Zvracanie soplov a desenie sa pri ich vyvracaní
Donry den. Moka dcerka ma 2 roky. Prve dva dni mala zvysenu teplotu 37,5-38. Dal som nurofen na noc iba raz aby sa vyspala. Nastupily sopkiky ale nos cisty. Ide o zadnu nadchu pri ktorej jej stekaju nie len do hrdla ale hlavne do bruska a potom zalidok reaguje zvracanim. A tu je ten problem. Viem ze dieta ked zvracia tak viac menej si s tym telo poradi avsak ak moja mala zvracia nahromadene sopliky tak to ide nosom a ustami zaroven a ona sa nedokaze nadychnut!!! Drzim ju napina ju a vidim len plne usta soplikov a v nose. Proste neskutocny zly pocit a situacia. Kolena roztrasene a iba verim ze sa jej podari nadychnut. No horor. Este podotykam ze davame sinupred na uvolnenie. Dakujem za rady
Mame silny vysavas, odsavacku a na tvrdo skusame odsat ale ani troska. Zozadu to proste nejde :(
tak týmto som si prešla u oboch detí, sinupred je dobrý, ale rokmi skúsenosti som prišla na to, že je dobré v čase hustých soplíkov, ktoré nejdú nosom von používať morskú vodu v spreji, Zo začiatku sa mi to zdalo ako blbosť, veď je to len slaná voda, žiadna ,,účinná" látka, ale po skúsenosti na ňu nedám dopustiť, zriedi soplíky a tie sa potom ľahšie dajú odsať. Hlavne môj syn to máva tak, že sopľov plné dých. cesty a nosom nič nejde von, skúste ešte morskú vodu, za pokus to stojí.
@vitisbakchus ako pise
@enka81 . Davaj sinupret,ale aj morsku vodu do nosteka,my pouzivame physiomer,alebo mare,to je jedno aku. Chvilu pockame a potom odsavame,sople su potom tekute,a nezateka to do bruska. Uz roky to takto robime,a pomaha to
Skusime. A tiez sa vam dieta pri zvracani soplikov nevedelo nadychnut?? Ako ste reagovali? Robili? Aka je prva pomoc v pripade ze by s.uz vobec nedokazala nadychnut? Toho sa bojim najviac
Nikto nic?
@vitisbakchus ked vracia musis jej prstami chytit nos..aby vracala len cez usta...ked prejde prva davka von...nos pustit aby sa mohla nadychnut...a ked ju zase zacne napinat, nos zase chytit = zapchat. V tehu ked som vracala..tiez som to tak robila..potom do nosa nejde nic a je cisty na dychanie.
Pouzivaj aj tu morsku vodu..marplus napriklad. Pred spanim poriadne vystriekat nos a poodsavat. A od pediatricky si vypytaj recept na Fenistil kvapky. Na noc naklapkat do pusy cca 10-15 kvapiek..tesne pred spanim a bude lepsie dychat..menej jej budu zatekat sople a mozno aj to vracanie prejde. Aspon u nas sa po fenistile uz nikdy nevracalo.
mňa napadlo, ze v takom pripade, ze nemôže dýchat, treba mat odsavacku po ruke /asi by trebalo k tomu dvoch/ a jednoducho soplíky poodsávať, v podstate sa to robi tak aj v zdravotnictve, ze sa hlieny poodsávajú z nosa a aj úst, neviem, či si vieš predstaviť realizáciu, ale jednoducho v tom prípade mechanicky vyčistiť noštek aj pusinu.
@vitisbakchus viem čo preivas.aj my sme tým prešli.skus ju pri vracani ukludnovat že to je dobre že to ide von.vyrastie z toho a casom bude vedieť že ten chvíľkovy pocit dusenia sa prejde.a ako kocky radia ten fenistil, časom možno aerius a morskú vodu.ide o to aby mala tie hlieny redšie a odpuchne aj sliznica-teda nebudú zatekat a
nenatahovali sa tak pri vracani.tiez vela tekutín piť a tesne pred spaním nepapat.a ešte skús cistit noštek tak že nastriekas morskú vodu tak že lezi na boku, do jednej dierky,nechas pôsobiť cca 5minut a odsať a to isté s druhou.vycistia sa tie prinosove dutinky a niekedy ide fakt riadny sajrajt odtiaľ.

Odsávať a odsavat, aby co najmenej stekalo do žalúdka