icon

Ako riešiť problémy s čistením zúbkov detí?

30. mar 2026

Ahojte mamicky,
synovi zubky cistim pravidelne, 2x denne, aj ked bohuzial cez plac. Bolo dlho obdobie kedy si to nechal, ale teraz place, zvíja sa, skusala som na to ist cez detske knihy, rozpravku, ale nic.
Kefka normalna plus jednozvazkova mala na docistenie, medzizubna sablicka.
Byva casto chory, neviem ci to moze byt tym, ale vsimla som si ze ma jemne zafarbenie na predných zubkoch. Nejde mi do hlavy, co robim zle, objednala som nas k zubarke, aj ked sme v decembri boli - vtedy bolo vsetko ok…

anonym_9ef919
30. mar 2026

Strava zafarbene alebo povlak slabé čistenie

anonym_6005be
30. mar 2026

@anonym_autor môže to byť povlak aj farba skloviny...
Ale dôležité je aj to, čo dieťa je a PIJE po večernom umytí zubov. Zubár mi rovno povedal, že umyť dieťaťu zuby a potom ho (v noci) kojiť, dávať UM alebo čaj je kontraproduktívne...
A pre mňa bola "topka", keď mi na ihrisku 1 mamička povedala, že po jabĺčku už zuby čistiť netreba 🙈

autor
30. mar 2026
@anonym_6005be

@anonym_autor môže to byť povlak aj farba skloviny...
Ale dôležité je aj to, čo dieťa je a PIJE po večernom umytí zubov. Zubár mi rovno povedal, že umyť dieťaťu zuby a potom ho (v noci) kojiť, dávať UM alebo čaj je kontraproduktívne...
A pre mňa bola "topka", keď mi na ihrisku 1 mamička povedala, že po jabĺčku už zuby čistiť netreba 🙈

@anonym_6005be Dakujem ❤️ práveže nedostáva UM a dojčenie sme ukončili pred pol rokom, tak mi to nesedí, z čoho to môže mať :( zostala som znepokojená, lebo som si myslela že to robím na 100%… sama mám zuby v nie dobrom stave; respektíve poopravované. Celú pibertu som si ich dávala dokopy, rodičia ma k tomu nikdy neviedli a ja som to sama neriešila ako maláx

anonym_9397a2
30. mar 2026

Skus cg pastu 🙂

krasneleto
30. mar 2026

@anonym_autor skus appku sonicare s tym plysakom... pekne hovori, spieva, ukazuje kam ma ist kefkou , nemusi to byt take traumatizujuce...