icon

Zmena farby stolice u 5-mesačného bábätka

16. apr 2025

Dobry den,

5mesacne babatko malo doteraz stolicu horcicovej farby. Zacali sme podavat po malickych lyzickach prikrmy, ovocny, zeleninovy, slivkovu stavu do vody a farba stolice je odvtedy tmavo hnedá. Vyskusali sme minimalne 3-4 dni nepodavat nic co by mohlo stolicu zafarbovat ale farba stolice sa nemení. Mlieko sme taktiez nemenili. Sem tam dávame sunar čaj hruškový a bananovu kasu 2dni dozadu. Je podla vas takato farba stolice normalna? Mozu niektore veci travit dlhsie ako 3dni? Foto prilozim v komentari.
Dakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
sisa_s
16. apr 2025

5mesacnemu si stihla zavadzat uz zeleninu, ovocie, kasu? Slivkova stava do vody naco? Caj naco?

maryetta
16. apr 2025

Stolica pri prikrmoch moze byt aj takato.
Prepac nie v zlom ale s tymi prikrmami ozaj opatrne. To co ty pises ja som davala mozno tak 2-3 mesiace minimalne. Ozaj po jednom. Par dni. Sledovat pripadne zmeny. Takto jedno cez druhe. Nevies co moze zareagovat...
az sa cudujem ze pri tomto vsetkom babatko nebolelo brusko.

autor
16. apr 2025

@sisa_s nato lebo Mlieko odmieta,pije velmi malo, z cistej vody ho napina..caj odporucil lekar aby bol aspon nejaky prijem tekutin..

autor
16. apr 2025

@maryetta ano po jednom a fakt po 1-2 lyzickach.. to nie je jedenie ale ochutnavanie.. mlieko prijme minimalne, cokolvek zje (ochutna) je dobre

sisa_s
16. apr 2025

Ved ten hruskovy napoj sunar je samy cukor...

autor
16. apr 2025

@sisa_s 🤣to si kde citala? Nema ziadny cukor..

weleda123
16. apr 2025

To už si dosť toho zaviedla. Ja som prvý mesiac zavádzala len zeleninu, potom 2 týždne mäso, kašu, ovocie. Ty si mu hneď pozavádzala sladké chute, tak teraz veľa šťastia so zavádzaním ostatného. Ovocie sa má zavádzať posledné práve kvôli tej sladkej chuti. Moja malá doteraz čaj a uchutené šťavy nepije a to má 2 roky. Keď som jej aj skúšala dať, tak nechcela.
Inak áno, po zavedení toľkých prikrmov je tá farba stolice ok.

maryetta
16. apr 2025

Hmmmm okej. Tvoje dieta 🙂 a hlavne bod ze sa radis aj s lekarom...
tak ale ta stolica kazdopadne je ok.

autor
16. apr 2025

@weleda123 vies, keby ti nic nevypila tak neviem co by si zvolila, ci stavy ktore obsahuju fruktozu alebo dehydrataciu plis hospitalizaciu

weleda123
16. apr 2025

@autorka, malá mi okrem mlieka nevypila nič do 8. mesiaca. Až vtedy sa rozpila vody. Ty keď si ho naučila na sladké, tak teraz nemôžeš čakať zázraky. Ale tvoje dieťa, tak snáď vieš čo robíš.

autor
16. apr 2025

@weleda123 ja som ho na nic nenaucila :D je na umelom mlieku,aj to je sladke.. je normalne ze cistu vodu odmieta a napina ho z nej.. a nenecham ho bez tekutin..

autor
16. apr 2025

Tu len pre info.. ze nie, nemusi sa zacinat so zeleninou.. aj vyspelejsie krajiny zacinaju s ovocim alebo masom a pod.. zelenina je len odporucanie

michaelam2
16. apr 2025

Boze zeny to ze vy ste zavadzali prve zeleninu a len mlieko neznamena, ze je to tak hned najspravnejsie a nic ine nie je dobre. Kazde dieta je ine, autorkine ma problem s mliekom, tak po konzultacii s pediatrom to riesia takto. Ovocie sa po celom svete bezne zavadza ako prve. Ocividne to dieta nema problem ani s ovocim a ani so zeleninou tak neviem kde je problem.
Autorka, stolica je ok.

autor
16. apr 2025

@michaelam2 dakujem.. 😊

anavixy
16. apr 2025

Suhlasim, ze nemusis ist striktne v poradi mrkva, zemiak, tekvica, cuketa, o mesiac maso a o dalsi mesiac zelenina, to su len “nase” zvyklosti a odporucania. Ale k stolici, je dieta spokojne? Boli ho brusko? Stolica predsa ma byt hneda, teda nemusi, ale je to bezna normalna farba stolice, pokial je konzistencia ok a dieta je spokojne, nie je dovod riesit farbu ani skumat z coho je taka. To nie je, ze ju nieco zafarbilo (ako keby bola zelena, cervena, modra..), len uz travi inu potravu nez mlieko.

any3108
16. apr 2025

Moje deti mali pri zavadzani prikrmov vždy stolicu podľa toho čo jedli. Ak to bola mrkva tak aj v plienke bola oranžová farba, brokolica farbila stolicu do zelená, atď. Áno, aj hnedá farba sa objavila
Pokiaľ neboli bruško, neriešila by som
Ale so zavadzanim opatrne, nie je kam sa ponahlat

autor
16. apr 2025

@anavixy ziadne problemy s bruskom, spokojne usmievave babo.. len doteraz stale bola stolica zlta.. a aj po vysadeni prikrmov hneda farba stale momentalne pretrvava.. preto som sa pytala ci to este stale moze byt podavanou stravou spred par dni alebo ci sa jej zmenila mikrobiota, pripadne ci to znaci iny problem..

autor
16. apr 2025

@any3108 vies, nesnazim sa ponahlat.. ale naozaj hladam riesenia ako by moje dieta nadalej prosperovalo ak zacina odmietat mlieko.. prijem kalorii je pri priberani rozhodujuci, samozrejme aj nutricna stranka je dolezita.. ale cisto zo zeleniny sa nezasyti momentalne a ani neprijme vela kalorii kedze skonzumuje po 1lyzicke… to iste voda, volim nech pije vodu s pol deci stavou ako by nemala pit ziadne tekutiny

marki07
16. apr 2025

Zmena farby môže byť,pri zavádzaní prikrmov aj tuhšia bobkovita stolica môže byť.