Zvýšený fosfor v krvi dieťaťa. Čo pomôže?

jenny2009
1. dec 2010

ahojte, malemu zistili vyssie mnozstvo fosforu v krvi, mate niekto k tomu nejake informacie, cosi som nasla na nete, ale mozno sa tu najde mamina so skusennostami.

dakujem.

bbtina
24. nov 2011

@jenny2009 ahoj, objavila som tvoju tému, ale vidím, že bohužial nikto neodpovedal. My máme ten istý problém, dopátrala si sa k niečomu, čo pomôže, resp, čo to ovplyvňuje? Ako ste dopadli?

dena69
24. nov 2011

@bbtina Fosfor
Zvýšená hladina fosforu v krvi je jedným z príznakov nedostatočnej funkcie obličiek. Ak je jeho hladina vysoká, poškodzuje kosti, prispieva k vzniku kalcifikátov v tkanivách a tak môže vyvolať ďalšie komplikácie. Nadbytok fosforu nedokážu vyriešiť ani dostupné možnosti dialýzy, preto treba obmedziť jeho príjem v strave.

Medzi potraviny bohaté na fosfor, ktoré musíte bezpodmienečne obmedziť, patria napr. tavené syry, mlieko a mliečne výrobky, mäso, oriešky, kakao, pivo, kola.

Ak sa fosfor nepodarí udržať v norme aj napriek diéte, lekár vám predpíše tzv. viazače fosforu – tabletky, ktoré zabraňujú jeho vstrebávaniu z potravy do krvi.

bbtina
24. nov 2011

@dena69 dakujem,uz len teda verit,ze sa to upravi,kedze ide o 3mes. babatko

jenny2009
autor
25. jan 2012

@bbtina ahoj ti poviem pravdu nejak som ta aj prestala sledovat, doktorka to neriesila ....ale dakujem myslim ze sa na to opytam ......moja mudr vsak na to vobec nereagovala , dakujem za prispevky

mravvcek
6. aug 2015

Prosim vas baby aka je skratka fosforu v krvi?

avlv
4. okt 2023

@bbtina
@jenny2009
Prosím vás ako ste nakoniec tento problém riešili?
Pamätáte sa ak akú mali deti hodnotu?
Dcére teraz vyšlo z krvi a dosť ma to vydesilo.
Ideme na ďalšie odbery ale chcem vedieť aj iné skúsenosti.