Zväčšená zrenička
Ahojte všetci chcem sa opýtať ak máte niekto skúsenosti z jednou zväčšenou zrenickou. Minulý týždeň v Piatok som synovi kvapkala po jednej kvapke Atropín kvapky ktoré nam dala očná, lenže malý mal vedľajší účinok celý nám ocervenel tak som mu ich ďalej nakvapkala. V pondelok sme išli ku očnej tam mu rozkvapkavali očká až dva krát unitropic gtt. V utorok nám malý spadol na čelo podkol sa bola to sekunda, tak sme snim išli na pohotovosť kde mu urobili RTG tam bolo všetko ok. Mám ho sledovať dnes je štvrtok zatiaľ malý nevracal, nemal žiadne ťažkosti ani bolesti pekne sa hrá papa pije všetko je v pohode. Len cca pred 2 hodinami som si všimla že na stále o trochu väčšiu zreničku ako druhú, neviem či to môže mať ešte stoho rozkvapkavania alebo niečo vážnejšie dosť sa bojím aby to nesuvisilo stým úrazom aj keď nemá žiadne iné ťažkosti.
Nepovedali ti co mas na nom sledovat? Lebo co ja viem, tak ak je po uraze hlavy zvacsena jedna zrenicka, treba ist k lekarovi, pretoze to moze byt priznakom vaznejsieho problemu, Ja by som minimalne zatelefonovala na detsku pohotovost a nasmeruju ta. Nedavno som sice kvoli inemu, volala na vyjazdovu detsku pohotovost a bola tam velmi mila pani a povedala, co mame robit. Tak pripadne skus https://vydepo.sk/
@modrahruska povedali aby som sledovala ak by vracal bol malatny ospaly a keby mal bolesti hlavy tak hneď mám ísť naspäť. Lenže on nemá nič stoho len tú jednu zreničku má o trošku väčšiu ako druhú ale pekne reaguje aj na svetlo. Len neviem či to môže byť ešte z tých kvapiek do oka.
Vieš pridať foto?
@anonym_de42bc
@vasssimonka mne takto dcérka má stále väčšiu a všetko je v pohode. ❤️❣️
Tak z tejto foto podla mna vobec nie je vidiet ze by bola jedna vacsia.
@vasssimonka mne takto dcérka má stále väčšiu a všetko je v pohode. ❤️❣️
@anonym_de42bc ja som si to všimla teraz lebo som čítala príznaky otrasu alebo krvácaniu do mozgu. No asi panikárim všetko naraz aj okuliare dostal včera tak neviem či to môže byť aj stoho všetkého. Lebo veľmi sa neudrel na čelo sa buchol ale nemal tam ani červené ani hrču ani nejakú modrinu ,🙏
Tak z tejto foto podla mna vobec nie je vidiet ze by bola jedna vacsia.
@modrahruska na pravom oku to má väčšie
@anonym_de42bc ja som si to všimla teraz lebo som čítala príznaky otrasu alebo krvácaniu do mozgu. No asi panikárim všetko naraz aj okuliare dostal včera tak neviem či to môže byť aj stoho všetkého. Lebo veľmi sa neudrel na čelo sa buchol ale nemal tam ani červené ani hrču ani nejakú modrinu ,🙏
@vasssimonka daj sa do pohody užívaj krásneho drobca. Negrca je čulý otvor džús vyloz nohy a pohoda ❤️❤️❤️
@vasssimonka daj sa do pohody užívaj krásneho drobca. Negrca je čulý otvor džús vyloz nohy a pohoda ❤️❤️❤️
@anonym_de42bc 🥰 ďakujem za povzbudenie
@vasssimonka
A ako sa ti javi? To moze byt aj svetlom, uhlom, ako sa nanhi pozeras. .ak je čulý, funguje normalne, hra sa, papá, nie je spavý, netreba hned podliehat panike.dovystretit to daj.
Dcere som ako babatku " objavila" rozsirenu zrenicku, ona to mala ako suvis s lahkou svalovou hypotoniou, ajj svalmi a inervaciou v ocnom okoli. Tu zrenicku ma uz ok, chodi ma beznu prevenciu aj k ocnemu lekarovi.
@vasssimonka ja som sa už voči takémuto obrnila lebo my matky by sme pre všetky takéto prípady skončili na psychiatrii. Samozrejme rozlisime príznaky vyhodnotim skontrolujem ale od kial pokiaľ. Takže naozaj je krásny pri vedomí objimi ho a ty s kľudom oddychuj a spinkajte pokojne 💝
@vasssimonka ahoj. Keď som bola s dcérou na očnom a rozkvapkali jej oči, veľmi dlho sa jej zreničky zmenšovali. Ona ich mala asi 3 dni zväčšené a veľmi pomaly, postupne jej to odznievalo. A tiež mala jednu väčšiu, druhu menšiu. Písala som vtedy aj do skupiny zdravotníci tu na MK, keďže tam je očná doktorka a radila mi kvapkať ocuflash a že by to malo postupne odznieť. Hlavné je, že zreničky reagujú na svetlo /tomu. Takže pokojne to môže mať aj z toho rozkvapkania. Vraj niektorí ľudia takto reagujú na tie kvapky a trvá očiam dlhšie, než sa vrátia "do normálu."

Nepovedali ti co mas na nom sledovat? Lebo co ja viem, tak ak je po uraze hlavy zvacsena jedna zrenicka, treba ist k lekarovi, pretoze to moze byt priznakom vaznejsieho problemu, Ja by som minimalne zatelefonovala na detsku pohotovost a nasmeruju ta. Nedavno som sice kvoli inemu, volala na vyjazdovu detsku pohotovost a bola tam velmi mila pani a povedala, co mame robit. Tak pripadne skus https://vydepo.sk/