icon

Zlý spánok a chrčanie trojtýždňového bábätka v noci

mina121212
4. aug 2021

Dobrý deň, mamičky potrebujem poradiť. Mám 3 týždňové bábätko cez deň pekne spinka príde večer tak pri dýchaní akoby chrcala. Skúšala som odsávať nič nejde. U doktorky som bola že dýchanie má čisté. Najskôr som si myslela, že ochorela od staršieho syna ale sople vôbec nemá čo potvrdila aj doktorka. A v noci je každú hodinu hore myslím že je to tým chrcanim. Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Ďakujem

lindusss2016
4. aug 2021

@mina121212 reflux

viki128
4. aug 2021

Aj môj synček keď bol novorodenc tak tak chrčal presne. Aj sme sa báli, ale nič mu tiež nebolo podľa doktorky, tak že to prejde. A prešlo to, neviem presne kedy, ale myslím že tak do mesiaca

katka435
4. aug 2021

Aj môj synček chrčal a k tomu bol aj večer uplakany, zistili mu tichý reflux. Tuším do dvoch mesiacov chrčanie prešlo, reflux trval o čosi dlhšie.

lindusss2016
4. aug 2021

Moj maly chrcal vyse roka... nic to nie je, neboj

mina121212
autor
4. aug 2021

@katka435 a tiež cez deň nemal žiadne problémy len večer?

mina121212
autor
4. aug 2021

@lindusss2016 len má trápi že v noci nespí

zuz0110
4. aug 2021

Nesmrdi mu z ust v noci kysle mlieko? Nas mal tiez tichy reflux. Cez den to bolo lepsie, lebo nezaspal hned v uplnej rovine. V noci, ked som len nakojila, odgrgla a polozila, tak presne takto chrcal a prehadzoval sa, nevedel tvrdo zaspat. Z pusky mu aj smrdelo kysle mlieko, ktore sa vracalo do hrtana.

jazula
4. aug 2021

Presne, tichý reflux. Naša malá bola cez deň totálne ok a v noci nám začala chrčať keď ležala. Akonáhle som ju zdvihla na ruky, bola ok a zaspala…plus ako príznak u nás občas v kútiku slinka s bielymi “bodkami” (natrávené mliečko) a často sa jej čkalo.

1stella1
4. aug 2021

@mina121212 moze mat reflux. Po krmeni aspon pol hodinu nosit, pri spani podlozit nohy postielky/postele napr.knihamu, aby babatko spalo vo vyvysenej polohe. Prejde to, len to par tyzdnov trva.

kristina1001
4. aug 2021

@mina121212 naša malá.mala to isté keď sme.boli na endokrinologii odporučila nám UM AR keďže mala nebola kojena a odporučila nám klinovy matrac do postieľky aby bola vyvýšenom lehu a to tam velmy pomohlo spinkať som ju dávala tak aspoň. Pol hodinu po spapani mliecka reflux sme mali naďalej aké nebolo chrcanie a budenie teraz má 10 mesiacov a reflux zmizol

jazula
4. aug 2021

@mina121212 Skús podložiť postielku tak, aby malá spala na naklonenej rovine, malo by to pomôcť aby lepšie spala. My máme knihami podložené nohy postieľky na jednej strane a spí oveľa lepšie. Akurát dosť veľký sklon potrebovala, kým úplne prestala chrčať…