icon

Zatekajúce hlieny u detí

29. aug 2025

Ahojte. Dcera ma od narodenia problemy so zatekajucimi hlienami, ked sa jej nahromadia v zaludku tak vracia. Dali sme aj vybrat zvacsenu nosnu mandlu s nadejou ze to pomoze. No zial nepomohlo, je aj alergicka ale lieky uziva, alergolog sa mi vyjadril, ze on uz jej nema ako pomoct, to co jej moze predpisat jej dal, potom az od 12 rokov jej moze zmenit lieky. Ja mam pocit a nie je to len pocit, ze jej hlieny zatekaju nonstop. Sama mi to povie, ze prehlta sople a je to aj pocut. Sinupret, ambrobene a podobne pripravky na rozpustenie hlienov je u nas nula bodov. Zo zaciatku aj ucinkovali ale ako keby si telo po tych rokoch zvyklo. Dnes rano o 3:30 dcera vracala, boli to same hlieny, vracala dokopy 5x, o siedmej rano posledny krat a o tri hodiny dostala tekutiny. Pred pol hodinou vracala znovu a znovu tam boli hlieny. Teraz neviem ci je to z tych soplov alebo ma virozu a hlieny jej drazdia zaludok, preto znovu vracala. Ja uz neviem ako jej mam pomoct s tymi hlienami. S doktorkou je to komplikovane lebo sa tam stale menia a ked uz sme dostali jednu na stalo tak ta odisla na matersku, takze zase sa v ambulancii striedaju doktori, ktori nepoznaju zdravotny stav mojej dcery. Naposledy sme tam boli 2 tyzdne dozadu na preventivke a spominala som dr tie sople, nepovedala mi na to nic. Tak ja uz neviem. Mozno sa tu najde niekto s podobnou skunenostou?

xxemma
30. aug 2025

@anonym_autor sople mozu byt len nasledok ktory vidiet. Nieco musi drazdit sliznice a preto sa tvori tolko hlienu. Nemoze mat alergiu/intoleranciu na nejaku potravinu?

autor
30. aug 2025
@xxemma

@anonym_autor sople mozu byt len nasledok ktory vidiet. Nieco musi drazdit sliznice a preto sa tvori tolko hlienu. Nemoze mat alergiu/intoleranciu na nejaku potravinu?

@xxemma na gastre sme boli par rokov sozadu ked tieto problemy uz mala a nic sa tam nepotvrdilo.

xxemma
30. aug 2025
@anonym_autor

@xxemma na gastre sme boli par rokov sozadu ked tieto problemy uz mala a nic sa tam nepotvrdilo.

@anonym_autor a co vsetko mu robili? Napr. Krv na celi moze byt aj falosne negativna co viem od znamej. Ona tak ma a aj jej 2 deti

autor
30. aug 2025
@xxemma

@anonym_autor a co vsetko mu robili? Napr. Krv na celi moze byt aj falosne negativna co viem od znamej. Ona tak ma a aj jej 2 deti

@xxemma sono bruska a brala krv, na co konkretne neviem

xxemma
30. aug 2025
@anonym_autor

@xxemma sono bruska a brala krv, na co konkretne neviem

@anonym_autor zo sona toho moc nezisti. Skys pozriet v papieroch co jej presne robila. Dobre je dat do najbejbeznejsie, lepok, laktoza....
A alergie typu prach, petie, roztoce... ste neskusali?

autor
30. aug 2025
@xxemma

@anonym_autor zo sona toho moc nezisti. Skys pozriet v papieroch co jej presne robila. Dobre je dat do najbejbeznejsie, lepok, laktoza....
A alergie typu prach, petie, roztoce... ste neskusali?

@xxemma dcera ma alergriu na brezu, liesku, travy, plesen, palinu, atd. Vychadza jej to na cely rok. Na roztoce, perie a prach sa robia testy zvlast alebo ich alergolog robi naraz s tymi na pele? Lebo ked jej napichal ruku tak mala v kazdom vpichu reakciu ale take, ze roztoce, prach, perie to nespominal. Mame doma aj zvierata ale tie prisli az potom ako mala toto.

xxemma
30. aug 2025
@anonym_autor

@xxemma dcera ma alergriu na brezu, liesku, travy, plesen, palinu, atd. Vychadza jej to na cely rok. Na roztoce, perie a prach sa robia testy zvlast alebo ich alergolog robi naraz s tymi na pele? Lebo ked jej napichal ruku tak mala v kazdom vpichu reakciu ale take, ze roztoce, prach, perie to nespominal. Mame doma aj zvierata ale tie prisli az potom ako mala toto.

@anonym_autor neviem, mohol sa zamerat len na toto.
Treba prelistovat zdr.zaznam a pozriet vysledky co vsetko tam bolo robene vratane toho gastra.

autor
30. aug 2025
@xxemma

@anonym_autor neviem, mohol sa zamerat len na toto.
Treba prelistovat zdr.zaznam a pozriet vysledky co vsetko tam bolo robene vratane toho gastra.

@xxemma dakujem, poriesim

xxemma
30. aug 2025
@anonym_autor

@xxemma dakujem, poriesim

@anonym_autor osobne si myslim, ze to bude vojaky alergen o ktorom neviete.
Vsadzam na lepok, ten vie vyvolat dalsie alerg.reakcie.
Drzim palce

autor
30. aug 2025
@xxemma

Drzim palce

@xxemma dakujem, naozaj chcem najst pricinu, trva to uz velmi dlho

autor
2. sep 2025
@xxemma

Drzim palce

@xxemma ahoj, dnes sme boli u pediatricky, povedala, ze to dcera musi mat chronicke ale nevedela mi pomoct, nevie mi povedat z coho to moze mat. Aspon som poprosila o vyter z nosa, ci nema nejaku bakteriu. Rozmyslala som nad celiakiou a celkom mi to na to sedi. Dcera aj velmi slabo pribera, zje strasne vela sladkeho ale akosi sa to v nej straca, tiez mava suche spodky noh, supu sa jej. Dlhe roky sme sa trapili aj so seboreou na hlave. Zostala jej supinata koza este okolo usi. Asi jej pojdem dat spravit testy ako samoplatca a ked uz ani to sa nepotvrdi tak uz vazne neviem co este skusit.

xxemma
3. sep 2025
@anonym_autor

@xxemma ahoj, dnes sme boli u pediatricky, povedala, ze to dcera musi mat chronicke ale nevedela mi pomoct, nevie mi povedat z coho to moze mat. Aspon som poprosila o vyter z nosa, ci nema nejaku bakteriu. Rozmyslala som nad celiakiou a celkom mi to na to sedi. Dcera aj velmi slabo pribera, zje strasne vela sladkeho ale akosi sa to v nej straca, tiez mava suche spodky noh, supu sa jej. Dlhe roky sme sa trapili aj so seboreou na hlave. Zostala jej supinata koza este okolo usi. Asi jej pojdem dat spravit testy ako samoplatca a ked uz ani to sa nepotvrdi tak uz vazne neviem co este skusit.

@anonym_autor tak za vyskusanie nic nedas, celi ma siroke spektrum priznakov aj takych co by nik nepovedal.