icon

Zvláštne uši u bábätka

emily256
13. máj 2022

Ahojte môj syn ma od narodenia takéto uši. Ten spodný lalok je akoby zahnutý dopredu a prikladám fotku ako vyzerajú zozadu v tej spodnej časti. Čo si o tom myslite? Ukazovala som to pediatrovi a povedal, že normálne uši. No mne sa zdajú veľmi zvláštne a bojím sa, aby z toho nebol dajaký problém. Foto v komente.

Strana
z2
emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
13. máj 2022

@emily256 lekárovi veríš menej ako ženám na koňovi?

emily256
autor
13. máj 2022

@janai1 on to ledva pozrel. A nejako neakceptuje moje názory.. myslím celkovo nielen ohľadom tohoto. Preto sa pýtam či to mám riešiť inde.

h2
13. máj 2022

@janai1 Nejde o ženy na koňovi. Sama vidí, že sú iné. Či tebe sa zdajú normálne?

diamond007
13. máj 2022

@emily256 proste ma len inakšie uši, nevidím v Tom problém

emily256
autor
13. máj 2022

@h2 presne. Preto sa pýtam či niektorej dieťa ma tiež takéto uši.

lenqua_12325
13. máj 2022

... toto mi nepríde ako " bežné" ucho a nemusím byť ani doktor.
@janai1

viestta
13. máj 2022

@emily256 usna chrupavka je u bábätiek ešte mäkká, má iné uška, ale toto nie je konečný stav a určite sa to ešte upraví. Keď chceš iný odborny názor, tak sa obrat na iného lekara

pribinak
13. máj 2022

@emily256 daj foto z predu. Ja by som možno šla k orl lekárovi, ale toto vyzerá iba ako kozmetická záležitosť

emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
emily256
autor
13. máj 2022

Ten spodný lalok je ale zahnutý akoby dopredu. Neviem či to je tu vidno na foto ale nájdem ešte nejakú.

pribinak
13. máj 2022

@emily256 myslím že toto je len kozmetická záležitosť.

Zvukovod - tým čo počujeme je schovaný vo vnútri uška. To ako vyzerá lalok vonkajšieho ucha, nemá nič s kvalitou sluchu spoločne

Vieš čo? Bude dôležité aby si to neprenášala na syna a aby sa on necítil iný

roja01
13. máj 2022

@emily256 po kontrole na ORL sa chod poradit aj na kozmeticku chirurgiu, co na takuto malu deformitu usiek hovoria a ci by nestacilo napr. zavesit mierne tazsie nausnicky, ktore by trocha vyformovali usne laloky. Mozno je to blbost, ale kedze sa este len vyvijaju mozno, ze zatazenim sa napravia. Chod vsade, kde by mohli pomoct, nech nema maly neskor problemy.

hradnapani
13. máj 2022

moji chalani mali takto podobne, akoby dopredu. Starsiemu sa to vyrovnalo, mladsi skolkar to este trochu ma. Aj prsty mali kadejako poskrucane ako babatka, a tiez sa im narovnali. Zatial by som z toho vedu nerobila, myslim, ze ani lekari to v tomto veku este riesit nebudu.

emily256
autor
13. máj 2022

@hradnapani ale aj ten zadok ucha mali takýto? Lebo toto neviem či sa nejako zmení keďže to ide už odzadu.

jana_eyre_2
13. máj 2022

Podľa mňa tam má len proste viac kože za uchom, keď mu bude rásť hlávka, tak sa koža vyrovná.. fotka z boku ukazuje na úplne normálne uško, len zo zadu tam má viac kože.. nemyslím že by to mal byť nejaký problém, a ak tak len kozmetický..

jana_eyre_2
13. máj 2022

Len sa asi budeš musieť venovať tej oblasti pri čistení, aby sa mu to tam nezaparovalo..

emily256
autor
13. máj 2022

@jana_eyre_2 mne to nevadí, keď sa budem usku venovať. Ja som len chcela vedieť naozaj či niekto videl také uška, lebo ja ani nikto (okrem pediatra) nie. A bojím sa aby toto nepoukazovalo napríklad na nejaký syndróm alebo hocico. Maličký ma ešte len 3 mesiace.

emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
diamond007
13. máj 2022

@emily256 kozmetická vada

marcellka32
13. máj 2022

Ako bude rásť, tak aj ucho sa podľa mňa upraví ešte, ak nie ešte stále existuje otoplastika usnic

syslik81
13. máj 2022

ucho sa este pomeni .. bude ho mat troska ine alenieje tonic strasne..moja mala divny prst na nohe -zdvihnuty lol tiez som stresovala ale nastaastie sa jej to rastom vyrovnalo.. po zdravotnej stranke bude ok a po estetickej uvidis ...

lienka.7
13. máj 2022

@emily256 kamarat ma podobne. Mal od malička vraj, ostalo .mu to. Akoby vytocene trosku

amelie2017
13. máj 2022

Daj tomu cas. Uska sa v brusku a pri porode kadejako poskrucaju. Aj nas maly mal zvlastne ucho, ma 10 mesiacov a je ok. Ked bude mat 4-5 rokov a usko stale odlisne, poriesis na plastickej chirurgii.

oblecenie99
13. máj 2022

Môj synček má jedno uško špicaté, to bola asi prvá vec,ktorú som si na ňom všimla,keď mi ho dali do rúk 🙂 mal dva roky a zostalo mu to,ale jednak má husté vlasy,ktoré mu rýchlo rastú,tak je to to trošku skryté,ináč je to podľa mňa mega zlaté, taký malý Legolas. Vyslovene vidno,že je to dôsledok blbej polohy v maternici,priľahol si ho a uz mu to asi zostane.. Nebije to až tak do očí, ale po čase sa to dá všimnúť, nie je to však nič strašné, je týmto výnimočný, a ako žartovala moja mama: v dave sa nestratí 😁 Na druhej strane chápem,máte dievčatko,to môže byť trošku iné,babám to môže vadiť viac.. poznám to aj z tohto pohľadu, moja sestra mala jedno uško také, že akoby jej chýbala časť ušného lalôčika, ale naši jej to dali spraviť plastikou,keď bola maličká,ona sa na to nemá ani ako pamätať,a je to pekné, môže nosiť náušnice. V tom istom roku ako moja sestra sa u nás v rodine narodil chlapček, ktorý mal to isté s uskom (čiže niečo vrodené), jemu to spraviť nedali, vždy nosil dlhé vlasy a teraz okolo tridsiatky si to dal spraviť sám. Je to kozmetická záležitosť,ktorá sa v najhoršom dá upraviť,hlavne nech je to uško zdravé ❤️

diamond007
13. máj 2022

@oblecenie99 majú chlapca

oblecenie99
13. máj 2022

@diamond007 aha,to som prehliadla, tak opravujem 🙂

mareka49
13. máj 2022

Podedil po dakom pra dedkovi ci pra pra pra dedkovi.
Áno ja som už tiež také videla.
Mozno sa troska upravia, možno nie..
Ale aj keby, ved nevadi💗

emily256
autor
13. máj 2022

@mareka49 mne to nevadí samozrejme. Ide mi skôr o to že keď bude maličký starší, aby sa mu iné deti nesmiali. Však to určite poznáte aké su dnešné deti. :( a tiež nechcem aby bol on sám z toho smutný, že ma iné uška.

emily256
autor
13. máj 2022

Ďakujem zienky za názory.😊

Strana
z2