Zápal pľúc a zvracanie po jedle
Mám 7 mesačné bábätko a má zápal pľúc. Berieme zinnat a solmucol, no veľmi ma trápi že po jedle mi zvracia. Musí papať oveľa menej ako zvykol lebo inak všetko vyzvracia. Zvracali takto počas choroby aj vaše dojčatká? Bojím sa že mi bude stagnovať na vahe alebo ešte nedajbože schudne
Zvlastne ze s tak malým dieťaťom vás nehospitalizovali na infúznu liečbu
Si predstav seba, že máš zápal pľúc, alebo teda napríklad chrípku... Chutí Ti jesť? Ješ normálne, ako keď si zdravá? Nie. Každý počas choroby schudne. Moje deti pri kašli zvracali... Hlavne, aby bábätko nebolo dehydrovane... Chcela som tým napísať, ze je normálne, ked dieťa počas choroby neje toľko, kolko predtym. Čo sa týka spomenutej hospitalizácie, nemám skúsenosti, ale určite, keby bolo veľmi zle, treba
Náš dr je za domácu liečbu, pokiaľ znáša (nevyzvracia) antibiotiká. No len môjmu chutí papať, zato ani nevieme odhadnúť kedy dosť lebo pekne papá a potom vyzvracia. Tak skúšam dnes dávať častejšie a menej. A samozrejme ani mne nechutí jesť keď som chorá len som sa bála aby nestagnoval v priberaní. Neviem či to potom nemá nejaké následky vo vývoji. Je to moje prvé bábo a navyše narodené v 32 tt tak sa bojím pochopiteľne
akmas moznost, odsleduj kolko papa. neviem ako to mate s tekutinami,a le aby ich malo dostatok, tie su teraz dolezitejsie ako jedlo.
dostatok tekutin sa da odsledovat pomocov pocikanych plienok ak dieta pije amterske mlieko, ale pozor, len ciastocne. neviem ako je na tom s teplotami, resp s úotenim., aj bez teploty sa chori ludia viac potia a aj tymto sposobom stracaju tekutiny, preto mozu menej mocit. cize potenie treba brat do uvahy.
Je to len prechodné obdobie, tých pár dní ho na výžive neohrozí. Keď liečba zaberie a jemu sa uľaví, upraví sa aj trávenie a bude ok. Ak by to trvalo niekoľko mesiacov, potom by to mohol byť problém.
Fuuuha to je riadna odvaha nechať 32tt predcasniatko so zápalom pluc doma. To sa mi ani nezdá. To na základe rtg?urcite má zapal pluc? Take male deti zvyknú hospitalizovať aj somzapalom priedušiek nieto už pluc a este predcasne narodené- rizikové dieťa. Veď to ani náhodou ho lekar na ambulancii nemohol skontrolovať náležite. Saturáciu, usg hrudníka. Inak ak aj ho nechal doma tak píšete, že preto, že nezvracalo, ale vám zvracia ja by som nečakala ani minútu. Tiež mám predcasnitka doma takze viem o com píšem.

Tie ATB su tatzke na zaludok, choroba k tomu. Je jasne, ze nebude papat ako zvycajne a moze sa aj pozvracat. Davaj castejsie a mensie davky. Keby aj stagnoval na vahe, dozenie to ked bude zdravy. Priberanie teraz nie je to najdolezitejsie. (moj pri chorobe v jeho veku tiez schudol, a riadne, ale to bol rotavirus, ked sa vystrabil rychlo vahu dohnal)