icon

Pásiky na detských zuboch, čo môže byť príčinou?

26. mar 2026

Ahojte už asi 2 týždne pozorujem u 3,5 r syna takéto pásiky na predných horných dvoch zuboch. Čo to môže byť? O zúbky sa mu staráme dôkladne, čistíme ráno večer poriadne najlepšie ako sa dá, na zuby si potrpím som prísna, len ma to trápi. Inde to nemá, ostatné zúbky pekne biele.

Pásiky na detských zuboch, čo môže byť príčinou?
anonym_491baa
26. mar 2026

Co na to zubarka?

katkaseiner
27. mar 2026

Moj mal cosi podobne, ale teda u nas bojujeme od roka s laryngitidou, spreje sposobili ze ma akoby sivy povlak na zuboch. Dodatočne som sa dozvedela ze po sprejoch by si mali deti vyplachnut usta - zial na toto ma nikto neupozornil. Obcas davame zuby opieskovat - len teda u nas sa uz jedna o trvale zuby

autor
27. mar 2026
@katkaseiner

Moj mal cosi podobne, ale teda u nas bojujeme od roka s laryngitidou, spreje sposobili ze ma akoby sivy povlak na zuboch. Dodatočne som sa dozvedela ze po sprejoch by si mali deti vyplachnut usta - zial na toto ma nikto neupozornil. Obcas davame zuby opieskovat - len teda u nas sa uz jedna o trvale zuby

@katkaseiner tiež mi napadlo, že či to nie je z liekov, nastúpil do škôlky často je chorý, žiaľ aj laryngitida

katkaseiner
27. mar 2026
@anonym_autor

@katkaseiner tiež mi napadlo, že či to nie je z liekov, nastúpil do škôlky často je chorý, žiaľ aj laryngitida

@anonym_autor tak sa pytaj lekarky. Mna zial neinformovala o tomto a to si dovolim povedat ze alergologicku mame fakt preciznu - holt, je len clovek, mozno zabudla spomenut.

Inak len tak medzi recou sme sa o tomto bavili so zubarkou. Ona nam hovorila ze bud to ma z vela kolovych napojov alebo z liekov. Kolu pije fakt vynimocne, mozno 1x do mesiaca za pohar, takze sme sa potom bavili uz len o liekoch a presne mi potvrdila ze spreje na laryngitidu by to mohli sposobit (Ventolin pouzival)