Začervenaný zadoček u 3,5 ročnej dcéry
ahojte. Viete mi poradit? Dcere sa uz asi cca mesiac opakovane zacervena zadocek, aj by som povedala ze je zapareny, ale plienky nema, vacsinu casu je len v sukni a gatkach, tak neviem z coho. Ked jej par dni davam calciovu mast alebo imazol, tak to ustupi ale do 2-3 dni je to spat. Nesvrbi ju to, nepali... len vzdy po kupani si to vsimneme,ze to tam ma zas cervene. Obcas aj smerom k cikuli,ale malo. Zmenili sme aj mydlo, aj vlhceny toal.papier a stale sa to vracia. Nevieme co to je... Nemate niekto s niecim takym skusenost? Uz to vidim na navstevu dr., kedze si s tym nevieme sami poradit...
Moj syn ma 5 rokov,dcera 3 roky a natieram ich skoro pravidelne,hlavne ked maju 2-3 krat stolicu za den rybacou mastou.Imazol by som urcite nedavala,je to silny krem,a zbytocny.Krasne im to zaberie.Do rana maju krasnu ritku 😉
nie je na tom nic mimoriadne,ani navsteva lekara nie je potrebna
obycajnu rybaciu mast,alebo nejaku specialnu? Kedysi jej rybilka ci co to bolo nerobilo dobre, pouzivali sme len sudokrem a v pripade problemov calciovu mast.
Ozaj,ak ma v crevach plesne,co na to?
na bicykel vela nechodi, vela beha a skace, nie je sedavy tip, akurat doma...
Hej, vylucim vsetku drogeriu na zadok,a uvidime ze co sa udeje...
Dakujem. Snazila som sa vylucit vsetky mozne "dovody" preco... ale uplne vylucit mydla a pod.veci,to ma nenapadlo.
Moja 4-rocna dcera ma citlivu pokozku a tiez mava niekedy zacervenanie v oblasti cikulky a konecnika. Na telo pouzivame len pripravky od koznej lekarky (sprchovaci olej a telove mlieko), ale cikulku a ritku umyvame len cistou vodou a natierame rybacou mastou takmer kazdy vecer uz od narodenia, najlepsie sa nam osvedcila a je vhodna na dlhodobe pouzivanie (ako aj kalciova mast). Sudocrem velmi vysusuje a antiobioticke a antimykoticke masti ako Imazol, Framykoin, Canesten su len na kratkodobe pouzitie a na odporucanie lekara, nedavajte to svojvolne. Na ritku nepouzivajte ziadnu kozmetiku, mydla, gely atd., umyvajte len cistou vodou alebo jemnymi pripravkami na to urcenymi a urcite ziadne vlhcene alebo parfemovane papiere.
aj ja by som rada zrušila vlhčené utierky, občas máme tento problém, ale sa to nedá, často kaká a keď sme von - teraz skoro stále, nemám možnosť niekde v parku či na ihrisku ju inak utrieť, ako vlhčenými utierkami. A stolicu bez mydla dobre neumyješ - môj názor a aj môjho pediatra, tak neviem.
sak toto. Stale sme na mydle seba med, teraz sme skusili detsku niveu, vratili sme sa k seba medu,ale ziadne zlepsenie. Tym to asi nebude. Ale napr.ked bude kakat v skolke,tak ju nebudu sprchovat...
neviem ci to je reakcia na mydla, skor sa bojim tych kvasiniek... V nasom pripade
urcite treba skusit prestat pouzivat tie vlhcene utierky aj parfumovany papier a skus vyskusat Bepanthen nam zabera na zacervenania.

Vylucte vlhke utierky, toal.papier a ine chemicke utieradla. Na zadok len papier, najlepsie neparfemovany, nefarbeny a voda. Pripadne zajst za dr. A odcervit.