Zležaná hlavička bábätka
Naša 2-mesacna dcerka ma zlezanu hlavicku, vzadu trochu a aj na ľavej strane. Pritom po každom kŕmení ju ukladám na druhý bok. Je pravda, že sa pretaca sama na chrbat keď spí. Pediatricka to zatial neriešila. Snažím sa ju davat teraz stále buď na brucho alebo na pravý bok, ale zatiaľ zmenu nevidím (sú to 2 týždne)... Vyhli ste sa prilbe? Ako ste to riešili? Za každú radu budem vďačná
Ja by som to riešila, môj syn mal 2,5mesiaca keď som to spomenula pediatričke, chodili sme rehabilitovať (torticollis) a dodnes má hlavku trochu zaležanú, má 14r.
Prilbicky sa nebat, čím skôr sa nasadí, tým.skor sú výsledky a bude to kratsie
@autorka prilbicka sa nosí od 4 mesiacov a čím skôr tým lepšie. A nie, zlezaná hlavička sa ti "neupravi" iba tak sama. Treba si ísť dať urobiť scan a oni ti už presne povedia co a ako.
Nájdi si na FB skupinu, myslím ze sa vola Kranialna orteza alebo tak nejako 😁 tam uvidíš ako krásne sa da hlavička upraviť.
Dcéra mala tiež trošku vzadu zležanú hlavičku, lebo sa vždy z boku pretočila na chrbátik. Pediater doporučil iba ukladať na bok. Urobila som si podložku proti pretáčaniu - po každom kŕmení som ju položila na druhý bol. Po mesiaci bolo vidieť zmenu. Prilbu sme vôbec nepotrebovali.
polohovať polohovať a polohovať… ak to nepomôže objednaj sa na scan v klinike… moja dcerka nosila ortezku od 6 mesiacov a ako 11 mesačnej jej ukončili liečbu, dostali sme sa takmer do pôvodného stavu ☺️
dcéra mala skrátenú šľachu na krku, hlavičku mala stále vytočenú doľava, pri polohovaní bola nespokojná, keďže jej stále ťahalo hlávku do opačnej strany. Polohovanie pomohlo, hlavu zležanú nemá, no jedno uško si "rozležala" a to sa do pôvodného stavu nedalo, takže teraz je z nej originálna, skoro 13 ročná slečna s jedným uchom dlhším ako druhým😅 no kto o tom nevie, ani si to nevšimne, navyše dlhé vlasy zakryjú všetko😉
Baby ale polohovať asi už nie na obe strany keď ma vzadu a na boku zlezane, či? Teraz dávam len na brucho a druhy bok nezlezany... som objednana k fyzio, ale az o dva tyzdne, no snad mi poradi mozno ona

Stále polohovať a upraví sa. Má len 2 mesiace takže s kľudom. 😊