Prvé zúbky
Baby, maly ma 10,5 mesiaca.26.decembra mu vysiel prvy zubok a odvtedy nic.je to normalne? Starsi mal v tomto obdobi 8 zubkov.vdaka za radu
@pepka78 je to v pohode. Starší syn mal 1. zub ako 3,5mes. a mladší ako 6mes. Ale viacerým našim malým kamosom išli prvé zubky až ako 12mes.
@pepka78 Jaaaj druhy nechce vyjsť.....som zle prečítala....to sa rozbehne ani nebudeš vedieť kedy a už ich tam bude 6.....ak je nervózny môžeš mu dať kefku. Môjmu teraz idú očné a dasienka ma opuchnute a bodové a kefka je naša super kamoska 😀
Moje dcéry budú mať o týždeň rok a v 10 mesiaci mali dokopy 1zub.v priebehu 11mesiaca vyšlo jednej dcére šesť zubov,druhej päť.
Je to normalne. Nasmu malemu tiez vysiel prvy zub v 10 mesiacoch. Teraz ma 14m a 6 zubkov. Doktorka nam povedala, ze ked si davaju zubky nacas, zvykne ich potom rast niekolko naraz. Takze 'tesim sa', ked pojdu 4 stolicky naraz...=-O
@pepka78 Klasiku, treba len vyberať makku a podľa rokov. My máme pre 0-2r. Mám to odskúšane na staršom synovi, hryzatiek kopu ale nikdy ich nechcel kusat. Podľa mňa úplne zbytočná vec. Len som to vyhadzovala. Kefku mu dávam vždy po jedle keď sedí v stoličke
moja je rovnako stara a tiez tomu druhemu zubu trvalo viac ako mesiac, kym vysiel, ale hned prisiel aj treti a teraz zas cakame, kym sa uraci stvrty prerezat
@pepka78 je to normálne,ja som sa tiež bála aj som za zubarom bola či je to v poriadku a povedal že áno že máme to nechať tak. Môj malý mal prve zuby v 8 mesiaci potom v 10 mesiaci mu vyšli 4 horné naraz. Do 1,5 roka mal len 6 zubkov a teraz ma 23 mesiacov a má skoro všetky ;) takže sa ničoho neboj oni mu vijdu
Ahojte myslite ze môžu uz 3 mesačnému bábätku rast zúbky.? A neviete poradiť co je dobre aby babo toľko neplakalo niake účinne rady ci niaka masticka alebo nieco . Dakujem
@hoffka777 ja davam malemu kamistad,chod do lekarne a oni ti poradia,su rozne gely na dasna
@hoffka777 tak ano môžu ísť dieťaťu uz v 3 alebo 4 mesiacoch zubky. Mojej neteri tak išli. A Ja osobné som používala gél na zubky Kamisted je ho dostať v lekarni ale stojí nejakých 5€ myslím. Alebo potom niejake hryzadka sú dobré aj také chladivé co sa dajú do chladničky dajú sa kúpiť aj v Dm. Nam osobné boli nanič keďže maly ich nechcel ale gél nám pomohol. 🙂
@rogerkafedererka nám vyšli stoličky ani neviem kedy :D bez teploty chvala bohu
@martina1993210 Presne tak isto aj u nas. Sme asi nejake deti stasteny, lebo ja ani neviem, ze mu idu zuby 😉 A uz ma 18 mesiacov a 12 zubov. 🙂
@rogerkafedererka no vidíš?? 🙂 Máme šťastie asi alebo co, ja tiež nevedela až pri kŕmení som uvidela niečo biele a keď som pozrela lepšie tak stoličky. Normalne som ostala prekvapená,lebo bez teploty chvala bohu bez bolesti. A to pri prvých zubkoch sme mali teploty lebo sme zazili aj 6 chorobu 🙂
Mozem sa opytat ci s rastom zubkov moze byt spojeny aj kasel? Mame ich len 6alle vraj idu velke a nemame sopliky ani teplotu a stale kasleme
Chcem sa takisto ako pepka opýtať, či aj u vašich detí sa prerezávanie zúbkov prejavovalo kašľom - ako keby im niečo v hrdle/v ústach zavadzalo a chceli to vykašľať? Môj tak mal pri prvých dvoch zubákoch a teraz zase, bez teploty, bez hnačiek, bez zápchy a večer nechce piť z fľaše, iba jesť z lyžičky.
@anjika42 áno stávalo sa to st.synovi že keď mu išli zubky, hneď mu začal tiecť soplik a zahlienoval sa aj slinil neskutočne veľa...a tým bol často chorý lebo mu to všetko zatekalo a. mal časté anginy
@anjika42 ešte som zabudla dodať, že v tom čase som mu nedavala mlieko lebo zahlienuje a tiež všetko jedol len kasovite lebo sa mu ťažko prehltalo
ahojte ...
chcem sa opytat moj maly ma 6 M a este nema anni jeden zubok ......... chcela by som vediet od kedy asi zacinaju sa tlacit zubky lebo kamoskine babo ma tak isto 6M a on uy ma 4 zubky ...
@matko111 ahoj, niekto ma prve zuby v polroku, niekto pri prvych narodeninach... je to individualne. Opytaj sa mamy a svokry, kedy vam s muzom zacali rast zuby, to sa vacsinou dedi. Btw prve zuby u nas vysli v 11. mesiaci.

Jasne ze je to normálne,kamoskyn malý mal v 12.mesiaci jeden a v 14.mes 6😁,išli mu potom rad radom