Je rajský plyn u zubára pre deti bezpečný?
Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom rajského plynu.
Dcérka ho má absolvovať, keďže jej síce opravili dva zuby, ale bol to veľký boj. Keď sme išli opravovať poslednú stoličku, bola to katastrofa. Pichali jej injekciu, veľmi plakala, kričala a triasla sa v stoličke, akoby jej injekcia vôbec nezabrala.
Nakoniec nám pani zubárka dala výmenný lístok k inej zubárke, kde jej majú opraviť stoličku aj jeden mliečny zub a použiť rajský plyn.
Chcem sa spýtať – naozaj nebude nič cítiť?
Zatiaľ bola len na konzultácii, ale už vtedy sa bála a triasla sa. Po poslednom vyšetrení u zubára má veľký strach.
Dcéra má agenézu piatich zubov, preto je potrebné zuby ošetriť pred nasadením zubného strojčeka.
Rajsky plyn ju len oblbne ale neutlmi pripadnu bolest, ked to prezeniem je to ako ked si opita, je ti vsetko jedno ale bolest citis
Dcéra dala všetky ošetrenia pod rajským plynom úplne v pohode. A to bola tiež iná panika pred zubárom. Potom sa tam uz aj tešila, že jej budu "tancovať nožičky " 😀
Preboha koľko má rokov? 5?
@anonym_autor Rajsky plyn zlepši spolupracu injekciu dostane tiež. S dcerou aj synom tak chodim do Stomatocentra Rodinka ...
Preboha koľko má rokov? 5?
@sisska96 Strach zo zubára naozaj nie je otázkou veku – rovnaké obavy majú aj dospelí, seniori či pacienti so zdravotným alebo neurovývinovým znevýhodnením. Po poslednom veľmi náročnom zákroku má dcéra silnú negatívnu skúsenosť, preto je úplne prirodzené, že sa bojí.
Dcéra si zuby čistí pravidelne a pod dohľadom. Vznik kazov však neovplyvňuje len hygiena, ale aj kvalita skloviny, genetika a celkový zdravotný stav. U dcéry je prítomná agenéza viacerých zubov, čo môže súvisieť aj s jej extrémne nízkou pôrodnou hmotnosťou pri jej narodení.
Preto je pre nás dôležitý citlivý a odborný prístup.
Aj ja som mala ako decko kopec kazov a nerevala som jak besná. Inak treba sa naučiť správne čistiť a nebude mať toľko problémov. Mne ukazovala dentálna hygienička ako správne sa starať o zuby a odvtedy iba sem tam mám nejaký kaz a zuby sa držia

@anonym_autor tak rajsky plyn by ju mal "oblbnút" snáď to bude fajn.