Zvláštne uši u bábätka
Ahojte môj syn ma od narodenia takéto uši. Ten spodný lalok je akoby zahnutý dopredu a prikladám fotku ako vyzerajú zozadu v tej spodnej časti. Čo si o tom myslite? Ukazovala som to pediatrovi a povedal, že normálne uši. No mne sa zdajú veľmi zvláštne a bojím sa, aby z toho nebol dajaký problém. Foto v komente.
@emily256 proste ma len inakšie uši, nevidím v Tom problém
... toto mi nepríde ako " bežné" ucho a nemusím byť ani doktor.
@janai1
Ten spodný lalok je ale zahnutý akoby dopredu. Neviem či to je tu vidno na foto ale nájdem ešte nejakú.
@emily256 po kontrole na ORL sa chod poradit aj na kozmeticku chirurgiu, co na takuto malu deformitu usiek hovoria a ci by nestacilo napr. zavesit mierne tazsie nausnicky, ktore by trocha vyformovali usne laloky. Mozno je to blbost, ale kedze sa este len vyvijaju mozno, ze zatazenim sa napravia. Chod vsade, kde by mohli pomoct, nech nema maly neskor problemy.
moji chalani mali takto podobne, akoby dopredu. Starsiemu sa to vyrovnalo, mladsi skolkar to este trochu ma. Aj prsty mali kadejako poskrucane ako babatka, a tiez sa im narovnali. Zatial by som z toho vedu nerobila, myslim, ze ani lekari to v tomto veku este riesit nebudu.
@hradnapani ale aj ten zadok ucha mali takýto? Lebo toto neviem či sa nejako zmení keďže to ide už odzadu.
Podľa mňa tam má len proste viac kože za uchom, keď mu bude rásť hlávka, tak sa koža vyrovná.. fotka z boku ukazuje na úplne normálne uško, len zo zadu tam má viac kože.. nemyslím že by to mal byť nejaký problém, a ak tak len kozmetický..
Len sa asi budeš musieť venovať tej oblasti pri čistení, aby sa mu to tam nezaparovalo..
@jana_eyre_2 mne to nevadí, keď sa budem usku venovať. Ja som len chcela vedieť naozaj či niekto videl také uška, lebo ja ani nikto (okrem pediatra) nie. A bojím sa aby toto nepoukazovalo napríklad na nejaký syndróm alebo hocico. Maličký ma ešte len 3 mesiace.
@emily256 kozmetická vada
Ako bude rásť, tak aj ucho sa podľa mňa upraví ešte, ak nie ešte stále existuje otoplastika usnic
ucho sa este pomeni .. bude ho mat troska ine alenieje tonic strasne..moja mala divny prst na nohe -zdvihnuty lol tiez som stresovala ale nastaastie sa jej to rastom vyrovnalo.. po zdravotnej stranke bude ok a po estetickej uvidis ...
Daj tomu cas. Uska sa v brusku a pri porode kadejako poskrucaju. Aj nas maly mal zvlastne ucho, ma 10 mesiacov a je ok. Ked bude mat 4-5 rokov a usko stale odlisne, poriesis na plastickej chirurgii.
Môj synček má jedno uško špicaté, to bola asi prvá vec,ktorú som si na ňom všimla,keď mi ho dali do rúk 🙂 mal dva roky a zostalo mu to,ale jednak má husté vlasy,ktoré mu rýchlo rastú,tak je to to trošku skryté,ináč je to podľa mňa mega zlaté, taký malý Legolas. Vyslovene vidno,že je to dôsledok blbej polohy v maternici,priľahol si ho a uz mu to asi zostane.. Nebije to až tak do očí, ale po čase sa to dá všimnúť, nie je to však nič strašné, je týmto výnimočný, a ako žartovala moja mama: v dave sa nestratí 😁 Na druhej strane chápem,máte dievčatko,to môže byť trošku iné,babám to môže vadiť viac.. poznám to aj z tohto pohľadu, moja sestra mala jedno uško také, že akoby jej chýbala časť ušného lalôčika, ale naši jej to dali spraviť plastikou,keď bola maličká,ona sa na to nemá ani ako pamätať,a je to pekné, môže nosiť náušnice. V tom istom roku ako moja sestra sa u nás v rodine narodil chlapček, ktorý mal to isté s uskom (čiže niečo vrodené), jemu to spraviť nedali, vždy nosil dlhé vlasy a teraz okolo tridsiatky si to dal spraviť sám. Je to kozmetická záležitosť,ktorá sa v najhoršom dá upraviť,hlavne nech je to uško zdravé ❤️
@oblecenie99 majú chlapca
@diamond007 aha,to som prehliadla, tak opravujem 🙂
Podedil po dakom pra dedkovi ci pra pra pra dedkovi.
Áno ja som už tiež také videla.
Mozno sa troska upravia, možno nie..
Ale aj keby, ved nevadi💗
Ďakujem zienky za názory.😊