icon

Zarastajúci necht u dieťaťa

denka3001
1. jún 2022

Ahojte,mate niekto skusenost so zarsteným nechtom na nohe u deti? Chirurgia je ako posledna moznost,nieco overene co pomohlo?Dakujem

viestta
1. jún 2022

Strihať nechty do rovna

marcellka32
1. jún 2022

Ak už má zarastený, tak čo najskôr medicinalnej pedikerke

simsalabim
1. jún 2022

@denka3001 okrem strihania, ak to uz zarasta, je dobre podlozit gazicku medzi nechet a kozicku a zapal stiahnut napr. gafrovou mastou.

marvin1234
1. jún 2022

@denka3001 môj to mal, ja tiež, pomáha veľmi to podloženie nechtu už spomenuté, ale hlavne aby sa to neopakovalo tak poriadne topánky barefoot a miestom na palec. Odkedy nosíme tak aj ja aj syn máme pokoj.

nikpa
1. jún 2022

@denka3001 prečo ten prístup, že chirurgia je posledná možnosť? Môžem ti povedať z vlastnej skúsenosti, že mám od detstva traumu vďaka mojej mame, ktorá bola v tomto rovnaká ako ty. Mesiace doma špekulovala, patlala mi tam kadečo jej aká suseda poradila, rypala sa mi v tom, snažila sa to vystrihat, no des. Dodnes si pamätám ako ma to bolievalo a namiesto toho aby ma zobrala k lekárovi len doma špekulovala. Potom sa otec nasral, zobral ma na chirurgiu, necht mi strhli a bola to neskutočná úľava. Nič ma nebolelo, párkrát som musela prísť aby mi to previazali a necht mi pekne nový vyrástol. Takže za mňa minimálne zober svoje dieťa poriadnej pedikerke, ktorá sa tomuto rozumie a spraví mu to a tiež ti ukáže ako správne strihať nechty. Ešte to je šanca aby ste sa vyhli chirurgii.

riskoh
1. jún 2022

@denka3001 moj syn ma velmi krehke nechty,riesili sme zatastajuci necht zdravotnou pedikerkou(medicinskou),davala nam tamponady,kt.vzdy pomohli,pravidelne sme chodili vymienat,existuju aj spony na zarastajuce nechty ,len malym detom to nerobia,navyse ak je nechet krehky,nema to vyznam....Ja som vyslovene hlafala zdravotnu pedikuru,chirurgicky som to nechcela riesit,momentalne sme s nechtami 2 r.ok