Začiatok prvej menštruácie u 12-ročnej dcéry
Žienky, chcela, by som sa poradiť. Dcera, bude mať 12 rokov. Prsia a ochlpenie uz má, cez rok Posledneho pol roka, mala pritomnosť, priesvitneho, geloveho vytoku. Každy mesiac sa periodicky priblizne v rovnakom čase stažovala na krce v oblasti vajecnikov. Vcera sa tiež stazovala na kŕče a dnes rano prišla, ze sa bola vycikat a ma krv na papieri, ked sa utre, že asi sa jej spustil menzes. Dala som jej vlozku a cely den nemala na vlozke ziadnu krv len taky maly hnedy fliacik. Ale pri utreti po malej potrebe mala este take spinenie. Teraz, vecer po osprchovani nema nič ani po utreti. Moze sa jednať o začinajucu menstruaciu a prejavi sa takto jeden dnovym spinenim a dost. Dakujem , ak ma niekto takuto skusenost a napise mi.
Ano je to v poriadku, zaciatky menstruacie mozu byt velmi decentne aj niekolo cyklov, na zaciatku to moze byt celu menstruaciu len take spinenie. Spominam si, ze onehda pred pol storocim mi stacili pocas celej menstruacie len tie malinke intimky miesto klasickej vlozky 🙂
@januska12323 Ďakujem, za reakciu, lebo ja si už nepamatám ako som to mala ja. Lebo s takymto špinenim som sa nestretla na zaciatku prvej menštruacie. Viem, ze može byť slabšie krvacanie, ale v podstate ona nema žiadne, lebo vložku má cistu len na papieri, taku jasne cervenu hlienovu krv.
@vanilkovazmrzka Ďakujem, krasne za reakciu, lebo ja mam už aj strach, ci je to v poriadku. Dcera, sa veĺmi rano tešila, lebo sme už podla príznakov na nu čakali každy mesiac a teraz je normalne sklamana, že preco sa jej to riadne nespustilo. Už, si rano, aj do kalendára poznacila a teraz to takto dopadlo...😄
😀 zlata, vsak ju ta radost prejde, ked zisti aka to je otrava 🙂 ale dobre ze to berie takto s nadhladom, netreba to demonizovat
@vanilkovazmrzka Ano, ona už od školky je upozornena na menstruáciu aj vsetko okolo toho má vysvetlene, tak už sa j ej len dočkať. V triede ma spolužiačky, ktore maju menzes uz od stvrtej triedy.
Mne sa takto začína každý mesiac. Je to v poriadku 🙂
Kľudne to môže byť začiatok a zajtra sa jej moze spustiť. Ale aj nemusí. Ono tie hormóny sa štartuju, takže to nemusí byť hneď plná menštruácia a pravidelná. Kľudne sa môže teraz stať, že prvý rok ešte nebude mať pravidelný cyklus. Cca do roka, Max do dvoch by sa ale cyklus mal upraviť a spravidelniť. 🙂 Je to podobné ako pri menopauze - ms neodíde zo dňa na deň, ale postupne stráca pravidelnosť aj silu, rovnako postupne sa to štartuje 🙂
@lucia13022023 Ďakujem, za reakciu. Aj, ja to mam takto, tak uvidime.
@tinka_1807 Ďakujem ti, za odpoved.
Inak to je také milé pre mňa čítať tu takéto zážitky ako dievča dostalo prvú menštruáciu a to že mala iba špinenie, iba pár krát zakrvácala a pod 🙂
Normálne závidím tým dievčatkám, lebo keď si ja spomeniem na svoju prvú až ma striasa..
Najskôr na wc krv, silná červená krv a to bolo večer. Mamina mi dala vložky, vysvetlila a ja v noci total pretiekla, taký krvavý fľak podo mnou. Ja si už nepamätám či som si nejak zle upevnila vložku alebo čo ale ráno som myslela že skolabujem keď som sa tak zobudila 🙈😁

Prvá ešte nie ale je to začiatok a možno sa zajtra spustí, všetko je v poriadku.