icon

Zvláštny výsyp

babydesire
3. jan 2021

Prosim pomozte mi stymto:
Dcerka (2r.4m.) ma uz asi mesiac na licku cerveny flak - vyrazku. Je sucha,pokozka sa niekedy odlupne, niekedy zbledne a akoby zmensi potom zasa zcervenie a zvacsi sa,,zda sa,ze licko ma opuchnute,obcas sa nato stazuje... Podobny flak sa jej kratko nato urobil aj na nozicke. Potom sa objavil iny druh vyrazky na laktoch a postupne sa to rozsirilo na trup a nohy. U dr.som zatial nebola,chystam sa,ale : teploty nema,nesvrbi ju to,neboli,sem tam jej to vadi. Ziadne ine symptomy niesu,,je spatny jedak,no nechudne. Nedavno jej bola brana krv a moc (ine preventivne vysetrenie) a mala nizke zelezo a tak uzivame zelezo a cecko ako kazal doktor. Neviem ako sa toho zbavit, natierame repickom, hypermangan,mast na zapareniny,a tu hnedu smradlavu na predpis mam dva kelinky lebo a tu je dalsia zvlastnost - ten druhy typ vyrazky (lakte,telo,nohy) mal aj syn (takmer 5rocny) a to uz po 2krat neviem ci aj nie tri,,,minulu jar a leto (cez 2mesiace) a predtym rok tiez cca 2mesiace na jar a predtym v zime ked mal skoro dva roky tak mal vyhadzanu tvar a telo trochu sa mi mari,,,alergia?k alergologicke som sa snim dostala az paradoxne ked mu to odznelo a testy boli ok,ideme za tri tyzdne na kontrolu,vezmem ich teda oboch. Lenze 11teho (ak korona nezrusi) by mali istbobaja/do skoljy a dcerka prvy krat a sa obavam,ze bude problem ked uvidia ako vyzera. Infekcne to nieje ocividne..ja ani muz nic take nemame ani rodicia a svokra nespominaju zeby sme ako deti mali. Cobto safra je?!ako moje deti toho zbavit?! Kozna nepomohla,,u syna to vzdy zmizlo same,,len to trvalo dlho,
ps..foto pridam neskor

carduelis
3. jan 2021

Bez fotky tazko usudit, ale moj 2r syn mal pred rokom na jesen/zimu aj tentokrat suche supinate fliacky na lytku. Pytala som sa tu na MK aj s fotkou a kozna dr (dextella14) usudila ze je to zaciatok atopickeho exemu a poradila krem La rosche posay Lipikar M. Dovtedy som skusala rozne mastne kremy a nic nepomahalo a toto zabralo hned. Potom som si spomenula ze ked bol syn mensi urobilo sa mu to aj na licku ale samo preslo. Pripomina mi to vas problem. Skus si o tom precitat ci to nesedi.
Na fotke ako vyzerala synova noha

babydesire
autor
5. jan 2021

@carduelis ano to na licku a nozicke moze byt atopicky a kedze mam zrejme tiez atopicky ale na ruke mam aj krem nato a ani ten jej nepomohol (podobne ako mne). Dnes sme boli unoedi,skolku zatrhla (tu teraz zatrhli aj hygienici a politici) a predpisala fenistil kvapky,b-komplex, tu fialovu vodicku na dezinfekciu ust a mastit tou hnedou smradlavou mastou. A koznej vo stvrtok kedze ma dovcu teraz

babydesire
autor
5. jan 2021

Pridavam foto:

babydesire
autor
5. jan 2021

@carduelis vidis?to na licku a nozicke je iny typ vyrazky ako ten vysyp na rukach,nohach a trupe

babydesire
autor
5. jan 2021

Takto to mal syn februar-marec 2019 (ked mal 3roky) a rovnaku mal aj jun-jul 2020