icon

Zahlienenie a vysadenie mlieka

jonka23
20. okt 2020

ahojte chcem sa spýtať a poradiť... malý ma 3,5 roka poslednou dobou cca rok je stále zahlienený....hlavne ked je zlé počasie..hned zapchaté dutiny... a potom to postupne prejde do kašla...stále fungujeme na sirupoch a fenistile... ale to nie je riešenie... dokt. povedala, že máme vylúčiť mlieko a medzitým nás poslala na krčné, kde nám zistili jednu zvačšenú mandlu... dostali sme probiotický sprej do nosa Rinogermina a po troch mesiacoch máme prísť na kontrolu.... on o mlieku nepovedal nič... že teda ak chceme že máme ísť teda ešte na alergo....čo vlastne povedala aj doktorka, že ak na krčnom nič nezistia, že nás pošle na alergo, a imunologiu....
Mlieko sme od včera vysadili... zatial to znáša dobre... musím ho však vždy niečim podplatit.... chcem sa spýtať, za kolko dní by som mohla teda vidieť nejaký výsledok, že ho mlieko nazahlienuje???ide len o mlieko alebo o všetky vyrobky z mlieka???
co by som ešte mohla urobiť, aby sa mu ulavilo čo najskor...rozmýšlala som aj nad terapiou plazovým generatorom... má s tým niekto prosím vás skusenosti????
Dakujem za všetky rady a vaše skúsenosti....

andreatytler
21. okt 2020

@jonka23 Skus nahradit kravske mlieko umelym mlieckom ak si syn ziada mlieko. Mne povedala terapeutka ze ona detom dava len umele... ze kravske nikdy. Aj ked nechapem celkom ako to funguje lebo aj to umele mliecko je robene z kravskeho mlieka...

jonka23
autor
21. okt 2020

@andreatytler ďakujem za info... no umelé mi nechce... a sama dokt. povedala, že on je už veľký a mlieko už vôbec nepotrebuje... že mliečne výrobky môžme... a ja som bola rada, že aspoň to mlieko vypil ráno a večer, lebo je dosť slabý jedák!!!

fiafia
21. okt 2020

@jonka23 my sme mali podobne problémy ako nastúpila do škôlky. Stále sople, kašeľ a mala zväčšené mandle. Takže mlieko som nevysadila ani to odomna nikto nežiadal. Na ORL sme dostali sirup aerius to môžem len odporučiť, sterimar do nosa je to morská voda za mňa topka v sprejoch,môže sa dlhodobo a do odparovaca eukaliptovy olej. Samozrejme nejaké C a teraz aj D. Držím palce

andreatytler
21. okt 2020

@jonka23 Mozno ked to mlieko vysadis aj jeho chut do jedla a zlepsi ak mu to pomoze s tym zahlienenim a celkove so zdravotnym stavom... drzim palce.

jonka23
autor
21. okt 2020

@fiafia sirup aeirus mi predpísala raz doktorka, brali sme ho len večer a cez deň sirupy od kašlu ... že v noci potom môže lepšie spať a nevykaslieva... povedala že posobi ako fenistil, teda že uvoľňuje dutiny... a tým pádom odhlieňuje..
Keď ste hi brali vy, tak tiež len večer!??
Nechcem ho stále nalievať nejakými sirupmi... ale mrzí má, že som mu teraz vzala mlieko ktoré tak miluje!!! Zatiaľ to znáša dobre.... sme 3 den bez mlieka!!

fiafia
21. okt 2020

@jonka23 fenistil nám nezaberal. Aerius sme brali dlhodobo už pár x a vždy večer. A sirupy sa dajú vybrať aj prírodné. Máme vyskúšaný aspecton, muconatural a stopkasel drweiss keď treba aspoň to je menšie zlo. Aerius mi kázali brat minimálne 3tyzdne aby bol vidieť nejaký výsledok. Nám zabral aj na kožné problémy. Ja by som mlieko dávala keď menej ale aspoň niečo.

jonka23
autor
22. okt 2020

@fiafia dakujem..
Dnes som bola na kontrole... odporučila ma k imunológovi!!!pofedala, že my sme boli jediný počas celej korony čo sme mali stále sople s kašeľ!!!
Dnes som kúpila aj imunoglukan acute... no uvidíme...
Tskze vy dávate stále aerius 3 x do týždňa sj keď nie je chorá!??ďakujem.

fiafia
22. okt 2020

@jonka23 my sme brali imunoglukan, pikovit a ešte pár čo si ani nepamätám. Nezabralo nám nič. Až raz mi pedina predpísala bronchovaxom kura na imunitu na 3mesiace a môžem povedať ,že progres riadny. Síce ochorela ale ľahký priebeh,sople na tri dni. Predtym sme sa z choroby nešli dostať aj tri týždne a väčšinou sme sa liekom nevyhli. Aerius sme s prestávkami dávali cez pol roka každý večer 2,5ml. Je na dlhodobé užívanie a minimálne tri týždne aby bol vidno účinok.

jonka23
autor
23. okt 2020

@fiafia dakujem veľmi pekne za zdieľanie vašich skusenosti!!prajem všetko dobre a hlavne veľa zdravička!!!

fiafia
23. okt 2020

@jonka23 ďakujem pekne a Vám taktiež 😊