Zvýšená teplota u dieťaťa
Dobrý deň prosím o radu prípadne skúsenosti..dcéra 4roky má už druhý deň zvýšenú teplotu 37,6 lieky som nedávala nakoľko jej to skáče o 10min nato nemá nič.. raz až dva krát za deň jej to na čele takto stupne... ale telíčko má horúce to je 37,8 až 38 pritom ale na čele má 36,9 alebo rovných 37... Je to horúčka alebo nie?... Klasický teplomer pod pazuskom ukazuje 36,5 ešte ho asi nevieme tak poriadne podržať. Rektalne ju teplomer nedonutim úplne odmieta. Ďakujem za názory
Odmeraj klasickým a drž jej ho tam. Ak nemá pod pazuchou tak nemá teplotu len je spotená alebo zle meriaš.
Zaobstaraj si poriadny teplomer. Meraj pod pazuchou, vlož teplomer a jemne pridrž ruku nad lakťom.
Podľa mňa do 38 je zvýšená teplota. Pokojne môže byť aj z prehriatia
Posad si ju na kolená a ten teplomer jej pod pazuchou pridrz, kým namera 🙄
Nám sa dlho nedarilo odmerať pod pazuškou teplotu a tak sme používali normálne teplomer cez čelo a do uška a riadili sa podľa toho. Samozrejme to už som aj videla, keď mal malý sklenené očká, červenšie líčka alebo pery a bol mrzutejší, že niečo na neho lezie.
Suhlasim. Merat klasickym teplomerom. Ja meriam synovi len orientacne digitalnym na čele a spanku. Su tam velke rozdiely. Ked spriemerujem tak je to to iste co nameriam klasickym pod pazuchou. Ked potrebujem istotu tak vzdy klasickym.
38 uz zvysena teplota nie, lieky na teplotu by som este nepodavala, ale uz tam je nejaky signal, ze nieco nie je ok. Odporucam klasicky teplomer, ziadne bezdotykove a podobne. pod pazuchu zastrcit a pridrzat jej ruku.
možno nejaký vírus, aj môjmu tak skákala teplota pred pár dňami. nemôže byť prehriata? nemáte teplo doma?
@janka_266 no to hej lebo bývame na najvyššom poschodí a slniečko sa tam riadne opiera ... Inak je usmievavá pekne papa a vyzerá byť na pohľad v poriadku len je trocha bledá a pred 12dnami bola na mmr vakcine
@janka_266 no to hej lebo bývame na najvyššom poschodí a slniečko sa tam riadne opiera ... Inak je usmievavá pekne papa a vyzerá byť na pohľad v poriadku len je trocha bledá a pred 12dnami bola na mmr vakcine
@arabesqe ja by som poriadne vyvetrala, dala krátky rukáv, krátke gate a uvidíte, ak teda nemá iné príznaky choroby

možno nejaký vírus, aj môjmu tak skákala teplota pred pár dňami. nemôže byť prehriata? nemáte teplo doma?