icon

Zápal pľúc u trojročnej dcérky

galka1985
10. jan 2017

Dobry den,

mate alebo mali ste niekto tento problem s dietatom?mojej malej bolo25.12. diagnostikovany zapal pluc.Nikdy nemala horucky, no kaslala velmi, dr jej dala Sumamed antibiotika, 5 dni brat, potom 5 dni pauza.Uz mame 3 balenie, 2 RTG za nami a stale ma na plucach nalez.Mala je akoby jej nic nebolo, skace, beha, ledva ju dostat do postele, sem tam zakasle uz len.Vidim zlepsenie, ale som hotova.cele dni doma, a uz ju neskutocne lutujem ze berie tolke antibiotika :( Samozrejme sme davali aj Solmucol na rozpustanie hlienov a cistili nos odsavackou.sopliky uz nema, sem tam vyfukame. Budem rada akniektonapise k tejto teme.dakujem

dominika6
10. jan 2017

@galka1985 prešli sme si tým u obidvoch mojich deťoch,tiež na vianoce a tiež ked mali cca 4r...
ostali ležať týždeň v nemocnici,brali atb,infúzie a prišla k nám aj rehabilitačná sestra,ktorá ma naučila ťahy ako masírovať hrudník a chrbátik aby sa hlieny uvolnili z plúc..
žiadne behanie,skákanie,návštevy,škôlka,vonku...len ležať v posteli,príp čítať,kresliť atd..

galka1985
autor
10. jan 2017

@dominika6 dakujem.verim ze sa to zlepsi.

dominika6
10. jan 2017

@galka1985 jasné že s to zlepší nieje to nič tragické..poznám deti čo to majú 4x do roka...nepoteší to síce ale liečiť sa to dá

jeennyv
10. jan 2017

@galka1985 ked som bola mala mala som rubeolu a zapal pluc naraz a kaslala som brutal tri mesiace alebo aj viac..nezabudnem na to...kasel dlho trva, obzvlast pri zapale, chodila som na odbery, na rtg atb. brala a az asi po mesiaci zistili co mi je cize to len preckat a brat lieky a bude to ok a ked bude teplejsie a lepsie malej tak prechadzky okolo vody alebo po dazdi kvoli vzduchu...

googlinqa
10. jan 2017

Aj moja brala tie lieky a prečo 5 dni brať a pauza? Moja brala v kuse kým nevybrala veď za 5 dni to ešte nemôže byť doliecene

janka2501
11. jan 2017

Mojej dali Zinnat 2 bal. Mala zapal pluc od 14.12.14 a liecila do 7.1.2015. Chceli ju nechat na kramaroch,no odmietla som. Bola doma,trvalo dlhsie kym odznel kasel a pluca boli ciste. Ale ziadnu prestavku medzi liekmi (atb)nemala.

map0007
11. jan 2017

@galka1985 ahojky aj moja bola dlho chora aj atb brala,az som mala nervy pluca zahlienene strasne,az som sla ku susedovy kupit borsudzu mast a davala jej na noc,na vlozku a zohriat v mikrovlnke par sekund a na striedacku raz na chrbatik raz na priedusky.a povolilo jej klop klop.a sinupret na vykaslanie a rozpustenie hlienou.Velmi to nechcela aj na silu som jej dala a vysvetlila ze musi aby bola zdrava a mohla ist vonku.No a kupila som jej Dvit-vitamin D.Ke bola mladsia som jej stale davala a teraz uz nie,tak znova nam dr.odporucil D a uz oki.skore uzdravenie😉

galka1985
autor
11. jan 2017

dr mi vysvetlila ze tieto antibiotika Sumamed maju ucinnost este aj po dobrani 5-7 dni.preto davali pauzu a zasa brat.teraz zacne v piatok brat lieky.momentalne nic neberie, len jej mastim hrudnik, cistim physiomerom ,pije D vitamin,probiotika, hlavne vela vela cajiku bylinkarky, sirup z materinej dusky.malinka uz nekasle,max 2 krat za den zakasle...verim ze to coskoro skonci.dakujem kocky za rady a prispevky..

blableblu
17. apr 2023

Ahojte baby tie deti co mali chodite na kontroly na olucne ?