icon

Znak autizmu u ročného dieťaťa

23. apr 2025

Dobrý deň je znak autizmu u ročného dieťaťa že vôbec nereaguje na meno a hádže si hračky pred seba ? Hodi si koliesko drevené pred seba a ide sa tým potom ho zase hodí dopredu a ide za ním. Ďakujem

viestta
23. apr 2025

Vsak sa len hra ako sa mu paci...

danielahamar
23. apr 2025

Nie, nie je. Len sa hrá

beata_k
23. apr 2025

🤦🏼‍♀️ ved je to praveze normalna hra. Zena, uz som tu citala rozne priznaky autizmu, ale tvoj vyhrava

autor
23. apr 2025

A to nereagovanie na meno?

ssnowwhitee
23. apr 2025

1 znak z neho autisti nerobí, to hádzanie je iba hra. Moja dcéra je autistka, ja som to na nej videla už keď mala 1 rok, diagnozu dostala ako 2,5 ročná ale teda mala tých príznakov oveľa viac.

danielahamar
23. apr 2025

Kedy nereaguje? Ked sa hrá a je zaujaté? Keď niečo padne, lakne sa?

beata_k
23. apr 2025

Tipujem, ze ho oslovujes tak 2000x za den aby si si "potvrdila" autizmus. No jasne, ze potom na teba nereaguje.

autor
23. apr 2025
@ssnowwhitee

1 znak z neho autisti nerobí, to hádzanie je iba hra. Moja dcéra je autistka, ja som to na nej videla už keď mala 1 rok, diagnozu dostala ako 2,5 ročná ale teda mala tých príznakov oveľa viac.

@ssnowwhitee aké prosím ťa ?

autor
23. apr 2025
@danielahamar

Kedy nereaguje? Ked sa hrá a je zaujaté? Keď niečo padne, lakne sa?

autor
23. apr 2025
@beata_k

Tipujem, ze ho oslovujes tak 2000x za den aby si si "potvrdila" autizmus. No jasne, ze potom na teba nereaguje.

@beata_k nie toto určite nerobím

autor
23. apr 2025

Je predčasné narodený v 29 týždni preto tie obavy,neviem prečo si vysmesna

beata_k
23. apr 2025

Skor pripust moznost problemov s uchom ako to, ze dieta si hodi hracku a ide za nou, ze je autista.

danielahamar
23. apr 2025

Ušká -sluch má v poriadku?

autor
23. apr 2025

Áno uška sú v poriadku podľa mňa ,keď niečo sa len mihne hneď sa otočí

danielahamar
23. apr 2025

Kedy mal vysetrenie? Mňa sa jeden doktor po xy rokoch pýtal, či má sluch a oči ok, a to bol v 32tt narodený. Takže asi by som išla na kontrolu, pre pokoj duše.

ssnowwhitee
23. apr 2025
@ssnowwhitee

@ssnowwhitee nereagovala na meno, nerozumela reči, neobjavili sa prvé slová, neudrziavala očný kontakt, nemala takú tú separacnu úzkosť ako mávajú deti že sa ťahajú za mamou- jej stačilo že sú naplnené jej potreby a bolo jej jedno kým, takmer nespala cez deň ani v noci, nejedla, nevedela sa hrať hry ukáž aká budeš veľká, kuk, varila myšička, vysoký prah bolesti, neznášala hluk, jej hra bolo všetko ukladať do radu, trepala rukami keď sa tešila. Odporúčam vyšetriť sluch to bolo prvé vyšetrenie ktoré sme absolvovali.

deedol
23. apr 2025

na meno nereaguje nikdy ci len obcas? lebo obcas je ok

ssnowwhitee
23. apr 2025

Moja dcérka má sluch v poriadku, mne sa zdal jej sluch vždy v poriadku, lebo keď počula telku vždy pribehla, ale ORL lekárka nás aj tak poslala na špecializované vyšetrenie do Bratislavy, lebo dieťa môže počuť ale nie vsetko.

autor
23. apr 2025
@deedol

na meno nereaguje nikdy ci len obcas? lebo obcas je ok

@deedol nikdy vôbec

autor
23. apr 2025
@ssnowwhitee

@ssnowwhitee nereagovala na meno, nerozumela reči, neobjavili sa prvé slová, neudrziavala očný kontakt, nemala takú tú separacnu úzkosť ako mávajú deti že sa ťahajú za mamou- jej stačilo že sú naplnené jej potreby a bolo jej jedno kým, takmer nespala cez deň ani v noci, nejedla, nevedela sa hrať hry ukáž aká budeš veľká, kuk, varila myšička, vysoký prah bolesti, neznášala hluk, jej hra bolo všetko ukladať do radu, trepala rukami keď sa tešila. Odporúčam vyšetriť sluch to bolo prvé vyšetrenie ktoré sme absolvovali.

@ssnowwhitee och :/ toto všetko má aj malý respektíve toto všetko nerobí

ssnowwhitee
23. apr 2025

Môže mať aj vývinovu dysfaziu je to veľmi podobné v tomto veku, máme v rodine také dieťa, zhodou okolností vo veku mojej dcérky, takže to viem porovnať. A do určitého veku si boli veľmi podobný.

kacena4
23. apr 2025

nie toto nie je priznak autizmu, ale povahy rocneho dietata

terezkaarthuramax
23. apr 2025

U tak malych deti sa to neda zistit

pomaranc24
24. apr 2025

Mne pediater povedal, že by tam hlavne abstinoval očný kontakt. A nonstop, nie že občas. A hlavne, že by to vyšlo z tých dotazníkov.
A ja som sa teda na to ani nepýtala, len som sa pýtala, čo robiť, keďže hra môjho dieťaťa bola v tom čase len trieskanie si hlavy o niečo (celá hlava plná modrin). A to v tom čase ani neukazoval prstom.
Skôr by som sa bála, keby si len hádže hračku a celý deň len pozerá, ako sa točí. Vôbec by za ňou nelozil.

Každé dieťa je iné, žiadne nie je tabuľkové. Navyše, keď je predčasne narodený, aj tie míľniky (ktoré aj tak nikdy nedosiahne podľa tabuľky), bude mať posunuté. A ročný je relatívny pojem od 12 do 24 mesiacov... niektoré deti v 18 mesiacoch ešte nechodia a sú zdravé. Niektoré v 3 rokov ešte nerozprávajú a v 4 sa im jazyk nezastaví....

lauricka
24. apr 2025

Dajte mu vyšetreniť aj sluch.

zzzzza
24. apr 2025

V roku ťažko diagnostikovat, treba dať vyšetriť očká uška a sledovať či vyhľadáva sociálny kontakt

mmoni89
24. apr 2025

Mojej sestre tiež všetci tvrdili ze syn je v poriadku primerany veku ,pritom oni sami vedeli ze niečo nieje v poriadku.Potom sa to dlho tahalo kým sa dostali k diagnóze a začali na tom pracovať, mohol byť vtedy na to už inde.Ja ta nechcem strašiť samozrejme ze to nič nemusí.byt ,ale na druhu stranu ty si matka a keď vidíš ze niečo sa ti nezdá chod za tým a nenechaj sa odbiť.Tiez v prvom rade odporúčam vyšetriť sluch.Synovec tiež vôbec nereagoval na meno,neudrziaval očný kontakt a vždy mal svojské hry