Ako sa vysporiadať so zväčšenými uzlinami za ušami?
Chcem sa spýtať, syn má pravdepodobne zväčšené uzliny za ušami 2 tvrdé hrcky nepohyblive, jedna od včera narástla ešte viac (náhodou som mu ich včera objavila) , byva často chorí, má ísť na výber mandli v lete. No čo dovtedy? Od Vianoc je už 12 týždňov doma, doktorka, že kým mu nevyberú mandle nebude nikdy úplne zdravý. Už som z toho na prášky, a ku tomu sa mu teraz pridali tie uzliny, ak sú to oni, nemám z tým vôbec skusenost. Dajú sa nejak minimalizovať? Masírovať? Asi ho to neboli, len sa mu to zvacsuje...Je mi ľúto, že sa na toho chlapca všetko,,zlo" lepí. Berie aj na imunitu prášky, čo nám dr predpísala, ale žiadny efekt. Teraz posledné dni máva prevažne len nocne záchvaty a ranné, kašlu a ze mu je na zvracanie. Prevažne v noci. Rady, tipy, triky? Je to normálne u 3,5r dietata? Ďakujem dievčatá
@majamat tak ja len nasledne podľa toho čo čítam, ze sa to zvykne mastiť alebo také niečo. Tak asi tiež to nieje ôk. Preto sa ale pýtam, keďže nemám skúsenosti. Na MK co som čítala diskusiu, ze to môže byť aj z mononukleozi, tú mal pred mesiacom. Teraz som s nim bola v utorok u dr. , lebo stále pokaslieva a sopliky mu idú. A doktorka, že to bude kvôli mandliach, a ze nebude úplne zdravý kým to nepôjde von. Ale lieky mu nedala žiadne, ze ma len mierne hrdlo zapalene. Len vieš, je to neprijemne, keď sa stále ten chlapec trápi. Tak sa snažím nájsť komplexné riešenie.
@qwer2019 no je to sice nanic, ale komplexne riesenie prave nie je riesit jeden priznak z mnohych.
zbvycsene uzliny su fakt len priznak, ak je tma nieco,co sa da vyriesit, treba roiesit halvne to. podporit imunitu, vybrat mandle a pod. nic ine neurobis.
moja dcera mala jedno obodbie zvacsene uzliny, mala ich roky. mala ich zvacsene od babatka a casom vymizli.
@qwer2019 moj syn maval zvacsene uzliny na temeni hlavy.. vzdy den dva pred prepuknutim/ prvymi zjavnymi priznakmi choroby a do normalu sa dostali az po vyzdraveni,,bolo to v prvych rokoch zivota,,teraz je uz skolak a uz to nemava...

@qwer2019 preco chces zmensovat uzliny?
zvycsene uzliny nie su choroba, ale dosledok, pricinu treba vyriesit.
no zrejme to bude dosledok infekcii v oblasti hrdla. ak sa mu to takto opakuje, pretrvava, mozu sa uzliny zvycsovat, prave na krku byvaju caste zvacsenia uzlin z infekcii prebiehajucich v oblasti krku/usi/nosa a pod.