icon

Závraty a časté točenie hlavy u tínedžera

evak12
18. mar 2025

Dobry vecer, prosim vas, syn 17rokov,caste zavraty, tocenie hlavy, cierne pred ocami... Mame ortopedicke, neurologicke vysetrenie, vsetko v norme, vysledky krvi tiez ok, caka nas este ocne a kardiologia... Mal nizke zelezo, aj to uz je v norme, je casto nachladeny, caste zapaly hrdla, co dalej? Dakujem.

stellarstar
18. mar 2025

Orl mate?

salamistka
18. mar 2025

Nás poslali aj k endokrinológovi.

lucka_ke
18. mar 2025

môj bol na MRI hlavy (nič sa nepotvrdilo) vraj krčná chrbtica a odporučili cvičiť

isis234
18. mar 2025

ORL, pýtať sa na vestibulárne vyšetrenie

anonym_f3229d
23. feb 2026

@evak12 čo vam zistili prosim vas? Máme také iste priznaky.

anonym_f3229d
23. feb 2026
@salamistka

Nás poslali aj k endokrinológovi.

@salamistka aj vam niečo zistili ze z coho to ma?

anonym_7eb267
23. feb 2026

Nenosí často sluchadlá v ušiach? Tie ako štuple do uší. A hlavne na noc?

diaszoky
23. feb 2026
@anonym_7eb267

Nenosí často sluchadlá v ušiach? Tie ako štuple do uší. A hlavne na noc?

@anonym_7eb267 z toho moze byt tocenie???

anonym_7eb267
23. feb 2026

Ja mám takú skúsenosť. jednu dobu som mala každodenné točenie hlavy a závraty. Predtým než som sa išla objednať na vyšetrenia samozrejme som pátrala na internete. medzi mnohými katastrofickými scenármi som našla toto s tými sluchadlami. Už neviem nájsť to čo som vtedy čítala. Ale bolo to o tom, že maz nám prirodzene (najmä v noci) v maličkých množstvách vyteká z ucha. keď uši máme "zaštupňované", maz sa tam hromadí a to môže spôsobiť tlak a ten može spôsobiť točenie hlavy a závraty. Plus keď uši čistíme vatovými tyčinkami sa to ešte viac utláča. Najprv sa m to zdalo ako blbosť, ale skúsila som. Kúpila som si taký ten sprej na čistenie uší, poriadne vyčistila aj dvakrát. A moje problémy s točením hlavy pominuli. Ja si sluchadla dávam každý večer, vždy s nimi zaspím a niekedy ich mám fakt že dlho. Na moje veľké prekvapenie točenie a závraty v tú ranu zmizli. Odvtedy si uši čistím výhradne sprejom. Nehovorím, že toto bude určite problém autorky a všetkých čo majú závraty, no je dobré vedieť aj o tejto možnosti, lebo ja som o tom vôbec nemala tušenie, že byto mohlo mať súvis. Narýchlo som našla nejaký článok, no vtedy som čítala niečo iné, niečo kde to bolo viac popísané, že čo sa deje v ušiach.
https://mamaaja.sk/clanky/mama/pozor-na-bezdrot...

isis234
24. feb 2026
@anonym_7eb267

Ja mám takú skúsenosť. jednu dobu som mala každodenné točenie hlavy a závraty. Predtým než som sa išla objednať na vyšetrenia samozrejme som pátrala na internete. medzi mnohými katastrofickými scenármi som našla toto s tými sluchadlami. Už neviem nájsť to čo som vtedy čítala. Ale bolo to o tom, že maz nám prirodzene (najmä v noci) v maličkých množstvách vyteká z ucha. keď uši máme "zaštupňované", maz sa tam hromadí a to môže spôsobiť tlak a ten može spôsobiť točenie hlavy a závraty. Plus keď uši čistíme vatovými tyčinkami sa to ešte viac utláča. Najprv sa m to zdalo ako blbosť, ale skúsila som. Kúpila som si taký ten sprej na čistenie uší, poriadne vyčistila aj dvakrát. A moje problémy s točením hlavy pominuli. Ja si sluchadla dávam každý večer, vždy s nimi zaspím a niekedy ich mám fakt že dlho. Na moje veľké prekvapenie točenie a závraty v tú ranu zmizli. Odvtedy si uši čistím výhradne sprejom. Nehovorím, že toto bude určite problém autorky a všetkých čo majú závraty, no je dobré vedieť aj o tejto možnosti, lebo ja som o tom vôbec nemala tušenie, že byto mohlo mať súvis. Narýchlo som našla nejaký článok, no vtedy som čítala niečo iné, niečo kde to bolo viac popísané, že čo sa deje v ušiach.
https://mamaaja.sk/clanky/mama/pozor-na-bezdrot...

@anonym_7eb267 môžem poprosiť? Aké slúchadlá si dávate do uší na noc?