icon

Strojček na zuby u detí. Je potrebné trhanie?

Dnes o 09:20

Prosím Vás synovi chceme dať strojček. Lenže keď počúvam, že musia mu vytrhnúť zdravé zuby mám z toho obavy. Má 11 rokov a už mu rastu aj 7micky. Má veľke zuby riadne

anonym_493631
Dnes o 09:23

mne kvôli fixnému strojčeku trhali dva zuby, jeden na každej strane 🙂 príjemné to nebolo, ale s lokálnym anestetikom sa to dalo zvládnuť, a hlavne - bolo potrebné ich vytrhnúť. strojček potom vzniknuté medzery úplne zmenšil. 🙂

domcci72
Dnes o 09:23

tiez som mala strojcek a ano, vytrhli mi dva zdrave zuby. 🙈 bez toho to proste niekedy nejde. bud chces mat kompletny chrup alebo rovny.

autor
Dnes o 09:25
@anonym_493631

mne kvôli fixnému strojčeku trhali dva zuby, jeden na každej strane 🙂 príjemné to nebolo, ale s lokálnym anestetikom sa to dalo zvládnuť, a hlavne - bolo potrebné ich vytrhnúť. strojček potom vzniknuté medzery úplne zmenšil. 🙂

@anonym_493631 a ktoré zuby? Stoličky či?

autor
Dnes o 09:25
@domcci72

tiez som mala strojcek a ano, vytrhli mi dva zdrave zuby. 🙈 bez toho to proste niekedy nejde. bud chces mat kompletny chrup alebo rovny.

@domcci72 a aké stoličky alebo?

ciarraa
Dnes o 09:29

Kazdy to ma inak. Niekomu vytrhnu stolicky, niekomu zuby vpredsie. Zalezi ako zuby rastu, kde sa najviac krivia. Na to je predsa odbornik, na to idete na konzultaciu, aby ste to vsetko prebrali.

anonym_493631
Dnes o 09:30
@anonym_autor

@domcci72 a aké stoličky alebo?

@anonym_autor áno stoličky 🙂 ale nie úplne zadné. nejaké tretie od konca myslím. boli ešte mliečne (ja totiž nemám vytvorené žiadne korene na trvalé stoličky, nikdy mi už nenarastú, všetky stoličky mám mliečne)

anonym_44ac96
Dnes o 09:31

dcére tiež tak trhali. 2 zuby a stoličky to isto neboli. Boli to zuby tuším štvorky? mne to bolo veľmi proti vôli, ale mala výrazný predkus.

martinka13
Dnes o 09:49

@anonym_autor veľmi individuálne. Synovi vyberali chirurgicky osmičky. Ešte ich nemal vyrastené. Bol by neskôr problém, keby začali rásť po ukončení liečby.

januska12323
Dnes o 10:19

Kde všade to počúvaš? Boli ste aspoň na konzultácii. Nie vždy treba trhať.

autor
Dnes o 10:32
@januska12323

Kde všade to počúvaš? Boli ste aspoň na konzultácii. Nie vždy treba trhať.

@januska12323 áno boli sme. Len este čakáme kým mu vyjdú 7micky. Niesom zas z tých jedna tetka povedala

januska12323
Dnes o 10:53

Tak bohužiaľ ak to inak nepôjde bude sa trhať.

stefanny
Dnes o 11:28

Pri meviditelnom strpjceku sa netrhaju zuby. Invisible, spark… potom este som nasla ustny balanser ale to vsetko treba hladat a konzultovat s lekarom

kacena4
Dnes o 11:42

prve sme to riesili s dcerou, pri fixnom nemuselo ist von nič pri invisibel (ci ako sa vola presne) zuby mudrosti

patka06
Dnes o 12:05

Dcéra mala Invisalign, nič jej netrhali.
Ak by sme jej dali fixný, išli by von horné 4ky
Odporúčam konzultáciu na rôzne strojčeky

anonym_eae4dd
Dnes o 12:38

Syn fixny strojcek, netrhalo sa nic

majlo1234
Dnes o 12:45

Ja som si vytrhnut nedala a namestastie sa mi zuby dost poposuvali naspat. Tazke ak zubar radi vytrhnut, dajte na neho

anonym_dc4e7e
Dnes o 14:01

Určite nedovoľ trhať 6ky - stoličky ! Veď to sú dôležité zuby vrámci celého chrupu. Kvôli strojčeku sa trhajú 4ky, možno príp. 5ky. A pokiaľ viem, 3ky sa tiež nesmú trhať. Daj na to pozor. Ja som nosila strojček, trhali mi všetky štyri štvorky a vôbec mi tie zuby nechýbajú. A to mám už 40+ rokov.

sisska96
Dnes o 17:46

Aj mne trhali štvorky, mala som 10 rokov.

anonym_41daab
Dnes o 17:56

Dcera mala 1,5r fixny strojec a netrhali jej ziadny zub. Strojec jej davali ked uz mala vsetky mliecne prec a vsetky trvale boli vyrastene, okrem osmiciek. Po 1,5r jej dali invisalgin na noc - tiez nic netrhali

autor
Dnes o 18:32
@anonym_dc4e7e

Určite nedovoľ trhať 6ky - stoličky ! Veď to sú dôležité zuby vrámci celého chrupu. Kvôli strojčeku sa trhajú 4ky, možno príp. 5ky. A pokiaľ viem, 3ky sa tiež nesmú trhať. Daj na to pozor. Ja som nosila strojček, trhali mi všetky štyri štvorky a vôbec mi tie zuby nechýbajú. A to mám už 40+ rokov.

@anonym_dc4e7e mne chýbajú tri šestky a v pohode nič mi nechýba zatiaľ. Nahradili mi ich sedmičky. Ale vytrhli mi ako dieťaťu kôli strojčeku dva zuby a veru tie mi skôr chýbajú

sense
Dnes o 18:41

Mojej dcére netrhali , len jej nenarástli 5.

prunee
Dnes o 18:41

Trhanie zubov musi posudit celustny ortoped, nie vzdy je potrebne. Moj syn ma strojcek fixny od 12 rokov, ziadne zuby mu netrhali, vyrovnavaju sa mu, zaradaju, po pol roku, zaroven mu rastie aj sanka.

autor
Dnes o 19:11
@sense

Mojej dcére netrhali , len jej nenarástli 5.

@sense a pekne sa jej urovnali zuby, keď nemá 5? A to aj hore aj dole alebo?