, vacsinu casu je len v sukni a gatkach, tak neviem z coho. Ked jej par dni davam calciovu mast alebo imazol, tak to ustupi ale do 2-3 dni je to spat. Nesvrbi ju to, nepali... len vzdy po kupani si to vsimneme,ze to tam ma zas cervene. Obcas aj smerom k cikuli,ale malo. Zmenili sme aj mydlo, aj vlhceny toal.papier a stale sa to vracia. Nevieme co to je... Nemate niekto s niecim takym skusenost? Uz to vidim na navstevu dr., kedze si s tym nevieme sami poradit...

monyccka
20. júl 2013

Vylucte vlhke utierky, toal.papier a ine chemicke utieradla. Na zadok len papier, najlepsie neparfemovany, nefarbeny a voda. Pripadne zajst za dr. A odcervit.

xlucia
20. júl 2013

@valentyne vysoko pravdepodobne ma v crevach a tym padom aj v koneniku plesen, kvasinky..

angellinka
20. júl 2013

Moj syn ma 5 rokov,dcera 3 roky a natieram ich skoro pravidelne,hlavne ked maju 2-3 krat stolicu za den rybacou mastou.Imazol by som urcite nedavala,je to silny krem,a zbytocny.Krasne im to zaberie.Do rana maju krasnu ritku 😉
nie je na tom nic mimoriadne,ani navsteva lekara nie je potrebna

sissy27
20. júl 2013

@valentyne no úplne vypustiť mokré utierky - nie vymeniť, ale vyhodiť... používať len obyčajný toaletný papier a po veľkej potrebe osprchovať čistou vodou, dobre osušiť... na to začervenané canesten na preliečenie...

sante81
20. júl 2013

@valentyne nechodíte náhodou často na bicykli? my sme to mali počas bicyklovania, ked sedel na biku viac ako 2 hod. natierala som framykoinom.

valentyne
autor
20. júl 2013

obycajnu rybaciu mast,alebo nejaku specialnu? Kedysi jej rybilka ci co to bolo nerobilo dobre, pouzivali sme len sudokrem a v pripade problemov calciovu mast.
Ozaj,ak ma v crevach plesne,co na to?

monyccka
20. júl 2013

@sante81 framykoin je antibiotikum, urcite nepatri na preliecenie zadocka po bicyklovani. Budujes synovi rezistenciu na atb.

monyccka
20. júl 2013

@valentyne skuste najskor zrusit tie vlhke veci na utieranie. Umyvajte po stolicy v sprche a potom rkes dalej. Ziadne plesneto nemusia byt.

valentyne
autor
20. júl 2013

na bicykel vela nechodi, vela beha a skace, nie je sedavy tip, akurat doma...
Hej, vylucim vsetku drogeriu na zadok,a uvidime ze co sa udeje...
Dakujem. Snazila som sa vylucit vsetky mozne "dovody" preco... ale uplne vylucit mydla a pod.veci,to ma nenapadlo.

matafen
20. júl 2013

Moja 4-rocna dcera ma citlivu pokozku a tiez mava niekedy zacervenanie v oblasti cikulky a konecnika. Na telo pouzivame len pripravky od koznej lekarky (sprchovaci olej a telove mlieko), ale cikulku a ritku umyvame len cistou vodou a natierame rybacou mastou takmer kazdy vecer uz od narodenia, najlepsie sa nam osvedcila a je vhodna na dlhodobe pouzivanie (ako aj kalciova mast). Sudocrem velmi vysusuje a antiobioticke a antimykoticke masti ako Imazol, Framykoin, Canesten su len na kratkodobe pouzitie a na odporucanie lekara, nedavajte to svojvolne. Na ritku nepouzivajte ziadnu kozmetiku, mydla, gely atd., umyvajte len cistou vodou alebo jemnymi pripravkami na to urcenymi a urcite ziadne vlhcene alebo parfemovane papiere.

tinka9000
21. júl 2013

aj ja by som rada zrušila vlhčené utierky, občas máme tento problém, ale sa to nedá, často kaká a keď sme von - teraz skoro stále, nemám možnosť niekde v parku či na ihrisku ju inak utrieť, ako vlhčenými utierkami. A stolicu bez mydla dobre neumyješ - môj názor a aj môjho pediatra, tak neviem.

valentyne
autor
21. júl 2013

sak toto. Stale sme na mydle seba med, teraz sme skusili detsku niveu, vratili sme sa k seba medu,ale ziadne zlepsenie. Tym to asi nebude. Ale napr.ked bude kakat v skolke,tak ju nebudu sprchovat...
neviem ci to je reakcia na mydla, skor sa bojim tych kvasiniek... V nasom pripade

milota164
23. júl 2013

urcite treba skusit prestat pouzivat tie vlhcene utierky aj parfumovany papier a skus vyskusat Bepanthen nam zabera na zacervenania.