Znepokojené pozorovanie znamienka na palci u dcérky?
Dobrý deň už niekoľko rokov pozorujem u dcérky na veľkom palci na nohe takéto znamienko alebo čo to je ?

@katika1811 moja dcérka má presne na tom istom mieste a vyzerá presne tak isto. Boli sme ich dat skontrolovať a sú ok. Znamienka budú rásť spolu s nohou. Ak budú tmavnut a mat neoravidelne okraje treba ísť dať skontrolovat.
@katika1811 ale ja by som išla na tvojom mieste. Asi by mi nestačili príspevky na MK.
Nemáš náhodou dôveru? Ak áno môžeš si dat rýchlo skontrolovať kožným lekárom, stačí odoslať foto.
@simona20201309 ďakujem veľmi pekne Ano chystám sa na kožné budúci týždeň 🙂 a chcem sa opýtať vieš mi poslať do správy foto aké ma tvoja dcérka ? Ma to tiež len akoby čiarky ?
@katika1811 teraz som si priblížila tu foto, nie som si istá ci ma take čiarky. Zajtra odfotim a pošlem. Teraz už spí.
@simona20201309 buď taká dobrá ďakujem pekne ;)
Ahoj, ja mám znamienko zo spodu nohy, celý život odkedy si pamätám a je to ok. Akurát to vyzerá, že mám špinavé nohy keď sa vyzujem niekde, napr na pedikúre 🙂 a nespôsobuje mi ťažkosti ani sa nezvacsuje
@simona20201309 tie čiarky sú skrz ,, odtlačky prstov'' ... Človek ich má aj na nohách ... Preto to vyzerá ako čiarky skrz to znamienko. Ak má tvoja dcéra znamienko na mieste s menej výraznou kresbou tak tam čiarky nebudú, či ?
@danniiee8 môže byť. Dava to logiku 😉
@katika1811 moja dcéra ho mala na druhom prste a odporučili ho dať von.Sucha sa o topánky atd..znamienka, ktoré su na zlom mieste je lepšie vyrezat
Mám tiež na chodidle nohy, malé guľaté ploche, lekár to videl, je to ok...hlavne choďte a nebojte sa dať si to pozrieť
@simona20201309 toto ako funguje prosím ťa?
@dettilv musíš mat aplikaciu dovera a tam si nájdeš,,zdravie" a hneď uvidis ,,kozne vysetrenie". Ja som mala výsledok do 30minut v sobotu ráno.
@katika1811 takéto znamienka je vhodné odstrániť. V prvom rade sú na mieste, kde sa ošuchujú. Druhý ešte závažnejši dôvod je, že koža na dlaniach a chodidlách je iná ako na zvyšku tela a tak ako na nej prebiehajú zrýchlene hojace procesy, tak rýchlo prebehnú aj procesy, ktorých sa obávaš.
@simona20201309 napísala som raz o sebe som mala ma Bradovi na hlave a cez dôveru mi úplne niečo iné vyhodnotilo. 🤦🏼♀️včera som napísala o dcérku a napísali že melanocytarne čo sa mi nezdá pretože to ma skoro od narodenia a nemení sa to s keď si pozerám foto melanómu nevyzerá to tak. Je pravda ,že čo som im poslala foto tak to dosť skresľuje každopádne pôjdem stym k dr radšej
@katika1811 melanocytarne znamená že je zložené z melanocytov,to je pigmentové kožné farbivo neznamená to melanom,aj môj syn mal také na klenbe nohy,kožná kázala vybrať lebo je to miesto kde sa koža sucha a námaha,čiže mechanické drazdenie
@simona20201309 idem na to. Ďakujem. 🥰
@lela1 ahaaaa ďakujem pekne si ma upokojila 🙂

Tak prve, co by ma ukludnilo, ze to ma dlhodobo. Deti mavaju rozne znamienka, pigmentove skvrny. Ale pre pohodu odporucam zbehnut, az budes mat cas, ku koznej. Ona ta hlavne ukludni a bud ti odporuci, ze iba sledovat, ci sa to nemeni. A napr. jedno znamienko som dcerke nechavala preventivne odstranit a ma malu jazvu. Ak ti to robi starost- tak sa objednaj k sukromnej - tam davaju termin rychlo a budes uplne kludna a spokojna 🙂.