icon

Zvýšená alkalická fosfatáza u 21-mesačnej dcérky.

iwis3
26. sep 2019

Dobry den, viete poradit, ma niekto skuaenost s tym?

Dcerka nar.v 32tt sekciou, dnes uz ma 21.mesiacov,z krvi jej vysla zvys.alkalicka fosfataza.
Mliecne nemoze nic uz od 8.mesiaca.
(Kojena skoro nebola,minimalne do 3.mes.,len na UM od mesiacika).
Davam vit.D, aj vapnik, vela ovocia,zel.,na slniecku stale..
Znamena to zacin.krivicu ci aj nieco ine?
Doktorka mi cez tel.moc nepovedala, iba mame este prist na odbery..
Dakujem

majkatarajka
26. sep 2019

aj nám vyšla zvýšená a keď nám robili kontrolný odber po 3 týždňoch už mala hodnotu oveľa nižšiu..vraj detičky zvyknú mať zvýšenú ALP hodnotu

iwis3
autor
26. sep 2019

@majkatarajka Takze to neznamena, ze sa jej nevstrebava vit.D? Viem, ze len tak z nicoho nic by to nemalo byt, uvidime,nebudem sa predcasne obavat, dakujem

majkatarajka
26. sep 2019

No nám vravela naša detská že detičky v čase rastu to majú zvýšené aj 2-3 násobne ..neviem akú hodnotu máte vy...na nete som našla toto: Výrazný vzostup aktivity alkalickej fosfatázy býva niekedy pozorovaný u deti a mladistvých. Je to spôsobené zvýšenou aktivitou osteoblastov pri zrýchlenom raste kostnej hmoty.

lucy218
13. okt 2019

@iwis3 ahoj, ako ste dopadli na ooakovanych odberoch ked mozem vediet? Mojmu synovi 2r2mes tiez vysla vysoka fosfataza, az 31 a norma je 5. Dr sa k tomu velmi nevyjadrila, povedala, ze moze ist o ochorenie pecene alebo kosti. Vsetky ostatne hodnotu krvneho obrazu mal v poriadku. Povedala iba, ze mame prist o mesiac na kontrolnu odber krvi. Dakujem za odpoved.

iwis3
autor
20. okt 2019

@lucy218 ahoj,az koncom novembra mame ist,som zvedava

lucy218
20. okt 2019

@iwis3 jaaaj tak my ideme 15.11. Ale uz teraz sa bojim, ze co bude.