Život s autistickým dieťaťom
Ahojte mamicky. Velmi sa mi tazko o tom rozprava ale musime niekde zacat. Zacalo to cele este v Ms a naslednym zapisom do 1.rocnika.psychologicka nam odporúčala odklad zs na zaklade vsetkych vysetreni kedze podla nej este nebol zrely na skolu aj ked sikovny bol. Chodili sme po vysetreniach od psychológa, psychiatra, neurologa co sa tyka zrelosti a tak. Po vsetkych absolvovanych vysetreniach nam povedali konecne diagnózu atypicky autizmus. Pytam sa vas mamicky ktore mate deti s touto diagnozou ako ste sa s tym naucili zit?
@luciasveckova pod do skupiny autizmus... Tam nájdeš odpovede aj povzbudenie 🌺
atypicky je celkom fajn, lahsie sa s nim vyrovnava ako s klasickym... asypicky znamena ze dieta je "ine" len v niektorych oblasiach nie vo vsetkych ako pri beznom autizme, zistite co dietatu vadi a prisposobte sa tomu odporucam knihu "vychova ditete s aspergerovym syndromom" je o inej odnozi autizmu ale kniha je uzasna v tom, ze uci rodicov ako pracovat s dietatom, aby to v domacnosti fungovalo (v zivote dietata i rodiny) nam velmi pomohla vyrovnat sa s diagnozou a nastartovat lepsie obodbie.
ak dietatko nema mentalne postihnutie tak je to celkom fajn, malo by byt schopne fungovat v skole v ramci svojich moznosti drzim palecky nech sa vam dari
@kacena4 dakujeme pekne
@kacena4 ziaden autizmus nie je fajn, nesirte tu bludy, prosim Vas, mam 46 rokov autizmus, mierne nadpriemerny intelekt a nie je to ziaden dar, toto Vam som ochotna podpisat aj vlastnou krvou!
@monikaluky čítaj s porozumenim.... nesirim bludy 😘
@kacena4
Ja mam diagnostikovany autizmus (ja myslim ze apergera, ale psychiater mi napisal atypicky), syn 5 rocny je diagnostikovany Asperger normointelekt 92 a bez asistentky by ho v skolke nenechali ani tie 3 hodiny doobedu, ktore tam je. V skolke ma spoluziacku s normointelektom, ktora v skolke sice funguje lepsie ako moj syn, domov chodi tiez naobed, ale jej mama hovori, ze doma ma jej dcerka po skolke kazdy den meltdown a vsetko to pretazenie pusti zo seba von a je to s nou doma na nevydrzanie. Zakladne skoly tieto deti tiez nevitaju s otvorenou narucou, pedagogickych asistentov je nedostatok a skoly na nich nemaju vlastne peniaze, casto koncia na IVP alebo v domškolactve. Castym doplnkom k autizmu je adhd, co zivot este viac komplikuje, no a vo vyssom veku sa treba pripravit na uzkosti, depresie, samovrazedne myslienky, vylucovanie z kolektivu. To je realita.
@monikaluky mojko tiez mam AS + 2 deti s AS viem o com hovorim.... asistentky nikdy nepotrebovali studuju a funguju v spolocnosti lebo ich to učím. sama pracujem v skolstve takze tiez viem o com hovorim ❤️ tot moj nazor...
@kacena4 To je naozaj super, prajem vam uprimne. U nas zabudla som dodat, ze ja aj syn sa "tesime" aj zo stravovacich poruch.

Ahoj skús tuto skupinu: https://www.modrykonik.sk/group/6383/