icon

Prečo dieťa náhle zadržiava moč a stolicu?

maciak410
6. máj 2024

Ahojte, stretli ste sa už stým aby dieťa zrazu prestalo chcieť ísť na nočník a zadržiavalo moc aj stolicu? Malá je odplienkovana skoro rok a zrazu z hodiny na hodinu máme tento problém, skončili sme v nemocnici výsledky crp aj krv je ok ale na nočník ani wc nechce aj keď sa jej chce radšej sa pocika pokaka.

aliaray1
Autor odpoveď zmazal
martul
6. máj 2024

@aliaray1 plodová voda? Dobre si si prečítala príspevok?!

egonsk
6. máj 2024

@martul to je mozno generator nahodnych slov v praxi ;) (tzv. AI)

egonsk
6. máj 2024

@maciak410 ked to neni nasledok zapalu, je to zvlastne. Deti vsak prechadzaju roznym obdobim a skusaju kadeco riesit po svojom. Mozno pomoze skusit zmenit pristup k tomu ako ma chodit na wc, mozno zakupit redukciu a dat na klasicke wc s nalezitou slovnou podporou/pochvalou/povzbudenim... U nas serbel fungoval velmi kratko u oboch chlapcov, sa im ovela viac pacilo na wc (och to bolo minutej vody potom 😁)

maciak410
autor
6. máj 2024

@egonsk len ona ani na wc nechce zrazu nerozumiem čo sa stalo

egonsk
6. máj 2024

@maciak410 tak to drzim palce, nech na to cim skor prides. U chlapcov ked vymyslaju, ze nechcu odplienkovat, alebo zrazu pustaju do slipov, tak staci ich v tom nehat par hodin a ked ich vlastny moc vystipe, tak uz sami to nechcu znovu zazit a radsej chodia na wc 😉 ... len pri dievcatku by som sa bal, ze by dostala nejaky zapal nepekny, kedze jej to moze zaliezt aj tam kam netreba.

e1i
6. máj 2024

@martul
@egonsk podla mna to chcela o riadok nizsie napisat. Tam je diskusia unik plodovej vody v 25tt.

martul
6. máj 2024

@e1i áno, jasné 😊

michaela789
6. máj 2024

@maciak410 nečakáte prírastok? 🙈 Alebo nedeje sa nejaká iná zmena (sťahovanie, riešenie škôlky, dusno v rodine,...?) môj starší sa takto vrátil o dva kroky späť keď zistil, že bude mať brata

maciak410
autor
6. máj 2024

@michaela789 nie vôbec nič len bola trošku chorá že kašeľ a sopel

michaela789
6. máj 2024

@maciak410 to je zvláštne 🤔 a keď ju necháš neprezlečenú tak jej to prekáža? Ja by som asi skúsila tak... samozrejme, nie nechať ju do večera v špine ale aspoň trošku do nepríjemnosti to potlačiť, aby si znovu uvedomila aký to má celé význam

aliaray1
6. máj 2024

@martul uff, mne musel preskocit prispevok, patrilo to inde. Ospravedlnujem sa a vdaka za postreh. Mazem, aby to tu nemiatlo.

martul
6. máj 2024

@aliaray1 ale prosím ťa, aké ospravedlnovanie, ja som si aj myslela, že to patrí inde