Zležaná hlavička u trojmesačného dieťaťa
Ahojte. Prišla som si po radu. Mám 3 mesačného syna. Preferuje jednu stranu a tú má trošku zlezanu. Nedá sa 24/7 mu tú hlavičku otáčať. Nejaká rada, trik čo s tým robiť?
Ísť k neurologické a pýtať sa na rehabky, aby rozcvicil svaly aj na druhej strane
@anonym_autor
Nosič je fajn vec
@svetlonos v nosiči ho nosím často aj kvôli klbikom. Len teda keď leží tak je to boj. Niekedy sa ani nedá otočiť na druhú stranu, strašne bojuje. A v spánku sa vždy po čase otočí na tú "zlú" stranu
@svetlonos v nosiči ho nosím často aj kvôli klbikom. Len teda keď leží tak je to boj. Niekedy sa ani nedá otočiť na druhú stranu, strašne bojuje. A v spánku sa vždy po čase otočí na tú "zlú" stranu
@anonym_autor my sme boli u osteopatky kôli tomu. Že malý tiež plakal, keď mal otočiť hlavu na jednu stranu. Stačili 3 návštevy a pomohlo mu to 🙂 Žijeme v At, nebol problém ju nájsť. Na Sk neviem. Skús aj kraniosakralnuvterapiu.
@anonym_autor na úpravu slúži helmicka. Treba si ísť dať premerat hlavičku. Nosí sa už od 4 mesiaca. Zlezana hlavička sa iba tak sama nespraví. Rovnako ako krivé zuby.
Tiež by som poradila fyzio, mojmu pomohla - nechcel byť na brušku. Pár návštev, cviky na doma a bolo po probléme.
@anonym_autor tak ho opri bokom o postielku na tu druhu stranu. Ja som tak polohovala od narodenia, v 3mes uz spal ako chcel.
V Nemecku tiez toto riesi detsky ortoped, fyzioterapeut, osteopatia a kraniosakralna terapia.
@anonym_autor moja mala v 2 mesiacoch zlezanu. Chodíme na rehabilitacie, doma cvičíme a spávať dávam na druhú stranu. Zo začiatku nechcela byť, preferovala druhu stranu, poradili na pevno otočiť celým telíčkom a podložiť vankusmi. Hnevala sa 2 dní a potom už v poriadku. Zlepšenie bolo vidieť po 2 tyzdnoch.
Otacali sme ked dcera spala, dost sme sa s tym pozabavali, normalne celu sme ju na bok davali, pomohla mi aj zavinovacka trochu a dost dlho ( nie ta taka viazacia)
@anonym_autor vojtova metóda... Má poskracovane svaly na jednej strane, preto preferuje len jednu stranu. Pediatricky sa pýtaj....

Keď sa nedá polohovať, tak ho postav, nech si hlavu neopiera vôbec 🤷🏼♀️.