icon

Zapareniny u 7-týždňového bábätka

30. jan 2026

Ahojte, čo vám pomohlo na zapareniny? Nema to po celej ritke ale ako keby len taký pásik od vchodu až do zadu na chrbátik.. do teraz to nemala a kozmetiku sme nemenili. Používali sme na ritku masť weleda tu nechtikovu radu a plienky mame Tesco od narodenia. Môže sa to prejaviť aj neskôr že to nerobí dobre pokožke? Ďakujem

anonym_6c1790
30. jan 2026

Bephanten baby mame my a je skvely.Sudocrem jej vsetko zhorsil letel do kosa.Tesco plienky by som asi uplne nedavala,ked uz skus dm babylove plienky.

anonym_6f7d26
30. jan 2026

@anonym_autor ja používam bepanthen baby a keď bola zapareninka naopak dala som sudocrem hrubšiu vrstvu a krásne to zabralo. Momentálne mi prespí celú noc, tak aj na noc dávam sudocrem keďže prebaľujem až ráno pokiaľ nieje moc nacikaná plienka alebo 💩

anonym_8a1b56
30. jan 2026

my sme museli s dcérou k pediatrovi. Predpísal mastičku - o 2 dni super.

dahliaa
30. jan 2026

WELEDA Měsíčkový kojenecký krém na zadeček 👍🏻😊 Používala jsem u všech tří dětí a nedám na něj dopustit. Jako jediný rychle (do 2 dnů) vyléčil i opruzeniny po průjmu. Bepanthen, ani Sudocream tak dobře nepomohli. Používala jsem potom i preventivně. 😊
Pokud by to byly opravdu velké opruzeniny, tak Imazol krémpasta z lékárny.
(Pozdě jsem si přečetla, že Weledu jste používali. Možná bych změnila plenky. Aby bylo miminko více v suchu).

anonym_62b66a
Včera o 07:27

@anonym_autor používali sme plienky premium z Lidla, alebo Pampers premium (môže pomôcť zmenit plienky), nechávala som pravidelne na voľno bez plienky len na podložke a osuske, masticku Imazol krempasta (výborný produkt, i cena).

snowflakenel
Včera o 08:06

Imazol pomohol malej. Plienky mame aj pampers,,no jeden druh jej tiez,robil zapareniny. Mame babylove, no nasa je uz vacsia, dost sa zhrnaju. Presli sme zas na pampers a zatial oki.

anonym_f6f5b4
Včera o 12:37

@anonym_autor bio kokosový olej má protizápalové a protiplesňové účinky, alebo bio bambucké maslo. Neobsahujú žiadnu chémiu a sú veľmi šetrné k pokožke dieťatka.