Zväčšené uzliny v brušku a mierne zväčšená slezina u 3,5 ročnej.
Ahojte zienky.
Zazili sme stastne a vesele vianoce na urgente s 3,5 rocnou dcerkou. Vysoke horucky a bolest bruska okolo pupka. Zistili jej zvacsene uzliny v brusku vo velkosti 10-15mm a zvacsenu slezinu v rozmere 76mm. Pravdepodobne ich uz ma asi 2 mesiace,odkedy sa na tieto bolesti stazuje, vtedy prekonala velmi blbu virozu crevno-kaslavu, vsetci sme to chytili. Uz sme to aj riesili s obvodnou,len sme to nestihli doriesit kvoli sviatkom. A zrazu bum. Jej to pravdepodobne stazuju vetry, preto ju to tak boli, stravu cez vianoce nemala ukazkovu.
Ja mam neskutocny strach, doslova prezivam muky, velmi sa bojim. Krv ma vsak v poriadku, vo vyteroch jej vysiel zlaty stafylokok. Prosim,nestretli ste sa s tym? Ideme to riesit s obvodnou, samozrejme, ale cez tieto sviatky sa to vsetko natiahne, vsade same dovolenky a mna to fakt umara. Potesia ma vase akekolvek postrehy a skusenosti. Dakujem pekne
@zaba22 možno by bolo dobre urobiť aj špeciálne krvné testy na infektologii. Ja som mala všetko ok, len uzlina na krku a bola som unavená. Uzlinu mi vyoperovali a zistili ze som prekonala bakteriálnu infekciu, našťastie slezinu som zväčšenu nemala, ale teraz som tehotná a až u gynekológa mi zistili ze mam akútnu toxoplazmozu, z toho tie uzliny a deti môžu takéto infekcie prežívať ťažšie ako dospelý. Skus si vypýtať ďalšie krvné testy.

@zaba22 presne toto sme zazili si starsou dcerou, okrem bakterii vo vytere. Silna brusna viroza, horucky, bolesti bruska. Zvacsena slezina a uzliny v brusku. Pretrvavalo to niekolko mesiacov, chodili sme pravidelne na kontroly na Kramare. Chirurgicka povedala, ze pri silnej chorobe sa to stava.... bola to prva ozajstna dcerina choroba, dovtedy ani nadcha... mala cca 3 roky. Preslo to, uz je dospela.