Zvýšené biele krvinky a lymfocyty u detí
Ahojte , dcerka pred 3 tyzdnami bola na gastro a brali jej krv v tom obdobi este bola aj chorá ale uz skor tesne po chorobe ale brala ATB , mala nábeh na zapal plúc. Výsledky krvi mala hranicne zvysene biele krvinky a lymfocity. Alergiu má na jačmeň a to vôbec neviem čo kde obsahuje jačmeň.
Leukocyty: 16,19 10^9/l [5,00..15,50]
Lymfocyty%: 51,7 % [42,0..57,0],
Lymfocyty abs.p.: 8,48 10^9/l [2,00..8,00]
Ako sa v tom vyznať v tých hodnotách ? 😔 ja sa o nu bojim , uz citam kadeco , leukemia , infekcie .. uz dlhsie má rána sem tam že jej je zle , napína ju. Nevieme z čoho, od vcera vecer grckala , zle jej je , boli ju brusko, bledá je. Ked jej dam nurofen je ok. O 2 tyzdne ma kontrolne odbery ci sa znizili tieto hodnoty tak pevne verim ze ano :/
@bara_borka ano , aj ideme na kontrolu tak verim ze to bude ok. Ja sa do tych hodnot nevyznam
suhlasim s @bara_borka
v krvnom obraze mozu byt bezne male odchylky. biele krvinky a ich diferencial poskytuju obraz o tom, s cim bojuje imunitny system. ten sa moze s niecim potykat aj ked priznaky poriadne nemame. ide o to, ze ak dobre imunitny system zareaguje, ochorenie sa nespusti, ale imunita v pozadi pracuje, preto tie odchylky,
u vas dokonca priznaky boli, preto sa takymto dochylkam netreba cudovat.
a teda rpri onko ochoreniach byvaju fakt hodnoty ovela vyssie.
nepamatam si,a ke najvyssie hodnoty som videla,a le urxcite Leukocyty medzi 30-40 a Lymfocyty okolo 80-90%.
My sme to tiež mali,keď mala dcéra zápal obličiek. O nejaký čas sme išli na kontrolu a už to bolo o.k.

@niky_55 toto sú bežné hodnoty po nejakej viróze, lymfocyty sa množia hlavne pri virusovYch infekciách a niekedy chvíľu trvá, kým poklesnú. nie sú to hodnoty, ktoré by znamenali nejaký onkologický problém, vtedy to býva omnoho vyššie hodnoty. takže tieto hodnoty by som vôbec neriešila, maximálne keď by niečo, tak o dva týždne kontrolný krvný obraz.