icon

Zatekajúci soplík u 4 mesačného bábätka

mirkaknm
10. dec 2018

Maminky, co pomohlo vasim babatkam ked mali soplik okrem odsavania? Moja 4 mesacna dcerka sa celu noc dusila soplikom ako jej steka dole hrdielkom,kycha,kasle.
Je to dovod na navstevu lekary?
A este sa chcem opytat na kvapky,tie striekate tym malym babatkam do nosteka? Nie je to pre ne sok?
Dakujem

jennyska
10. dec 2018

Ahoj @mirkaknm možná bych zkusila se optat i naší lékarnice v Poradně na MK: https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...

Přeji brzké uzdravení 🙂
Jennyska
Modrý koník team

pininka
10. dec 2018

Fenistil kvapky, na stiahnutie sliznice a sprej do nosa, našla som taký bylinkový v DM a veľmi im pomaha

katarinahar
10. dec 2018

@mirkaknm my sme si s tym teraz presli u 5 mesacneho synceka - lekarka nam odporucila nasledovne: pred odsavanim streknut vzdy morsku sol (napr physiomer), 3x denne do cisteho nosteka kvapnut nasivin pre babatka (nie je to sprej ako pre dospelych, ale taka pipetka s ktorou nakvapkas 1-2 kvapky do nosteka), na noc vyvisit matrac pod hlavickou napr podlozit uterakmi, aby nestekali sopliky a prehodit cez postielku na noc mokru plienku aby sa lepsie dychalo plus my sme mali aj na radiatore nadobku s morskou solou na odparovanie...nam to trvalo skoro 2 tyzdne, na 8my den som sla pre istotu pre moj klud k lekarke aj ked nic ine mu nebolo, aby ho popocuvala ci priedusky su ok a hrdielko pozrela, ale povedala mi ze nadcha u babatka kludne moze trvat cca 10dni...

lindusss2016
10. dec 2018

Ale stvormesacnym sa morska voda nestrieka iba kvapka.

katarinahar
10. dec 2018

@lindusss2016 my pouzivame na odporucane pediatricky aj lekarnicky Physiomer pre babatka ktory ma taky specialny a setrnejsi rozprasovac a moze sa pouzivat v podstate od narodenia resp od 1 mesiaca...

whatever1
10. dec 2018

@katarinahar aj my to pouzivame🙂

whatever1
10. dec 2018

Pocula som ze naj kvapkami do nosa je materske mlieko...

janulka2811
10. dec 2018

Kup libenar a cisti nosik,osvedcene a zabera,pouzivala som denne 3,5roka.

mirkaknm
autor
17. dec 2018

Sopliky nam vobec neustupuju. Davala som nasivin kvapky. Pred odsavanim Alimare,pred papanim targesin. Na radiatore je stale voda na odparovanie, spinkame a papame na klinovom vankusiku. Teploty nie su,ale dcerka stale velmi chrci a kasle,kycha. Je to dovod na navsetvu lekara? Nechcela by som jej zbytocne pchat ATB ;( z

mashishka
21. jan 2019

@mirkaknm ako ste na tom? my mame to iste a je z toho stafylokok, ktoreho sme zistili zo steru z nosa. Co vam pomohlo? My kvapkame Uniflox, Pamycon nezabral. Mal chytene aj ocko. 😕