icon

Znamená hypertonus a hypotonus detskú mozgovú obrnu?

21. okt 2024

Znamenajú tieto dve veci automatický pozdejsie detskú nozgovu obrnu ? Alebo sa to dá rozcvičiť?

lenka_da
21. okt 2024

Nie, neznamena to DMO. Hypertonus sa celkom urcite rozcvicit da, niekedy to moze znamenat cvicit dlhodobo, mozno cely zivot.
Hypotonus, neviem, ale predpokladam, ze tiez by sa mohol zlepsit cvicenim.

ada_alica
21. okt 2024

Nie

kacena4
21. okt 2024

absolutne to nema nic s DMO. skor naopak

autor
21. okt 2024

@kacena4 ako naopak myslíš?

kacena4
21. okt 2024

ze ak ma dieta DMO tak sa prejavi bud hypertonusom alebo hypotonusom konkretneho svalstva ale za mna moj neodborny nahlad je ze asi 99% hyper/hypotonusu je vyliecitelne

autor
21. okt 2024

@kacena4 ďakujem ti pekne

pe_mi
21. okt 2024

Mám dcéru s DMO, nemá to s tým nič spoločné.
Väčšina detí to rozviči.naproti tomu ,deti s DMO to nerozvicia nikdy, niečo sa polepší , ale navždy budú mať "defekt"

autor
21. okt 2024

@pe_mi ako sa vám darí keď sa smiem spýtať?

pe_mi
21. okt 2024

Ďakujem za spytanie.
Cvičíme od 5 mesiacov , dcérka je super bojovníčka.
Bojím sa skôr dospievania, výsmechov a aby ona vedela s tym žiť, že má hendikep.a nech má vlastnú rodinu a je šťastná.to je moje prianie,nemusí byť jej .len by som chcela ,aby to nemala v živote ťažké.aby sa netrápila.
Nakoľko je to na celý život, žiaľ vyliečiť ani rozcvičiť sa to nedá.este si to neuvedomuje.ma 5 rokov

konulka20
21. okt 2024

urcite nie

autor
21. okt 2024

@pe_mi krásne si to napísala,mám slzy v očiach ❤️ako vám nato prišli? Nemusíš odpovedať, pochopím

pe_mi
21. okt 2024

Mala skoro jeden rok.narodila sa s krvácaním do mozgu,ale utešovali nás ,že to rozvici a nakoniec bum.takato diagnóza.co narobíme
Akože vždy si poviem,sú ťažšie stavy a omnoho.ale..no chcela by som,že by bola zdravá.

autor
22. okt 2024

@pe_mi si úžasná mama,to dievčatko má také šťastie že prišla práve tebe ❤️❤️

lenkulenku123
22. okt 2024

Nie našťastie. Pred rokom som sa obávala rovnako, dcére diagnostikovali axiálny hypotonus a akrálny hypertonus. Na kontrole už bola ok 🙂

mima172
22. okt 2024

Moja dcérka mala hypertonus na horných a dolných končatinách a hypotonické bruško a chrbtové svaly. Do roka sme cvičili 3x denne Vojtovku. Lekár mal podozrenie na DMO, v roku ho vylúčil. Ostala jej len hypermobilita kĺbov, troska čaptavo chodí a vrcholová športovkyňa z nej asi nebude ale je to zdravá baba bez diagnózy.

autor
22. okt 2024

@lenkulenku123 máme to isté , cvičili ste votjovku či netrebalo ?

autor
22. okt 2024

@mima172 ďakujem 🙂

danica2711
22. okt 2024

@pe_mi viem, že ti to je nanič, ale strašne ti (vám obidvom) držím palce

lenkulenku123
Autor odpoveď zmazal
lenkulenku123
Autor odpoveď zmazal
lenkulenku123
22. okt 2024

Možno je to na dlhšiu debatu, môžeš mi napísať 🙂

klip0
22. okt 2024

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/56855-podla-l...

Dávam sem príbeh úspešnej športovkyne (medzi zdravými), ktorá sa narodila s dmo. Už má aj vlastnú rodinu