icon

3-ročný dieťa odmieta denný spánok

Dnes o 12:58

Ahojte, mam čerstvo 3ročného. Posledný mesiac mi odmieta denný spánok, no občas keď si ideme len tak ľahnúť, nakoniec aj tak zaspí. Mam akceptovať, že spať nechce alebo stále ho ukladať? K večeru už býva dosť mrzutý. Ráno vstava tesne pred ôsmou.

anonym_ef6256
Dnes o 13:01

som sa pousmiala.
môj prvorodený nespával od 18 m.

januska12323
Dnes o 13:10

Stačí keď bude oddychovať.

autor
Dnes o 13:14
@anonym_ef6256

som sa pousmiala.

@anonym_ef6256 to je v poriadku, gratulujem.. ja sa pýtam, či ho ukladať alebo nie.. lebo keď si len tak ľahneme, do 5 min je tvrdý.. či akceptovať že spať nechce alebo je to len súčasť vzdoru..

vkatush
Dnes o 13:15

Tiež mám čerstvého 3 ročného. Tiež posledný mesiac dva začal bojkot.
Niekedy spí na obed, niekedy nie.
Dávam ho podľa energie, nálady, programu,...

anonym_461b62
Dnes o 13:16
@anonym_autor

@anonym_ef6256 to je v poriadku, gratulujem.. ja sa pýtam, či ho ukladať alebo nie.. lebo keď si len tak ľahneme, do 5 min je tvrdý.. či akceptovať že spať nechce alebo je to len súčasť vzdoru..

@anonym_autor podla mna ked zaspi do 5 min tak by som ho este davala spat..moja bude mat 3 r a bojujem s nou dakedy aj polhodinu aj viac a nakoniec ajtak nezaspi rakze uz to ani neskusam

tanyan
Dnes o 13:22

Pokračovala by som štýlom "len tak si ľahneme" a ak zaspí, tak fajn. Ak nezaspí, tak sa nič nedeje a po chvíli relaxu v ľahu sa môže ísť hrať. Kvôli škôlke je dobré, aby vedel, že po obede sa treba uložiť a užiť si tú chvíľu pokoja. Naša nespávala doma cez víkend asi od 2 rokov, ale v škôlke si vždy ľahla a takmer vždy si aj pospala. Ale doma aj bez denného spánku vydržala do desiatej a ráno nebola unavená. Keby bola unavená, tak by som investovala viac energie do vytvorenia príležitosti na denný spánok. V škôlke to bola súčasť denného programu a išla s "davom."

lentak1223
Dnes o 13:25

@anonym_autor Skončila som s tým, keď každé zaspávanie bolo dlhé minimálne 30 minút. Ak do 5 minút zaspí, tak to nech ešte spí. Inak v škôlke spí na obed každý deň, zaspí medzi prvými. Doma cez víkend vôbec, ma 3 a pol roka.

anonym_bb423c
Dnes o 13:37

@anonym_autor keď do 5 minút zaspí, tak spánok ešte potrebuje, keby sa prevaľoval pol hodinu, vymýšlal, tak by som ho nedávala.

anonym_53e1d9
Dnes o 15:46

@anonym_autor Nas zacal vynechavat spanok ako 16 mesacny pomalicky.. v hentom veku ak spal raz do tyzdna, bola som stastna...

glamorous55
Dnes o 17:04

Ja som mala nespáča, od 3r. (aj skôr) vôbec nespával. Možno párkrát/ročne, počas jazdy autom, inak nič. Tento režim mi aj vyhovoval, lebo potom zaspal medzi 19-20 a spal až rána. Keď nááhodou spal 30m poobede, tak bol hore dopolnoci

kulumulu123
Dnes o 17:12
@anonym_autor

@anonym_autor moje deti nespli cez den ani jeden spanok od 2r, o 19:30 vecierka rano vstavali okolo 7 spali celu noc... Naco ho nutis spat ked nepotrebuje? Dceru nutili spavat v skolke jediny efekt to malo taky ze v skolke 1.5 hod spala potom doma bola ako otrhnuta z retaze do 23 rano problem vstat a ucitelka argumentovala ze ved prva zaspi jasne ked v noci nespi tak prva zaspi... Kazde prazdniny a vikend nemala problem ist bez spanku a vecer zaspla v skolke totana nocna mora so spankom... Syn chodi do sukromnej nikdy ho nikto nenutil spat mame normalny spankovy rezim tj 19:30/20:00 spi a rano vstane vyspany..

anonym_bb423c
Dnes o 18:04
@kulumulu123

@anonym_autor moje deti nespli cez den ani jeden spanok od 2r, o 19:30 vecierka rano vstavali okolo 7 spali celu noc... Naco ho nutis spat ked nepotrebuje? Dceru nutili spavat v skolke jediny efekt to malo taky ze v skolke 1.5 hod spala potom doma bola ako otrhnuta z retaze do 23 rano problem vstat a ucitelka argumentovala ze ved prva zaspi jasne ked v noci nespi tak prva zaspi... Kazde prazdniny a vikend nemala problem ist bez spanku a vecer zaspla v skolke totana nocna mora so spankom... Syn chodi do sukromnej nikdy ho nikto nenutil spat mame normalny spankovy rezim tj 19:30/20:00 spi a rano vstane vyspany..

@kulumulu123 ako ju nútili spať? A kde ju mala učiteľka dať, kým spali ostatné deti?

autor
Dnes o 19:37

Ešte raz pre všetkých. Ja ho nenútim, sú dni, kedy nespí. Ale keď si len tak ľahneme, lebo sme všetci unavení zo skorého ranného vstávania, tak zaspí do 5 minút. Zároveň má obdobie vzdoru a všetko je NIE. Takže sa len pýtam, že odmietanie spánku súvisí so vzdorom, keď inak zaspať vie, alebo tieto dve veci vôbec nespájať a skončiť so spánkom.

anonym_6879a6
Dnes o 19:48

Vstava o 8mej...nuz to je prva vec, nebude teda unaveny asi o 12tej.. to by som ja menila ako prve..
Cize posunu sa ti casy na vsetko, aj sa stihne viac unavot doobeda, aj mozno lahsie zaspi. A celkovo zvykne na skolkarsky rezim..

sense
Dnes o 19:56

Ja som vždy natočila na 20min kuchynské hodiny a povedala že si ideme odpočinúť, nie spať..keď som povedala späť, tak protestovala že unavená nie je. A buď zaspala vtedy som hodiny posunula . Alebo keď zazvonili oddych skončil.
Môže to byť vzdor, ale nemusí. Jasný odpoveď ti nikto nedá

luliu
Dnes o 20:02
@anonym_autor

@anonym_autor nechápem čo riešis, keď je do 5 min tuhý, to nie je žiaden vzdor. A áno je normálne, že dieťa od určitého veku už nechce spať. Môj syn nespal od 2 rokov. Dcéra spala pomaly do 6. Záleží od dieťaťa. Ale ak je so 5 min tuhý, spánok zjavne ešte potrebuje. Vzdor je ak by si ho musela uspavat desiatky minut

ankare
Dnes o 20:03

@anonym_autor Ja by som ho dávala spať.

ibatanecnica
Dnes o 20:08
@anonym_ef6256

som sa pousmiala.

@anonym_ef6256 moja dcera od 9 mesiacov.

anonym_5e7adc
Dnes o 20:55

@anonym_autor podla mna sa mu meni spankova potreba, dost neskoro vstava. Kedy chodi spavat na obed a vecer? My to mame podobne ale teda nas musi vstat o. 7 aby zaspal o 13 tej. A to bol velky spac prednedavnom